Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért a nyári időszámítást...

Miért a nyári időszámítást akarják megtartani az emberek az óraátállítás eltörlésekor amikor a természetes napállás szerint a téli a valóságnak megfelelő (értsd délben a legrövidebb az árnyék) időzóna?

Figyelt kérdés

okt. 25. 15:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
92%
Én azt látom, hogy az embereknek az a fontosabb, hogy munka után még legyen egy órácska világos a legsötétebb téli napon is.
okt. 25. 22:26
 12/25 anonim ***** válasza:
18%
Én a télit preferálnám, hogy ne kelljen sötétben beérni reggel a gyerekeknek az első órára. Szerintem félig aludnának. Délután magasról letojom, hogy mikor sötétedik, télen, amikor hideg van, minden programunk beltéri.
okt. 26. 07:38
 13/25 anonim ***** válasza:
89%
#12 Vannak országok, ahol a gyerekek jellemzően reggel elég sötétben vannak, skandináv országok, és valahogy nemhogy nem halnak bele, de Európa legjobb egyetemein is ők tanulnak. 🤷
okt. 26. 09:57
 14/25 anonim ***** válasza:
79%

Én azt mondom ebből már nem lesz semmi. Nem fogják eltörölni , üres kampány volt.

Amúgy total hülyeség az eltörlés , az óraátállításnak számos pozitív előnye van. Engem soha nem zavart, hogy hirtelen egy órával átállították. Ez hipohondria. Az emberek beszélik be maguknak. Egy egészséges embernek nem kéne gondot okoznia évente kettő atallitas.

okt. 26. 15:40
 15/25 anonim ***** válasza:
90%
Akkor lehetne évi öt óraátállítás, az egészséges embernek az se jelent problémát. Az egészséges embernek a 12 órás repülőút után jövő jetlag sem jelent peoblémát, miért csak egy órát állítunk holnap, miért nem egyből 12-őt?
okt. 26. 15:55
 16/25 anonim ***** válasza:
77%
15~ Ez értelmetlen beszólási kísérlet volt, a 14.-nél nagyjából van igazság. Ha a tavaszi átállítást vesszük alapul kevesebb éjszakával, az egyenlő például egy bulis éjszakával hajnali 2 óráig vagy egy rossz éjszakával. Az emberek többségénél nincs realitása annak, hogy tönkretegye az egész napját vagy az egész elkövetkező időszakát. Én tavasszal üdültem valahol, túra miatt reggeli buszhoz fel kellett kelnem, kibírtam, megcsináltam a túrát, másnapra kipihentem magamat, és már fel sem tűnt. Illetve hétvégenként is megborul kicsit a ritmusom buli nélkül is, mai napon például 11 óra körül volt reggeli-ebéd és utána csak vacsoráztam. Nem döglök bele. Persze nem vagy idős és vannak érzékenyek, de 75% rettentően eltúlozza realitás nélkül.
okt. 26. 20:56
 17/25 anonim ***** válasza:
* Persze nem vagyok idős...
okt. 26. 20:57
 18/25 anonim ***** válasza:
90%
Mert mégis mi a búbánatos fittyfenét csinálsz te nyáron hajnal 4 és reggel 6 közt, amivel kihasználod ezt a két világos órát? Semmit, ugye. Vagy ha mégis, akkor a kivételek közé tartozol, a legtöbb ember ilyenkor alszik. Mennyivel jobb lenne, ha már háromkor kelne a nap, szóval háromtól hatig három világos órát pazarolnának el, és cserébe este hétkor már sötétedne, de legalább Az Az ErEdEtI.
okt. 26. 22:25
 19/25 anonim ***** válasza:
89%

#18 ott a pont!

Remélem ezt érteni fogják a döntéshozók is!

Hozzáteszem a gazdaságnak is jobb a nyári, mert a vendéglátóhelyek így jobban tudnak kaszálni. Nem már nyáron is este 8-kor ágyba bújni mert vaksötét van.

A szavazástól viszont kicsit félek, mert sok a nyomi. Hajtogatják hogy a téli legyen, az eredeti legyen, aztán érvnek meg pont azt hozzák fel ami a nyárit erősíti meg.

Ma is azt mondta egy idős házaspár a tévében, hagyjuk már a nyárit, legyen minél tovább világos. Szegények nem értik hogy pont a nyárival van minél tovább világos.

okt. 27. 00:44
 20/25 anonim ***** válasza:
74%
Még annyit hozzá tennék hogy nyáron hogyha korábban kelünk egy órával, akkor hűvösebb van még, tehát később lesz pusztulat meleg.
okt. 27. 00:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!