Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tudok tenni, ha nem éltem...

Mit tudok tenni, ha nem éltem ki igazán a gyerekkoromat?

Figyelt kérdés
Nem játszottam a többi gyerekkel, mint a normálisak, hanem mindig egyedül álldogáltam. Utólag esett csak le, hogy ez nagyon nem volt normális, hogy kimaradtam ezekből az élményekből. Nem voltam bulikban, nem videójátékoztam stb...

nov. 18. 12:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
75%
Akkor járj most bulizni meg videojátékozz.
nov. 18. 12:35
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen voltam. Aszociális és spektrumzavaros, utóbbi csak felnőttként derült ki. Még középiskolában is csak lassan kezdtem alakulni, huszonévesen éltem ki magamat és most 35 év felett még mindig huszonévesnek tűnök minden szempontból.
nov. 18. 12:37
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ennek sok előnye lehet. Valószínű értelmesebb dolgokkal tudtál foglalkozni mint buli vagy a videójáték.
nov. 18. 12:39
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
#3 a bulizásnak nem az a lényege, hogy értelmes legyen. Tudni kell az életet élvezni is, nem csak 0-24-ben tanulni, dolgozni meg szépirodalmat olvasni.
nov. 18. 12:41
 5/20 anonim ***** válasza:

2+

Illetve nagyon sok problémám volt és nagyon más voltam, aminek hatására bullying-olva is voltam. Súlyosan asztmás voltam, nem sportoltam semmit, duci voltam, rakás allergiám volt, bőrkiütéseim voltak. Tipikus híres élethelyzet, hogy ezért bántani kell. Csoda, hogy életképtelen gyerekből teljesen kitörtem. Illetve megmagyarázhatatlan módon 15 évesen eltűnt minden egészségügyi gondom és hirtelenül lefogytam. Ilyen megmagyarázhatatlan pozitív e.ü. szitu még többször ismétlődött az életemben. Közelmúltban is. Van más ismeretlen bőrkiütésem, közben páromban fel nem ismerve lappangott valami és én mégsem kaptam el abszolút. Sorolhatnám. Alien-nek kezdem hinni magamat. :)

nov. 18. 12:43
 6/20 anonim ***** válasza:
Nem baj, ha eddig sem zavart. Jelenleg már nincs ezzel semmi tennivalód.
nov. 18. 12:43
 7/20 anonim ***** válasza:

3, pedig láthatod a kérdésből is, a szórakozásnak, a gyerekkornak megvan a maga ideje, helye. Persze, egy óvodás gyereket is taníthatod felelősségteljes dolgokra, feladatokra... de ha elveszed a gyerekkorát, a felnőttkora is hiányos lesz.

hogy mit lehet tenni? Sajnos az nemigazán opció, hogy felnőtktént éld meg azt, amit gyerekként kellett volna. Pláne ha már 30hoz közeledsz. Egyrészt társaságod se nagyon lesz rá, másrészt meg akárhogy próbálkozol, nem fogod tudni betömni azt a lyukat ilyen módon.

AMi megoldás lehet az az, hogy elmész pszichológushoz és feldolgozod, lezárod ezt a hiányt. Megtanulsz vele élni és áttranszformálni ezt a hiányt valami felnőtt megoldásba. Egy felnőtt is játszhat önfeledten, de nem oylan módon mint egy gyerek.

És ha tervezel valaha gyereket, akkor kiemelten ajánlom, hogy foglalkozz ezzel a témával. Ugyanis megvan a veszélye annak, hogy ha gyereked lesz, akkor te akarsz majd mindig jtászani, mindig vele akarsz játszani stb.... ami óhatatlanul azt eredményezi, hogy elveszed a gyerektől a játék kezdeményezését, kitalálását, megélését. És akkor a te gyereked a te hibádból fog úgy felnőni, hog ynem tudott játszani.

Ez utóbbira tapasztalatom is van. Volt LEGO váram, de mindig apám építette meg...

nov. 18. 12:53
 8/20 Metionin ***** válasza:
100%
Amit tehetsz, éld ki most. Videójátékozz, járj közösségbe, hobbizz. Sok hasonlót én is egyetem alatt éltem ki mert vagy nem engedték gyerekkoromban vagy lehetőségem nem volt rá. Pl. farsangra az egyetemi koliban öltöztem be először.
nov. 18. 13:00
 9/20 anonim ***** válasza:
Akkor most videójátékozz és menj diszkóba
nov. 18. 13:08
 10/20 anonim ***** válasza:
Most hol tartasz az életedben? Magánélet, identitástudat, morál, EQ stb.
nov. 18. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!