Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok arról a jelenség...

Mit gondoltok arról a jelenségről, hogy egyesek mindenről a chatgpt-t kérdezgetik aztán mutogatják a többi embernek, hogy az mit válaszolt?

Figyelt kérdés
jan. 10. 13:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Már amúgy facebookon sem lehet semmit se kérdezni, szinte mindenki chatgpts választ nyomat.

Most is csak felnéztem, sziámi macska nyalogatja a konvektort- miért? Regény hosszú tipikus chat gpt válasz rögtön...

jan. 11. 06:50
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Az mondjuk elég gáz. Hát ha valaki chatgpt-re lenne kíváncsi, oda írná be. Engem amúgy az ai generált képek és videók jobban zavarnak. Olyan jellegzetesen sablonos, felismerhető, creepy. És amit energiapocsékolásnak mondanak sokan, na ami azokhoz kell energia többnyire ostobaságokhoz, az sokkalta több mint a generáltatott szöveges válasz.
jan. 11. 09:41
 13/13 anonim ***** válasza:

Ügyfél problémáján dolgoztam, aki amúgy nagyon rendes volt, de a problémájához több kollégát is oda kellett hivni. Közben az ügyfél úgy gondolta, hogy proaktiv lesz, beirta ChatGPT-nek a problémát, mutatta a választ... Olyanokat halluzott be az a szar, hogy se én, se a kollégáim, se a felettesem, aki 20+ éve dolgozik, nem értette, hogy mi a francra gondolt az AI költő, persze nagyon profinak hangzott, csak olyan dolgokat irt, amik amúgy nem léteznek, úgy találta ki.

Én amikor megjelent, tesztelgettem, olyan dolgokkal, amikre történetesen tudom a választ. Soha, egyszer sem ismerte be, hogy nem tud valamit. Irt nekem ételintoleranciára étrendet, olyat, hogy ha én a sajátommal azt követtem volna, a budihoz lettem volna láncolva napokon keresztül. Megkértem, hogy csináljon nekem egy túraútvonalat, ahol elég esőbeálló település meg buszmegálló van egy adott területen, hogy ha lecsap a vihar, akkor legyen lehetőségem kiszállni. Csinált nekem egy .gpx fájlt, ami nyolc pont volt, összekötve egyenes vonalakkal. Mikor szóltam neki, hogy ez fasság, nem fogok a susnyáson átmenni, akkor bocsánatot kért, majd generált egyújabb hasonló szart.

Megkértem, hogy magyarázza el, miről szól egy lengyel dal (tudok lengyelül). Szénné hallucinálta az egészet, és kitalált valami random hülyeséget. Ha a dalszöveget bemásolom a google forditóba, több köze van a valósághoz. Ugyanezt eljátszotta pár magyar dallal is, bár volt, aminek egészen jól megfogta a lényegét, szóval teljesen véletlenszerű, hogy épp helyes megfejtést ad-e, de pont ezért használom csak szórakozásra, és nem bizok rá semmit.

jan. 11. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!