Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek a szingli szóban...

Szerintetek a szingli szóban van pejoratív jelentés is?

Figyelt kérdés
Vagyis, hogy ilyen szitokszó kicsit, hogy azokkal "baj" van, mert nem kellenek senkinek. A társadalom mekkora része társít hozzá ilyen jelentést? Főleg idősebb korban mi a hozzáállás?

jan. 7. 16:21
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
17 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
Vannak szinonímái amik azok.
jan. 7. 17:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem szitokszó, csak általában sokaknál még mindig megrökönyödést vált ki, holott mégis egyre több a szingli.

Másrészt ezt a szót negatív értelemben anno egy híres politikus is használta, ami nem lett egy nyerő folyamat részéről.

jan. 7. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

A "vén k.rva" kifejezést bármilyen idős nőre lehet használni pejoratív értelemben?

Vagyis én ezt sokszor hallottam gyerekkoromban a rokonságban is mikor egy idősebb színésznőről kérdeztem hány éves akkor nagybátyám válaszolta, hogy "már vén k.rva". De Angela Merkelre is sokan mondták a menekült válság idején, hogy "mit csinál a ...". Meg egy fideszes...

Az "incel" nem vált egy túl elcsépelt kifejezéssé?

Én amúgy bevallom őszintén csak az interneten találkozom ezzel a kifejezéssel, a hétköznapi életben, a környezetemben nem használja senki. Itt viszont úgy látom most már olyan könnyen osztogatják egymásnak az emberek. Eleinte csak a párkapcsolatok témakörben láttam,...

Miért sértés valakinek azt mondani, hogy tesiből felmentett? Miért lett pejoratív?

Nem értem, gimiben teljesen normális volt nekem, hogy valakik gyógytesisek voltak valamilyen oknál fogva. Vagy nem tesiztek. Most viszont "tesiből felmentett szerencsétlen" lett a durva jelző. Miért? Ettől nem lettek diszfunkcionálisak. Teljesen normális emberek....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!