Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyarországi gazdagok (és...

A magyarországi gazdagok (és a gyerekeik) miért nem adományoznak olyan sokat (az éves jövedelmük vagy az éves vagyongyarapodásuk %-ában), mint az amerikai, a kanadai, az észak- és nyugat-európai gazdagok?

Figyelt kérdés

nov. 3. 22:51
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk még a vagyon felhalmozása zajlik, most kell összeszedni annyit, hogy a következő 8-10 generáció akkor is gazdagságban éljen, ha bőkezűen adakoznak.

Bár már itt is elkezdődött a vagyon kimentése alapítványokba, de egészen más miatt, mint a nyugati gazdagoknál.

nov. 3. 23:01
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Itt is van azért. Zolgensma kezelés valami 600 millió forint, és több gyereknek is összejött.
nov. 4. 00:02
 3/10 Noren1989 ***** válasza:
82%

Hwt figyu, nézzük a realitàst: az adomànyozàsnak kb csak az szja alap csökkentéséhez van köze.

Ennél jóval egyszerűbb kis hazànkban egy haverral beszàmlàztatni és nokiàs dobozban visszakapni a lovettàt.

nov. 4. 05:30
 4/10 anonim ***** válasza:
44%
Azért mert ez Magyarország. Sajnos ezt kell hogy mondjam. Itt nem igen érdekli a gazdag seggfejeket a csóróbb emberek sorsa. Itt egy a lényeg a 150 milliós óra, a Lamborghini, meg 8 milliós táska stb.
nov. 4. 05:41
 5/10 anonim ***** válasza:
12%
Én megdolgoztam érte, aztán adjam oda a csóróknak, akik bulikaztak, meg segget meresztettek?
nov. 4. 07:28
 6/10 anonim ***** válasza:
45%

Ugyan még nem vagyok igazán gazdag, de sokkal jobb helyzetben vagyok mint az átlag, főleg korosztályhoz képest. Adakozok valamennyit, de ez nem nagy összeg.

Azért nem adakozok igazán, mert még a saját vagyonom építem. Gyűjteni kell lakásra, gyerekekre, esküvőre, korai nyugdíjbavonulásra.

Ha lenne elég pénzem nyugdíjazni magamat, inkább abbahagynám a munkát, minthogy dolgozzak és eladományozzam azt.

nov. 4. 09:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert Magyarországon újgazdag prolik, nyugaton meg több generációra visszamenő gazdag családok (is) vannak, ezenfelül az angolszászok pl. igen képmutatóak tudnak lenni (ebben is).

A magyar arisztokrácia is elkezdett adományozni a 19. században, elkezdte őket érdekelni a parasztság, munkások sora, de őket megfosztották a vagyonuktól, jelenleg pedig csak újgazdag gazdagok vannak, majd a leszármazottaik talán elkezdenek szociálisabban érzékenyebbek lenni, már csak puszta lázadásból is és nem féltik annyira a vagyonukat, mert nem ők szerezték meg foggal verejtékkel egy vadkapitalista környezetben.

nov. 4. 13:52
 8/10 Noren1989 ***** válasza:
*hàt
nov. 4. 14:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Többnyire úgy gondolkodnak, mint Dariusz király, miszerint: "Dárius kincse se volna elég neki". A lényeg a felhalmozás, a fölösleges költekezés jobb, mint az adakozás.
nov. 4. 18:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Itt még megszedni akarják magukat, ahogy semmilyen idegent, menekültet sem akarnak beengedni hosszabb távra az országba.

Aki másnak nem segít, azon a felsőbb erők sem segítenek. Ez a 'karma' visszahatása.

A sok önzéssel az ország és népe csak magának árt. Azért marad továbbra is putri az ország, amit már a mélyszegénységből érkező Románia előzget.

nov. 5. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!