Vannak itt drága hobbit űzők?
Szeretnék űzni egy sportot/hobbit kicsit komolyabban, viszont elég sok pénzbe kerül. Nem mondom, hogy az utolsót áldoznám rá, vagy, hogy a kaján kellene spóroljak rá, de annyit azért nem keresek, hogy abszolút ne látszódjon meg a bankszámlámon.
Érdemes így belefogni, vagy a hobbinknak/hóbortjainknak nem szabadna nyomot hagynia a költségvetésben?
Abban biztos vagyok, hogy akarom csinálni és szeretem, egyedül az tart vissza, hogy nem olcsó...
Ti, hogyan kezelitek ezt, vagy milyen szemszögből közelítitek meg? Elvégre a hobbi az nem létszükséglet és valamilyen szinten csak felesleges pénzkidobás. Engem például ez éltet jóformán, más meg úgy néz az ilyesmire, hogy jódolgában azt se tudja mit csináljon.

válasza:"Vannak itt drága hobbit űzők?"
Hát, nem lennék most Zsákos Bilbó helyében!

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Gamelés (gép + VR).
Nem olcsó hobbi, persze van ennél drágább is, pl horgászás is tud elég drága lenni, főleg ha csónak is van meg hasonlók.

válasza:Igen, nálam is sok évig működött a fokozatosság, de most jutottam el a csúcsra úgymond. Vagy folytatom, amire költeni kell, vagy abbahagyom végleg.
Egyébként annyiba azért nem kerülne egy évre levetítve, mint amennyit egy dohányos elszív ugyanennyi idő alatt.
2-es egyébként én is spekuláltam már azon, hogy lehet én is tudnék valamennyi pénzt csinálni belőle idővel.

válasza:

válasza:Főleg ha még pénzt is tudnál belőle csinálni később - így ez csak befektetés lenne (#8 voltam).
Megkérdezhetem amúgy, milyen hobbiról beszélünk?

válasza:Figyelj ha a hobbid ára nem veszélyezteti a megélhetésedet akkor csináld nyugodtan. Miért ne költhetnél valamire, amit szeretsz, kikapcsol? Ha élvezed, nem pénzkidobás. Nekem több hobbim van/volt életem során, van közte relatíve olcsó (olvasás, rajzolás)és drágább is (balettozok, gyerekkoromban kvázi ingyen volt a sulim miatt de így felnőttként a sportok között átlagos árfekvés, inkább a cipő a drága, pár éve légtornázok, ott is maga az edzés átlag de a versenyzés retek drága, utazás, nevezési díjak, ruha). Nyilván amikor rosszabbul éltem, a drágább hobbikat nem csináltam, akkor maradtam az olcsóbbaknál, közben tanultam és güriztem hogy úgy élhessek hogy ki tudjam majd az ilyesmit is fizetni. De valami szórakozás kell, az ember egy idő után belefásul, ha csak a kötelező dolgokra költ.
Ps. én nem akartam ezt a hasonlatot hozni de már írtátok fölöttem, érdekes módon nekem mindig olyanok szörnyülködnek hogy milyen drága egy verseny vagy egy balettcipő pl. akik a többszörösét cigizik és isszák el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!