Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak itt súlyos szociális...

Vannak itt súlyos szociális fóbiában, szorongásban szenvedők?

Figyelt kérdés
Itt nem a lightos fóbiát értem, hanem aki nem mer kimozdulni emberek közé, nem bírja a tömeget, vagy nem szeret emberek előtt beszélni. Itt főleg olyanok véleménye érdekelne, akiknek a mindennapi életükre hatással van ez az állandó szorongás, és a mindennapi feladataikat sem tudják ellátni. Ti hogy vészelitek ezt át? Lehet együttélni egyáltalán ezzel a betegséggel?

dec. 13. 02:53
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Mi van, ha valaki annyira szorong, hogy emiatt nem tud dolgozni, legalábbis más emberekkel együtt?
dec. 13. 02:56
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Szorongani nem szorongok, de ha nem muszáj nem megyek sehova.
dec. 13. 03:07
 3/12 anonim ***** válasza:
35%
Hogy érthetően fogalmazzak, nem nagyon sikerül normális, testre szabott közegbe kerülni, éppen ezért nem is erőltetem, zavarnak az átlagemberek.
dec. 13. 03:36
 4/12 anonim ***** válasza:
25%
Itt a gyakorin főleg ezek vannak.
dec. 13. 06:21
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Nekem a kezem remeg, ha el kell intézni, vagy aláírni valamit. Hála az online ügyintézésnek, már alig van olyan, amit személyesen kell intézni.
dec. 13. 06:43
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Szorongás mellett simán el lehet látni mindent, nem kell kifogásokat keresni. Aki már nem tud ellátni mindent és nem tud dolgozni, az már nemcsak szorong, hanem súlyos depressziós és pszichiátert igényel meg gyógyszereket.
dec. 13. 09:08
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet együttélni egyáltalán ezzel a betegséggel?"

Lehet, ugyanis még élek....

-Egy sima telefonhívásra is fél órát kell készülnöm, gyakorolgatva magamban hogy majd mit fogok mondani.

-Ha meghallom a csengőhangomat, frászt kapok..

-Ha egy bolt vagy benzinkút előtt többen vannak, inkább elmegyek egy másikhoz, még akkor is ha ezért 10-20kilómétert kell pluszba autóznom.

-A Tescoban bevásárláskor már többször kaptam pánikrohamot, amikor is elkap egy nagyon erős rettegés és halálfélelem, és úgy érzem hogy mindenki engem bámul. ilyenkor otthagyom a bevásárlókocsit és kimegyek az autóba megnyugodni, ha sikerül akkor fél óra múlva visszamegyek és folytatom a bevásárlást, de többször volt olyan is hogy kénytelen voltam hazamenni mert nem akart elmúlni..

-Barátnő így az én esetemben teljesen esélytelen.

-Rendszeresen hülyét csinálok magamból azzal hogy egy adott szituációban nem merek megszólalni..

Sorolhatnám még mert bőven van, de szerintem már ebből is lehet érezni hogy finoman fogalmazva sajnos nem egyszerű az életem..

32F

dec. 13. 09:21
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Egy szorongás az nem betegség, csak rinyálás, hogy ne kölljön dúgozni. A depresszió meg a pánik, na az igényel pszichológust, de egy szorongás miatt azt mondani, hogy nem tudsz csinálni semmit. A férjed helyébe adnék neked pár fülest és elmúlna a lustaságod kisanyám!
dec. 13. 10:17
 9/12 anonim ***** válasza:
7-es: ismerős. :/ :(
dec. 13. 12:21
 10/12 anonim ***** válasza:
#7-es Nekem is ismerős, ennyire azért nem súlyos, de nagyon hasonló. Sokszor inkább összevissza kóvályogtam, ha egy címet kerestem, ahelyett, hogy megkérdeztem volna valakit.
dec. 13. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!