Miért van az, hogy idegenekkel szemben udvariasak és előzékenyek az emberek, a családtagokkal, barátokkal (akiket elvileg szeretnek) meg sokkal többet megengednek maguknak, esetleg lekezelőbbek, gonoszabbak?

válasza:Egyrészt honnan tudod, hogy ezek ugyanazok az emberek?
Másrészt nem igazán értem mi az összefüggés, nekem is van olyan rokonom akivel nem vagyunk jóban, mi köze ennek ahhoz hogy pl előre engedek egy idős nyugdíjas vadidegent valahol, meg ilyenek?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Mert ezek képmutató, színészkedő emberek, bunkók.
A családtagjaikkal azt hiszik, bármit lehet, idegeneknek meg teszik a szépet.
Egy idegennel nem viselkedhetnek bárhogy következmények nélkül.

válasza:#6
Nekem pl inkább az az okom, hogy a vadidegen nem ártott nekem. Míg egy rokon, ismerős már lehet hogy igen.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Én 8 óra után már nem szeretek odamenni a szülőkhöz, akkor is csak beugrom valamiért, amit megbeszéltünk, de nagyon ritka. Ellenben pl. a szomszédomban lakik egy 75-80 éves idős házaspár, akikhez a gyerekei rendszeresen este 10-11 körül is jönnek-mennek. Ti milyen...
legszivesebben elsüllyednék a szégyentől mikor mesélik mi van velük, milyen jó állásuk, lakásuk, milyen sok a fizetésük és van feleségük, gyerekük. nekem meg van egy mindenki által lenézett melóm, pénzem ingatlanom nincs, albérletbe lakok és évek óta nincs párom....
Nyilván ez egyénileg változó, de azért fogalmaztam úgy, hogy "átlagosan".
Életkórt is írj, ill. hogy hány fős a családotok, milyen életkorúakról van a szó?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!