Ha egy dühkezelési bajokkal küzdő, passzív agresszív ember egy piszlicsáré dolgon felkapja a vizet, és minősíthetetlen hangnemben nekem támad, majd utána rögtön elnézést kér, elismerve hogy barom volt, ezt tolerálnom kellene?
Ha van egy ilyen kollégája vagy rokona az embernek mondjuk, akit ki lehet hozni a sodrából egy félreérthető félmondattal...
Hogyan kell ezt kezelni?El kell fogadni a bocsánatkérését és nem reagálva ráhagyni, vagy beleállni?

Ha családtag, otthagyom.
Ha kolléga, másodjára már nem bocsátok meg. Közlöm is vele a főnök jelenlétében.

Aki ilyen, az még 2 szer 5 ször 10 szer is ezzel fog idegesíteni, toxic.
Redukálni kell vele a minimumra a kontaktok. Vagy ha lehet, meg is szüntetni.

6#
Lehet, viszont önértékelési zavar, sértődékenység, és fals igazságérzet is okozhatja ezt, egyszerűen védekezik vagy érintettnek érzi magát olyan szituációkba ami más számára fel sem tűnik, pl akit sokat cseszegettek gyerekkorában, az is hamar fel tud háborodni mindenen..

Meghallgatom és elfogadom a bocsánatkérését, de mellette beszélgetek is vele erről, hogy ez rám, a kapcsolatunkra, munkánkra milyen hatással volt, van, lesz, lehet. Pláne, ha ez rendszeres dologgá növi ki magát.
Ha látom, hogy igyekszik magán javítani, igyekszik ezeket elkerülni, akkor megköszönöm neki. Ha nem, akkor újra emlékeztetem az előbbi beszélgetésre. Ha annak sem lesz következménye, redukálom a köztünk lévő kontaktot, amennyire csak lehet.

Nem tolerálnám egyetlen másodpercig sem.
Nem is kapna második esélyt, mert nem érdemli meg.
Az egész életem ebben telt anyámnak hála, amióta felnőttem végre az ilyen embereket instant tiltom, törlöm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!