Sok embernél miért lett olyan divat és hogy van annyi ideje és türelme megosztani magáról rendszeres videókat, tartalmakat, lásd:youtuberek, tiktokerek, influenszerek?
Szinte már mindenki saját csatornát létre hozz, mondjuk a Youtubon és önti fel a videókat magáról.
Ezek hétköznapi emberek, hétköznapi cselekvésekkel. Kamionosok, traktoristák, gazdálkodók, tyúktenyésztők, falusi - tanyasi életről, motorosok, biciklisták, túrázók, világutazók stb.
Akkor vannak még akik nyelveket tanulnak, ukrán, lengyel lány, spanyol fiú akik magyarul tanultak meg és öntik fel magukról a videókat.
Hogy van ezeknek ennyi idejük, türelmük?
Én is járok hegy túrázni rendszeresen, külföldre is, bicaj túrára is és még sem nyitok erre semmilyen csatornát.
Ezek az emberek ennyire vágynak a hírnévre, lájkokra, követőkre?? Eddig elnyomottnak érezték magukat?
Aztán ha rájuk zúdulnak a rossz kommentek, akkor bőgnek és sajnáltatják magukat, nem értik hogy miért.

De ha neked ilyenek dobál be a YT, akkor azt jelenti, hogy ilyeneket nézel. Nekem soha semmi ilyesmit nem dob fel, nálam csak matekos, pbs spacetime meg most kivételesen Baldrusgate 3 videókat dob be. Szóval ezek szerint téged ezek érdekelnek… amúgy mit foglalkozol azzal ki-mit csinál? Mindenki azt tesz a szabadidejében, amit szeretne, amég nem árt vele másoknak.
Vagy te vagy az, aki bosszankodik szombaton, hogy hova mennek az emberek autóval?
További jó örlődést mások dolgain…

"Én soha nem vesztegetném az időmet, életemet ilyesmikre, meg holmi blogokat írjak, vlogot csináljak"
Jelenleg is csak az idődet vesztegeted, hiszen videókat nézel amin felháborodva idegenekkel vitatkozol. Mi ez, ha nem időpazarlás?

#8 ne te mondd már meg, hogy másnak mi a haszontalan időtöltés.
Az irigység meg nem szép dolog. Igen tudjuk, te nem vagy irigy. bla bla bla

"Ennek mi értelme van? Mi jó neked ebben?"
Kell, hogy legyen értelme? Van erre előírás, hogy életed minden mozdulata célirányosan kell történjen?
Én simán csak szeretem csinálni. Nem mindig ugyanolyan lendülettel, van amikor félreteszem, máskor előtérbe kerül. Vannak gondolataim, élményeim, fotóim, amiket pazarlásnak érezném nem megosztani. És van akit ez érdekel is, mert elég sokan követnek és az adott témakörön belül egyre inkább felismernek, elismernek.
"Más is utazgat, élményeket szerez mindennap, szóval nem egyedi élménybeszámolókról van szó."
Igen, közzéteszik, és? Ilyen erővel rég elpusztult volna a világ, mert mindenki letudta volna azzal, hogy valaki más már megcsinálta, kitalálta.
Honnan tudod, hogy nem egyedi? Hiszen mindenki a maga szemén át látja a világot, pont ettől lesz egyedi.

Miért kell, hogy minden hobbinak "értelme" legyen? Én pl (szórakoztató irodalmat) olvasni, fotózni meg videojátékozni szeretek szabadidőmben. Egyiknek sincs különösebb "értelme", vagyis annyi hogy jól érzem magam miközben csinálom. Valakinek a kötögetés ilyen, valakinek meg a videókészítés.

Kérdező, kevered a dolgokat.
Van pl egy utazós csatorna ahol utazással, helyekkel kapcsolatos besázmolók, tippek vannak.
Van aki meg a napi kajáját tölti fel.
Miér tmosod össze a kettőt? Így aztán kva nehéz lesz megérteni a mozgatúrugóját a dolognak..

#17 Tény, hogy a Facebook rossz irányba kényszeríti az embereket.
Én pl. igyekszem 1-1 utazásról 1-1 beszámolót írni.
A Facebook meg akkor "terjeszt" ha teljesítesz heti feladatokat ami abból áll, hogy legyen X videó X poszt X csoport poszt X új követő X komment a héten. Sokan panaszkodnak is, hogy amíg a kormánypropagandára ugye megy a pénz a valódi tartalom nem terjed, nem jut el még a követőkhöz sem.
Ez már sajnos valóban egy káros dolog. Követek embereket, akiknek amúgy van egy jó alap ötletük, témájuk, ami viszont nem ad ki napi szintű posztolást. És ezért jönnek a kávézós posztok.
Megnéztem pár youtuber videót az még nem jelenti azt, hogy rendszeresen nézem őket, nem kell annyira kiforgatni mindent.
Nem is lenne idegem mások részletes, apró mindennapi életét nézni órákon keresztül, meg lájkolgatni, kommenteket írosgatni stb.
Ezek az emberek egyszer kiégnek és rájönnek, hogy mennyi energiát, időt fektettek bele, hogy közszemlére tegyék a napi dolgaikat, eseményeiket amik.soha nem térülnek meg és feledésbe merülnek, minden egyes kiposztolt videójuk.
Akárhogyan is van, de ahhoz hogy egy 45 perces videót megosszon, az nagyon sok időt vesz el, ezt ők saját maguk is állították. Szerkeszteni, vágni stb.
Az hogy én kiírtam ezt a kérdést az teljesen különböző dolog, mint aki rendszeresen videókat dob fel magáról!
Nem kell annyira kavarni a zabkását!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!