Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akinek nem volt gyerekkora,...

Akinek nem volt gyerekkora, annál gyakran előfordul, hogy felnőttként infantilizálódik?

Figyelt kérdés

márc. 25. 10:29
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
Nem tudom..
Egyéb.
11 szavazat
 1/9 A kérdező kommentje:
Sportok, focizás, videójátékok, ilyesmi dolgok kimaradtak. Persze voltak szép emlékek, nem voltam tök egyedül, de én valahogy nem voltam normális gyerekként szerintem. Tanulmányilag sem voltam kiemelkedő. Nem voltam túl proaktív sem. Ebben sokkal több lett volna szerintem.
márc. 25. 10:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Bár igazából szerintem ez kétoldalú. Én se nagyon értettem a környezetemet, meg ők se engem.
márc. 25. 10:41
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
szerintem igen, gyerekkoromban sokkal felnőttebb és felelősségteljesebb voltam, mint most 40 felett.
márc. 25. 11:11
 4/9 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem kb. 50-50% esély. Ha nem kezeli egy szakember vagy nem magától néz utána a pszichológiának, én azt látom, hogy a két szélsőséges irányba mennek el ilyenkor az emberek. Az egyik, amit te is írsz, hogy neki hiányoznak ezek a gyerekkori meg tinikori dolgok, és felnőttkorában próbálja meg átélni és átmenni gyerekbe, a másik meg az, aki annyira magáévá teszi ezt a nézetet, hogy csak semmi haszontalan gyerekesség, hogy besavanyodik és lenézi azokat, akik szerinte akár ritkán is, de gyerekes tartalmakat fogyasztanak.
márc. 25. 12:10
 5/9 A kérdező kommentje:
5# Melyik a rosszabb a kettő közül?
márc. 25. 12:13
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

6: Mindkettő ugyanolyan rossz, csak másként. Az egyik azért rossz, mert ilyenkor hajlamos az ember nemcsak a hobbik terén gyermeki irányba elmenni, hanem viselkedésben is infantilizálódni, mert az is hiányzik neki, hogy jaj, ne kelljen felelősséget vállalnom semmiért és társai, az meg eredményezheti azt, hogy életképtelen lesz és nem szeretnek a társaságában maradni emberek, mert toporzékol, hisztizik, kompromisszumképtelen, vagy nem akar egy párkapcsolatban előrelépni és kötelességeket vállalni, amikor a korabeli emberek már mondjuk összeköltözésen vagy akár házasságon, gyerekvállaláson gondolkodnak. A másik véglet meg az, aki alapvetően megkeseredik, ez által nem boldog, és másokat kezd el vegzálni, emiatt vagy otthagyják, vagy szenvednek mellette. Egyik sem jó.

A legjobb az, ha idejében elmegy pszichológushoz az illető, hogy feldolgozza a traumáit, és a gyökerénél kezelje a problémát, ne a tüneteket kenőcsözgesse.

márc. 25. 12:18
 7/9 A kérdező kommentje:
7# Én szeretnék gyermeki, bolondos lenni, de nem egy hisztigép, nem óriáscsecsemő.
márc. 25. 12:32
 8/9 anonim ***** válasza:

NEM.

Akinek kimaradt a gyerekkora, az szerethet felnőttként egyes játékokat, elhalmozhatja magát ilyenekkel, de ez nem azt jelenti, hogy infantilis volna.

INFANTILIS azt jelenti, hogy nem képes felelősségteljesen, értelmesen viselkedni, gondolkodni, nem tud korának megfelelő tevékenységre. Örök gyerek - kicsit abnormális, nevetséges és megbízhatatlan, akire senki sem néz egyenrangú felnőttként.

Infantilis viselkedés ennél kevesebb bajt jelent. Csak bizonyos dolgokban, bizonyos esetekben komolytalan, nagyobbrészt normális felnőtt ember.

Ennek a viselkedésnek vagy az infantilis személyiségfejlődési zavarnak NEM az az oka, hogy az illetőnek gyerekkorában nem volt módja játszani, gyereknek lenni, elengedni magát.

Inkább az ellenkezője történik gyakran: a kimaradt gyermekkor után a felnőtt még visszafogottabb, gátlásos, zárkózott, búbánatos, aki még gyerekek között sem tud felszabadultan játszani. (Nem mindig van így, de gyakori.)

- Normális esetben csak annyi történik, hogy a saját gyerekének többet akar adni, megengedőbb, lazább, az ideálisnál is jobb gyerekkort akar neki biztosítani.

márc. 25. 15:28
 9/9 anonim ***** válasza:
A bolondosság is lehet túltolt meg idegesítő, ha vki nem tudja, hogy mikor, milyen mértékig lehet ebben elmenni. És könnyen átmehet komolytalanságba, hisztisségbe, olyan "cuki erőszakosságba" (ilyen "nnnnaaaa, menjünk el vonatot nézniiiii... hagyd ott a munkát egy kicsit, olllyan buuuuliiiii").
márc. 25. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!