Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a tudomány fejlődésével...

Ha a tudomány fejlődésével megszűnne a halál, az emberek nem halnának meg, akkor megszűnne a vallás?

Figyelt kérdés
A vallás egy funkció is egyben, az emberek halálfélelmére adott válasz, ami túlvilági léttel kecsegtet. Örök életet hirdet. De mi van, ha többszáz év múlva ezt a mesterséges intelligencia is meg tudná adni nekünk, vagy a tudomány?

máj. 3. 17:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem a vallás helyét egyre inkább átveszi a tudomány, és egyre inkább eként is viselkedik.

Pont úgy hivatkoznak a politikusok a tudományra mint annó az istenekre hivatkoztak hogy belekényszerítsék a társadalmat valamibe ami miatt csak a gazdagok lesznek még gazdagabbak, és a kisember csak a rövidebbet húzza.Például bankkártya/beléptető rendszerek amit bármilyen feltételhez köthetnek, és leépített illetve a tudomány nevében leszabályzott önellátás hogy ki se lehessen lépni ebből az egészből.

máj. 3. 17:52
 2/13 A kérdező kommentje:
Illetve ha a tudomány létrehozná a halhatatlanságot, akkor miként lehetne értelmezni a túlvilági jutalmat, vagy büntetést, ami szintén egy vallási tanítás?
máj. 3. 17:54
 3/13 A kérdező kommentje:
2# De lehet én tudom rosszul, javítson ki, aki jártas ebben.
máj. 3. 17:58
 4/13 Sanyi2025 ***** válasza:
79%

A népszerűbb vallásokban benne van az ítélet napja is, tehát akkor mindenki meg fog halni.

Na meg a tudomány jelen állása szerint is a Nap ötmilliárd éven belül kinyírja a Földet, bár kétlem, hogy akkor még lesz emberiség.

Szóval valamilyen vég mindig várható lesz akárhogy is álljon a tudomány, így ha a vallás valóban csak a túlvilágról szólna - nem így van - , akkor se állna elő soha a kérdésben felvázolt helyzet.

máj. 3. 18:40
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A vallás másik funkciója pedig, hogy az élettel járó szenvedést elviselhetővé tegye, reményt/értelmet adjon a mindennapokban.
máj. 3. 19:14
 6/13 A kérdező kommentje:
4# Őszintén, én nem hiszek a világvégében. Annyiszor elsütötték már, hogy na most világvége lesz, aztán nem lett semmi. És semmi sem utal arra, hogy valaha is világvége lesz.
máj. 3. 20:23
 7/13 Sanyi2025 ***** válasza:
73%

ma 20:23

Azta, tudománnyal érvelsz a vallás ellen, majd hitkérdéssé teszed a tudományt? Erre nem voltam felkészülve :D

[link]

máj. 3. 20:30
 8/13 A kérdező kommentje:
7# Már vagy 100 világvége volt elvileg, nem lett belőle semmi.
máj. 3. 20:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Elég hamar túl sokan lennénk, így egymást gyilkolásznák az emberek. Nem hinném, hogy jobb lenne.
máj. 3. 21:43
 10/13 Szolovjov ***** válasza:
Nálam most sincs vallás. Pogány vagyok.
máj. 4. 05:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!