Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek jellemzően hány...

Az emberek jellemzően hány éves korukra égnek ki?

Figyelt kérdés

ápr. 29. 12:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Munkától függ és attól, akar-e élni munkán kivűl vagy elég neki az, hogy 12 órát gályázik napi szinten.

Vagyis jobban megfogalmazva: ha abban látja az élete értelmét, hogy aludjon, meg dolgozzon, akkor talán sose.

ápr. 29. 13:03
 2/12 anonim ***** válasza:
62%
Nem kortól függ, hanem életmódtól. Gyerekek mellett vagy túl sokat robotolva hamar ki lehet égni. Egy gyerektelen, home office-ban 4-ig dolgozó, jól kereső, szabadidőben úszó ember talán soha nem fog. Bár pl. a sok bulizásba is ki lehet égni.
ápr. 29. 13:06
 3/12 A kérdező kommentje:
És a semmittevésbe is ki lehet égni?
ápr. 29. 13:07
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

Bármilyen életkorban ki lehet égni.

Ha irreális elvárások vesznek körül, akkor 4-5 évesen is. Nagyon sok gyerekszínész pl, vagy sportolók is teljesen ki vannak égve.

Aztán hogy az ezzel járó trauma mikorra borul be, más kérdés. Egy kiégés után felállni akár 5-10 év is lehet, de azon is múlik, hogy az egyén hogyan kezeli ezt. Az se mindegy, hogy hagyják-e kiszállni, tud-e rehabilitálódni, vagy kénytelen benne maradni.

Van aki pszcihiátriai eset lesz, van aki addikcióba menekül, van aki öngyilkos lesz.

ápr. 29. 13:15
 5/12 anonim ***** válasza:
75%
40-50 felé tuti van egy nagy elgondolkodás.
ápr. 29. 13:15
 6/12 anonim ***** válasza:
66%

Ha a semmittevés monotonitással párosul, és nincs más választásod, semmi impulzus, akkor igen.

Pl valami elhagyott bányában szekuritisnek lenni, úgy hogy nem hallgathat zenét, nem olvashat, nincs kihez szólni, szintén pszcihológiailag romboló.

ápr. 29. 13:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
27 évesen majdnem sikerült teljesen kiégnem. Egy idő után észre se vettem, hogy napi szinten még este és sokszor hétvégén is a munka miatt nyomom a laptopot. Egyszer a szabadságomat is inkább lemondtam, hogy tudjam teljesíteni a tervet a bónuszaim miatt. Folyamatosan fáradt és feszült voltam. Szerencsémre a külső visszajelzések miatt időben észre vettem, hogy ez hosszú távon nem vezet semmi jóra. Szóval szerintem ez inkább munka függő mint életkor.
ápr. 29. 15:44
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha vannak gyerekeid akkor akár fiatalon is.
ápr. 29. 17:20
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha pihenés nélkül dolgozol a versenyszférában, viszonylag hamar jöhet a burn out..
ápr. 29. 17:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
35+
ápr. 30. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!