Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy lánynak miben lesz egyszer...

Egy lánynak miben lesz egyszerűbb élete és miben nehezebb, mint egy srácnak altalanossagban?

Figyelt kérdés
okt. 27. 18:42
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
73%
Egyszerűbb azt nem tudom, nehezebb a nemi alapú diszkrimináció, és a rengeteg biológiai hátrány miatt, mint pl. kisebb testalkat, így gyengébb, könnyebben lehet préda szexuális zaklatásra, szexuális erőszakra, testi abúzusra. Akkor ott a menstruáció, a teherbeeséstől való félelem, a terhesség, a szülés, a szoptatás, az emiatt szünetelő karrier, kiesett évek, diszkrimináció a munkaerőpiacon, a menopauza. A gázlángolás az egészségügyben, a kettős mérce, a rengeteg külsőségre való elvárás: szemöldök alatt mindig teljesen szőrtelen test, fiatalos megjelenés, szép haj, körmök, csinos öltözet, ennek az anyagi vonzata stb.
okt. 27. 19:26
 2/42 anonim ***** válasza:
65%

Tegnaptól egészen év végéig a nők ingyen dolgoznak.

Átlagban számolva majdnem 20%-kal keres többet a férfi egy nőnél. És nem azért mert 20%-kal többet teljesítene, hanem azért, mert férfinak született.

okt. 28. 09:04
 3/42 anonim ***** válasza:
74%

Ha egy srác fenekére rácsap egy meleg srác, mindenki a bántalmazottat védi, a bántalmazót meg akár meg is lincselik...

Ha egy lány fenekére csap rá egy srác, a sráccal nem is foglalkoznak, a lánynak meg odavetik, hogy "mit viseltél?", "inkább örülnél, hogy foglalkoznak veled", stb.

okt. 28. 09:07
 4/42 anonim ***** válasza:
0%

"20%-kal keres többet"

Először is: 10% átlagban.

Másodszor: azért, mert szülni, gyereket nevelni a nő megy el, és a munkáltató ezt fizeti! Ha beteg, akkor is ő van vele otthon, többségben.

Harmadszor: csak a magánszférában. Közigazgatásban nemtől független bérkategóriák vannak.

Ezzel együtt azért a fentiek igazak.

Amiről még senki sem írt: a férfinak viszont követelmény a mindenben helytállás, erő, ügyesség, bátorság - ÉS az ismerkedés. Utóbbi sok helyen már kritikusan nehéz, a globalizáció miatt (a nők sok férfit látnak, pl. interneten, emiatt magas náluk a mérce, míg rá nem jönnek, hogy ezek a férfiak nem elérhetők).

A nőknek, ha problémájuk van, kb. minden férfi segíteni akar, férfinak senki, oldja meg maga.

Úgy foglalnám össze, hogy a nőknek valamivel(!) nehezebb boldogulni az életben, KIVÉVE az ismerkedést, ahol gyakorlatilag csak nekik áll a zászló, viszont ők alapból nagyon kritikusak, ezért ÉRZIK ezt is nehéznek.

okt. 28. 09:37
 5/42 anonim ***** válasza:
64%

Hiába próbálsz maszatolni, egy magyar nő egy magyar férfi fizetésének 82%-át keresi meg, miközben a munkakör, a munkaórák száma és minden más is egyezik.

Ha meg belekevered a gyerekkel otthon maradást, akkor keverd már azt is bele, hogy a férfi is nyugodtan otthon maradna, de neki inkább a plusz pár év szakmai fejlődés kell, ami miatt magához képest idővel többet keres.

(Az olyan témákat meg már szóba sem hozom, mikor azért kap egy férfi előnyt álláskeresésnél, mert a szintén oda jelentkezett nő szülésre alkalmas korban van, gyerek nélkül...)

A helytállásról meg segítségnyújtásról meg annyit, hogy akkor biztos csak én látom rosszul, hogy többségben a nők intézik a család logisztikáját (főzés, mosás, gyerekkel minden), meg ha megerőszakolják és zaklatják őket, akkor velük és nem a vántalmazóval bánnak embertelenül. Vagy ha esemény utáni tablettát kell intézni, a nőt megalázzák, de ha férfi is van vele, vagy csak ő intézi, őt már nem.

okt. 28. 10:04
 6/42 anonim ***** válasza:
32%

A másik: a nők itt gyakorlatilag minden férfit lepontoznak, függetlenül attól, mit ír.

Ezen kívül mindenki mást is, aki nem szidja teli torokból a férfiakat.

A fizetéskülönbség meg ugye abból is lehet, ha a nőnek alacsonyabb a végzettsége, nem?

Tehát nem az átlagfizetést kell nézni, hanem az azonos munkaköröket.

Ott pedig 10% a különbség! És ez abból jön, amit mondtam, és amit persze nullára pontoztál. Fáj az igazság?

Elég baj amúgy, de itt az államnak kellene lépnie és támogatni, mert a munkáltató a haszonból él, ezt nem teheti meg, csődbe menne!

Amúgy a férfiakat is zaklatják (persze kevesebbet, de megalázás van elég ott is).

A nők pedig MOST MÁR nem intézik a család logisztikáját, ez 20 éve volt így!

Van olyan ismerősöm, ahol a férfi kétszer annyit dolgozik, de otthon is ugyanez van, ő intéz majdnem mindent.

Az a baj, hogy nagyon egyoldalúan látod a dolgokat: a nőknek minden rossz, a férfiakról meg nem szólunk, ők nem érdekesek.

okt. 28. 10:21
 7/42 anonim ***** válasza:
24%

6, Magyarországon azonos munkakörben, azonos tapasztalattal rendelkező nők jelenleg 17,8%-kal kapnak alacsonyabb bért pontosan ugyanazért a munkáért.

A saját bőrömön tapasztaltam ezt többször, sőt, nekem még jelentősen több tapasztalatom is volt. Mikor megtudtam, hogy 2 junior férfi kolléga mennyivel többet keres, mint én, azt hittem, lefordulok a székről. Mindkettővel ugyanazon a napon kezdtünk, egy csapatban voltunk. Amikor bértárgyaltam és többet kértem, azt mondták, ez a sáv teteje, a maximum, amit most ajánlhatnak. 4 év releváns tapasztalattal mentem oda, a másik 2 férfi kolléga sosem dolgozott még az adott területen.

okt. 28. 10:53
 8/42 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, hogy van ilyen cég, de ez ugye magáncég, amiről beszéltem.

Azért van, amit mondtam. Van egy képviselőd, írj neki, hogy hozzanak olyan törvényt, ami ÉRDEMBEN támogatja a szülőket, pl. nem a munkáltatónak kell fizetni és egyszerű az adminisztráció. Akkor lesz ebben változás.

okt. 28. 11:10
 9/42 anonim ***** válasza:
100%
8, miről beszélsz? Én nem vagyok szülő. A két férfi kolléga mind többgyerekes családapák voltak terhes feleséggel, bölcsiskorú gyerekekkel. Az valamiért nem volt baj. Nekem nincs gyerekem, de amúgy ezt nem tudták, mert nem kérdezhették meg nyilván. De persze mikor ott dolgoztam, már ismertük egymást, tudták. Kaptam kemény 2% fizetésemelést, férfi kollégák, akik hozták-vitték a gyerekeiket orvoshoz, bölcsibe, otthonmaradtak velük betegen, szülési szabadságra is mentek, ők meg 8, meg 10%-okat kaptak!
okt. 28. 12:09
 10/42 anonim ***** válasza:
0%

"valamiért"

Például azért, mert ő NEM mehet haza vele, ha beteg a gyerek? Legalábbis idáig nem volt szokás. Egy férfit mindig keményebben lehet terhelni, túlóra, hétvégi műszak nem lehet gond.

Ha pedig a szokás változik, akkor a fizetés is követi majd, egy idő múlva.

De amúgy tényleg ilyen harmatosan naiv vagy, vagy csak tetteted?

okt. 28. 12:22
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!