Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kitől elvárás az, hogy rendes...

Kitől elvárás az, hogy rendes legyen? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szóval, bővebben kifejtve nekem az a véleményem, hogy aki gazdag, jómódban él, mindene megvan, nincs problémája az életben attól nem kell hanyatt esni hogy rendes ember, jól viselkedik és kedves az emberekkel. Míg egy szegénynél szerintem egyértelmű, hogy nem kell elvárni ezt, mert rengeteg problémája van, frusztrált, stb. És az igazán nagy dolog szerintem az ha egy szegény ember, aki tele van gondokkal, lehet kilátástalan az élete is, és még így is rendesen viselkedik, kedves az emberekkel, stb. Te hogy látod?

okt. 25. 12:11
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
77%
Hogy mi van? Mindegy mennyi a pénzed vagy mennyi nincsen, nem mentség arra, hogy egy csicska vagy. Köszönni alap dolog, megadni a másiknak a tiszteletet, normális hangnem stb. Ha ez elszokott maradni, arra nincsen mentség, tök lényegtelen, hogy de hát te földönfutó vagy, te akkor is egy csicska leszel.
okt. 25. 12:18
 2/65 anonim ***** válasza:
83%

Én abszolút nem tennék különbséget anyagiak, külső vagy életkor alapján.

Max egy nagyon beteg ember esetében értem meg azt, hogy oké, a fizikai problémái elhatalmasodtak fölötte, nem lehet elvárni tőle ugyanazt.

okt. 25. 12:21
 3/65 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem mindenkitől elvárható a normális viselkedés. Apám fiatalon meghalt, utána anyukám minimálbérért dolgozott, és folyton velem veszekedett, minden dühét rajtam vezette le, csak mert nincs pénz. Miatta depressziós lettem, és felnőttként sem hevertem ki. Szerinted ez rendben van?
okt. 25. 12:21
 4/65 anonim ***** válasza:

Addig fogod ezt gondolni, amíg nem veled istelen bunkó egy szegény.

Szerintem mindenkitől elvárás kellene, legyen, mert ez alap. Nem attól kellene függővé tenni, ki hol áll az életben (főleg hogy azért sok szegény bőven tehet a helyzetéről).

okt. 25. 12:24
 5/65 anonim ***** válasza:
Ez így egy nettó baromság. Nem az anyagi helyzete határozza meg, hogy ki milyen másokkal, ahogy az sem, hogy a vele szembenálló milyen anyagi helyzetben sem határozhatja meg a viselkedését. Így csak a legnagyobb prolik gondolkozhatnak
okt. 25. 12:24
 6/65 anonim ***** válasza:
93%

Mindenkitől elvárás anyagi és mentális állapottól függetlenül.

Nem mentség az, hogy valaki frusztrált és akkor megengedett neki, hogy mindenkivel bunkó paraszt legyen. Egyéni szociális probléma az, hogy ha ő frusztált. Ne másokon vezesse le.

Egyébként szerinted egy gazdagnak nem lehetnek problémái? Hol élsz te, ember?

okt. 25. 12:28
 7/65 A kérdező kommentje:
Nem az hogy megengedett hogy bunkó paraszt legyen, de megértem azt hogy miért az. Míg egy gazdagnál, akinek minden rendben van az életében miért legyek hanyatt esve attól hogy milyen rendes, kedves a másikkal? Még egyszer a nagy dolog az az, ha egy szegény nincstelen ember, kedves és rendes a többi emberrel!
okt. 25. 12:40
 8/65 anonim ***** válasza:
93%

7: talán mert nem kellene ennyira bután, fekete-fehéren látni a világot? Attól, hogy vkinek van pénze, nem lehetnek gondjai? Nem lehet rákos az anyja, párja? Nem lehet neki krónikus betegsége? Nem lehet kimerült, fáradt, rengeteg túlóra a munkájában?

Nekem nem érdem az, hogy vki szegény és kedves, mert sokan maguknak csinálják a bajt. Nem tanulnak, cigiznek, drogoznak...

okt. 25. 12:43
 9/65 anonim ***** válasza:
66%

Egyáltalán nem nagy dolog egy szegénytől, hogy jaj, ő rendes a többi emberrel. Alap dolog, hogy minden ember normális legyen a másikhoz.

" akinek minden rendben van az életében "

Még egyszer megkérdezem, ezt te honnan tudod? Csak azért, mert te kívülről nem látsz mást? Eléggé buta és együgyű vagy, már bocsánat.

okt. 25. 12:46
 10/65 A kérdező kommentje:
8-as, nem róluk beszélek. Azokról beszélek, akikről tudod hogy max nagyon minimális gondja van az életben, emellett mindene megvan. Meg azt se hasonlítsd azért össze ha valakinek van 1-2 kisebb-nagyobb problémája, meg akinek van 10-15.
okt. 25. 12:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!