Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha egy dühkezelési bajokkal...

Ha egy dühkezelési bajokkal küzdő, passzív agresszív ember egy piszlicsáré dolgon felkapja a vizet, és minősíthetetlen hangnemben nekem támad, majd utána rögtön elnézést kér, elismerve hogy barom volt, ezt tolerálnom kellene?

Figyelt kérdés

Ha van egy ilyen kollégája vagy rokona az embernek mondjuk, akit ki lehet hozni a sodrából egy félreérthető félmondattal...

Hogyan kell ezt kezelni?El kell fogadni a bocsánatkérését és nem reagálva ráhagyni, vagy beleállni?

ápr. 6. 22:33
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Nem is feltétlen a tartalma miatt, hanem a hangnem és a stílus miatt...
ápr. 6. 22:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Elsőre és utoljára. Második alkalommal szakítok, törlöm az összes elérhetőséget.
ápr. 7. 02:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha családtag, otthagyom.

Ha kolléga, másodjára már nem bocsátok meg. Közlöm is vele a főnök jelenlétében.

ápr. 7. 02:16
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Aki ilyen, az még 2 szer 5 ször 10 szer is ezzel fog idegesíteni, toxic.

Redukálni kell vele a minimumra a kontaktok. Vagy ha lehet, meg is szüntetni.

ápr. 7. 06:03
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Volt ilyen kollégám, szerencsére nem egy területen dolgoztunk, meg én magasabb helyen ülök, hogy ezt a hangnemet megüthesse velem, de semmi esetre se tolerálnám. Hallgattam ezt eleget apámtól. Egyszer elnézed neki, akkor máskor is megjátsza, mert úgyis megbocsájtasz neki. Nem lehet teret engedni az ilyennek. Kezeltesse magát.
ápr. 7. 08:07
 6/11 Senior Séf ***** válasza:
100%
Az ilyen fickó tegye rendbe az étkezését és főleg e bélflóráját.
ápr. 7. 12:24
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
Egy alkalommal belefér, el lehet fogadni a bocsánatkérést, de éreztetni kell, hogy ez a stíl nem begyere. Ha újra előjön belőle, akkor keményen vissza kell vágni és utána elhatárolódni.
ápr. 7. 12:31
 8/11 A kérdező kommentje:

6#

Lehet, viszont önértékelési zavar, sértődékenység, és fals igazságérzet is okozhatja ezt, egyszerűen védekezik vagy érintettnek érzi magát olyan szituációkba ami más számára fel sem tűnik, pl akit sokat cseszegettek gyerekkorában, az is hamar fel tud háborodni mindenen..

ápr. 7. 12:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Meghallgatom és elfogadom a bocsánatkérését, de mellette beszélgetek is vele erről, hogy ez rám, a kapcsolatunkra, munkánkra milyen hatással volt, van, lesz, lehet. Pláne, ha ez rendszeres dologgá növi ki magát.

Ha látom, hogy igyekszik magán javítani, igyekszik ezeket elkerülni, akkor megköszönöm neki. Ha nem, akkor újra emlékeztetem az előbbi beszélgetésre. Ha annak sem lesz következménye, redukálom a köztünk lévő kontaktot, amennyire csak lehet.

ápr. 7. 12:57
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tolerálnám egyetlen másodpercig sem.

Nem is kapna második esélyt, mert nem érdemli meg.

Az egész életem ebben telt anyámnak hála, amióta felnőttem végre az ilyen embereket instant tiltom, törlöm...

ápr. 7. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!