Kitől elvárás az, hogy rendes legyen? Bővebben lent.
"nekem az a véleményem, hogy aki gazdag, jómódban él, mindene megvan, nincs problémája az életben"
Attól mert szerinted mindene megvan még igen is vannak problémái az életben, csak mondjuk magasabb szintűek mint az ,hogy a fogát csináltassa meg vagy ételt vegyen.
Szerintem az túlzás, hogy minden normális ember töretlenül kedves és udvarias a nehéz időszakaiban. Létezik olyan, hogy az ember elveszti a türelmét vagy morgolódik kicsit olyasmin, ami meg sem érintené más körülmények közt.
A probléma inkább azzal van, hogy a kérdező ezt teljesen legitimnek állítja be. Mintha jegypénztárossal való kekeckedés abszolút jogos és helyénvaló lenne, ha az embernek szar kedve van. Nos nem, nincs rendjén.
A legtöbb emberrel igenis megtörtént már, hogy a rossz hangulatát kivetítette valaki másra (és aki ezt tagadja, az hazudik), de ez akkor is egy kerülendő viselkedés.
"Az, hogy neked ez alapelvárás, kb semmit nem jelent, attól még az nem lesz igaz."
Rajtad kívül, furcsa mód, mindenki azzal ért egyet, hogy alapelvárás. Na, akkor most már magadba nézel egy kicsikét?
Szerintem meg mindenki a maga szintjén nyomorog, ahogy mondani szokás. Mindenkinek meg van a maga baja, akár van pénze, akár nincs. Persze ezek a bajok eltérőek, de attól, hogy valakinek van pénze, még lehet baja bőven, amivel foglalkoznia kell. Ennyi erővel senkitől sem kell elvárni, hogy jó ember legyen, ugye?
Szerintem minden embertől elvárható, hogy ha baja van, azt ne a másikon vezesse le. Nekem is vannak gondjaim, és igyekszem ezeket nem olyanokon leverni, akinek semmi köze hozzá. Míg van olyan kollégám, akinek ha bármi baja van otthon, akkor olyan tapló paraszt mindenkivel, hogy borzalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!