A társadalom egyszerűen tényleg immunisabb a férfiak problémáira?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Ez eddig is nagyjából így volt. Mióta kialakult az emberiség, alapvető ösztön hogy a nőket és gyermekeket védeni kell, a férfi pedig feláldozható. Illetve a nőket sokan a mai napig esendő, ártatlan kis teremtéseknek hiszik egytől egyig, akiket minden áron segíteni kell, még akkor is ha amúgy néhányuk erre finoman szólva sem szolgált rá. A férfi meg ne legyen érzelgős, legyen talpraesett, legyen férfi, ha elveszti a munkahelyét, lakhatását, összeomlik az élete, akkor oldja meg! Ha nem oldja meg, akkor onnantól nem férfi, és így értéktelen, nem is kár érte. Legalábbis sokak szerint ez valahogy így lehet.
A gond sokkal inkább az utóbbi 10 évben jött. Kialakult a feminizmusnak egy olyan szélsőséges - és egyre inkább mainstream - ágazata, ami még ezt az alapból egyenlőtlen helyzetet is megpróbálja tovább srófolni. Még több előjog a nőknek, ha te a nők előjogaival nem szimpatizálsz, vagy nem áldozod fel a saját érdekeidet hogy nekik segíts mindenben, akkor bizony máris megkapod egyesektől a nőgyűlölő, soviniszta, elnyomó címkét. Mindeközben ugyanezek a nők a nagy egyenlőség jegyében még cinikusabbak és hidegebbek azok felé a férfiak felé is sokszor, akik nekik ezeket az előjogokat megadják. És szóban egyenlőséget hazudnak, de mégis az a gyakorlati megnyilvánulásuk nagyon sok esetben, hogy a férfiak azok oldják meg szépen a saját problémáikat. Sokszor mindezt rosszindulattal, gúnnyal, kárörömmel. Szóval rendesen megosztották a két nemet, és pontosan ez a fajta modern, szélsőséges feminizmus ami a leginkább támadja a valódi egyenlőséget, és vadítja el egyre inkább a két nemet az egyre erősebb egyenlőtlenséggel és álszent, de annál agresszívabb hazugságokkal.
A lepontozás tudom hogy alap lesz ezen sértődött, férfiakra neheztelő, mégis általuk segített és privilegizált helyzetben levő nők felől. Ellenben meg lehet próbálni megcáfolni, miért nem igaz. Vagy esetleg elgondolkodni, hogy mit is támogattok, milyen mérgező maszlagot fogyasztotok és propagáltok mostanra napi szinten. Értem én hogy netflix meg minden, ömlik rátok, de akkor se kellene a valóságtól és főleg a tisztességtől ennyire elszakadni. Azt is értem hogy előnyök és önérdek, de idővel ez az egész nagyon csúnyán vissza fog ütni. A repedések már megvannak.

válasza:#4
Milyen előjogokra gondolsz? Feminista nőként én nem akarok semmivel se több jogot és lehetőséget, mint ami a férfiakat is megilleti.
Szerintem mindenkinek, akár férfi akár nő, kellene az életébe valaki, akire számíthat és aki segít neki. A mai világban viszont egyre több embernek nincs ilyen személy a környezetében, elmagányosodás van az egész világon, nemtől függetlenül érint tömegeket.
(Nem vagyok sértődött és nem neheztelek a férfiakra, inkább az egész társadalomra tudok neheztelni, amiért magára hagy embereket.)

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:#9
Ezért kérdezem, hogy milyen többletjogokra gondoltok?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!