Egy lánynak miben lesz egyszerűbb élete és miben nehezebb, mint egy srácnak altalanossagban?

válasza:

válasza:Tegnaptól egészen év végéig a nők ingyen dolgoznak.
Átlagban számolva majdnem 20%-kal keres többet a férfi egy nőnél. És nem azért mert 20%-kal többet teljesítene, hanem azért, mert férfinak született.

válasza:Ha egy srác fenekére rácsap egy meleg srác, mindenki a bántalmazottat védi, a bántalmazót meg akár meg is lincselik...
Ha egy lány fenekére csap rá egy srác, a sráccal nem is foglalkoznak, a lánynak meg odavetik, hogy "mit viseltél?", "inkább örülnél, hogy foglalkoznak veled", stb.

válasza:"20%-kal keres többet"
Először is: 10% átlagban.
Másodszor: azért, mert szülni, gyereket nevelni a nő megy el, és a munkáltató ezt fizeti! Ha beteg, akkor is ő van vele otthon, többségben.
Harmadszor: csak a magánszférában. Közigazgatásban nemtől független bérkategóriák vannak.
Ezzel együtt azért a fentiek igazak.
Amiről még senki sem írt: a férfinak viszont követelmény a mindenben helytállás, erő, ügyesség, bátorság - ÉS az ismerkedés. Utóbbi sok helyen már kritikusan nehéz, a globalizáció miatt (a nők sok férfit látnak, pl. interneten, emiatt magas náluk a mérce, míg rá nem jönnek, hogy ezek a férfiak nem elérhetők).
A nőknek, ha problémájuk van, kb. minden férfi segíteni akar, férfinak senki, oldja meg maga.
Úgy foglalnám össze, hogy a nőknek valamivel(!) nehezebb boldogulni az életben, KIVÉVE az ismerkedést, ahol gyakorlatilag csak nekik áll a zászló, viszont ők alapból nagyon kritikusak, ezért ÉRZIK ezt is nehéznek.

válasza:#4
Hiába próbálsz maszatolni, egy magyar nő egy magyar férfi fizetésének 82%-át keresi meg, miközben a munkakör, a munkaórák száma és minden más is egyezik.
Ha meg belekevered a gyerekkel otthon maradást, akkor keverd már azt is bele, hogy a férfi is nyugodtan otthon maradna, de neki inkább a plusz pár év szakmai fejlődés kell, ami miatt magához képest idővel többet keres.
(Az olyan témákat meg már szóba sem hozom, mikor azért kap egy férfi előnyt álláskeresésnél, mert a szintén oda jelentkezett nő szülésre alkalmas korban van, gyerek nélkül...)
A helytállásról meg segítségnyújtásról meg annyit, hogy akkor biztos csak én látom rosszul, hogy többségben a nők intézik a család logisztikáját (főzés, mosás, gyerekkel minden), meg ha megerőszakolják és zaklatják őket, akkor velük és nem a vántalmazóval bánnak embertelenül. Vagy ha esemény utáni tablettát kell intézni, a nőt megalázzák, de ha férfi is van vele, vagy csak ő intézi, őt már nem.

válasza:A másik: a nők itt gyakorlatilag minden férfit lepontoznak, függetlenül attól, mit ír.
Ezen kívül mindenki mást is, aki nem szidja teli torokból a férfiakat.
A fizetéskülönbség meg ugye abból is lehet, ha a nőnek alacsonyabb a végzettsége, nem?
Tehát nem az átlagfizetést kell nézni, hanem az azonos munkaköröket.
Ott pedig 10% a különbség! És ez abból jön, amit mondtam, és amit persze nullára pontoztál. Fáj az igazság?
Elég baj amúgy, de itt az államnak kellene lépnie és támogatni, mert a munkáltató a haszonból él, ezt nem teheti meg, csődbe menne!
Amúgy a férfiakat is zaklatják (persze kevesebbet, de megalázás van elég ott is).
A nők pedig MOST MÁR nem intézik a család logisztikáját, ez 20 éve volt így!
Van olyan ismerősöm, ahol a férfi kétszer annyit dolgozik, de otthon is ugyanez van, ő intéz majdnem mindent.
Az a baj, hogy nagyon egyoldalúan látod a dolgokat: a nőknek minden rossz, a férfiakról meg nem szólunk, ők nem érdekesek.

válasza:6, Magyarországon azonos munkakörben, azonos tapasztalattal rendelkező nők jelenleg 17,8%-kal kapnak alacsonyabb bért pontosan ugyanazért a munkáért.
A saját bőrömön tapasztaltam ezt többször, sőt, nekem még jelentősen több tapasztalatom is volt. Mikor megtudtam, hogy 2 junior férfi kolléga mennyivel többet keres, mint én, azt hittem, lefordulok a székről. Mindkettővel ugyanazon a napon kezdtünk, egy csapatban voltunk. Amikor bértárgyaltam és többet kértem, azt mondták, ez a sáv teteje, a maximum, amit most ajánlhatnak. 4 év releváns tapasztalattal mentem oda, a másik 2 férfi kolléga sosem dolgozott még az adott területen.

válasza:Lehet, hogy van ilyen cég, de ez ugye magáncég, amiről beszéltem.
Azért van, amit mondtam. Van egy képviselőd, írj neki, hogy hozzanak olyan törvényt, ami ÉRDEMBEN támogatja a szülőket, pl. nem a munkáltatónak kell fizetni és egyszerű az adminisztráció. Akkor lesz ebben változás.

válasza:

válasza:"valamiért"
Például azért, mert ő NEM mehet haza vele, ha beteg a gyerek? Legalábbis idáig nem volt szokás. Egy férfit mindig keményebben lehet terhelni, túlóra, hétvégi műszak nem lehet gond.
Ha pedig a szokás változik, akkor a fizetés is követi majd, egy idő múlva.
De amúgy tényleg ilyen harmatosan naiv vagy, vagy csak tetteted?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!