Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen negatív a magyar...

Miért ilyen negatív a magyar népesség nagy része?

Figyelt kérdés

Miért van még sok emberben ez a post-soviet hozzáállás?

Miért húzzátok le a másikat? Miért nem tudtok pozitívan hozzáállni a másikhoz, nem pedig úgy mint egy tajparaszt?

Miért vagytok vamzerek? Hol vannak az igazi férfiak?

Miért van ennyi aggresszivitás az utakon?


Én személy szerint azért vettem nagy autót, gyúrtam és varrtam szét magam, hogy ezzel a kinézettel eltávolítsam magamtól a negatív embertípusokat, akikkel konfliktusba lehetne kerülni egy áltag külsővel.


márc. 29. 15:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%
Meg vagyunk keseredve, országos terápia kellene, hogy kicsit bizakodóbbak legyünk. :-) Most majd jönnek a dühöngések, hogy semmi okunk erre...
márc. 29. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
19%
Milyenek legyünk? Mi okunk lenne pozitívnak lenni? Hozz fel érveket.
márc. 29. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"Én személy szerint azért vettem nagy autót, gyúrtam és varrtam szét magam, hogy ezzel a kinézettel eltávolítsam magamtól a negatív embertípusokat, akikkel konfliktusba lehetne kerülni egy áltag külsővel."


És te miért nem vagy pozitív és miért csak ezt látod/gondolod? Ez a te valóságod csak.

márc. 29. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
Elég régóta a béka segge alatt van az életszínvonal az országban. Épp hogy nagyjából kilábalnánk egy háborúból, jön a következő, ami lejjebb lök minket a nyomorban. Hiába próbálok optimistán hozzáállni, ha semmi örömforrásom nincs szinte,mert nincs rá pénz, ki kell centizni az élelmiszert a boltban, a munka pedig embertelen és kizsigerelő (és örülhetek hogy legalább van). Elhiszem hogy máshol, ahol általánosságban mindenki átlagosan vagy jólétben él, nagyon boldogok és optimisták az emberek. Nekünk nem ez jutott, sajnos. Mindenesetre próbálok kedves lenni a többi emberhez, ha már a rendszer és a történelem belénk rúgott, legalább mi támogassuk egymást alapon.
márc. 29. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Jaj, a végét nem olvastam. :-) Nagyon cuki! Ezek az úgy nevezett anyagias célok, amiket ott leírsz, állítólag nem adnak boldogságot, szóval valami kevésbé anyagias célt is tűzz ki gyorsan! :-)
márc. 29. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
Teljes káosz van ebben a társadalomban minden tekintetben, így aki pozitívista szemléletű-, aki meg negatívista szemléletű, az is fura. Valahhogy ez a társadalom nem tud/nem akar összhangban lenni egymással.
márc. 29. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
43%

A magyar alapvetően egy borzasztóan elmaradott és fejlődésre képtelen népség. A kifogáskeresés, fölényeskedés nagyon megy, de a lakosság nagy része szolgalelkű, lusta és nagyon buta. Ezt használják ki Orbánék.

Ergo a lakosság nagy része gondolkodni sem hajlandó, vagy tenni azért, hogy jobb legyen, elvan a langyos vízben, panaszkodik, keres ellenségeket (vagy keresnek neki), akiket szidhat.

Ezért negatív a többség, mert ugye minkent mindig bántanak brühühühü, és nem is tudunk semmit tenni, se normálisan szavazni vagy tanulni valamit.

márc. 29. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
61%

Hát, én abban nem vagyok biztosabb, hogy olyan sokkal butábbak lennénk, mint a többi nép, de lehet, hogy tévedek. Ezek inkább ilyen rossz beidegződések, illetve kollektív önsorsrontás. Bödőcs zseniális volt, amikor azt mondta, hogy ha nekünk lenne atomunk, mi magunkra dobnánk le. Tehát: öngyűlölet. Kicsit lehetnénk megengedőbbek magunkkal talán? Szerintem igen. :-)

Illetve jobban lehetne örülni annak a pár jó dolognak, ami jól sikerült - mindennek ellenére.

márc. 30. 01:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Valaki írta, teljesen jogosan, hogy én miért vagyok negatív.

Igazság szerint a társadalom egy kicsit rányomja a bélyegét az általános hangulatomra. Pl, az amerikaiak pozitív irányba tudták húzni a gondolkodásom (3 hónapig voltam kint és furcsa is volt, hogy mindenki nyugodt, mosolygós és nyitott).

Sokat kell fejlesztenem magamon ahhoz, hogy ezt ignorálni tudjam.

Alapvetően boldognak mondanám magam, én nem tudok panaszkodni szerencsére, igyekeztem elérni a céljaimat.


Hadd kérdezzek egy provokatívat: akinek az életszínvonala nem megfelelő, milyen lépéseket tett már azért, hogy ez ne így legyen?


Mert ha jól értem, többen is a történelem nyomorához vezetik vissza ezt az egész gondolkodásmódot.

márc. 30. 09:26
 10/13 anonim ***** válasza:

"Hadd kérdezzek egy provokatívat: akinek az életszínvonala nem megfelelő, milyen lépéseket tett már azért, hogy ez ne így legyen?"


Próbálok egy informatikus karriert felépíteni, távolról sem álmaim munkája, de köztudottan jól fizet. A virágkötőnél és a kutya trénernél mindenképp jobban (ilyen munkákat csinálnék szívesen). Persze ha meglesz az állásom akkor ki fog ütközni hogy egyébként nem szeretem ezt csinálni, csak muszájból teszem, és akkor meg emiatt leszek negatív. Mellette képzem magam pluszba, sosem lehet tudni alapon, álljak inkább több lábon. Anyum is eléggé karrierista, vezető pozícióban dolgozik, de így sem kap eleget mert hitel van a kocsin, a házon, a telefonokon, és minden drága. Szóval hiába tesz meg valaki minden tőle telhetőt, ha az sem elég, illetve ha választania kell az érdeklődési köre és a megélhetés között.


Az amerikai élményed szerintem inkább kultúrális különbség. Náluk például a "szia hogy vagy" köszönés általános, ebből is látszik, hogy ott sokkal inkább az a norma, hogy mindenkinek örülünk (akkor is ha nem), mindenkivel illedelmesen bájcsevejt folytatunk, és akkor is barátságosan mosolygunk ha egyébként semmi okunk rá. Míg mi magyarok sokkal őszintébbek vagyunk az érzelmek terén, jóval előbb fogunk felmordulni, káromkodni, vagy örömünkben kiáltani mint egy amerikai.

márc. 30. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!