Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez ennyire általános jelenség,...

Ez ennyire általános jelenség, vagy nekem nincs szerencsém?

Figyelt kérdés

Alapvetően empatikusan szoktam hozzáállni mindenkihez. Tudom, ezt bárki mondhatja.

Meghallgatom érdeklődve és figyelve, ha mesélnek. Nem erőszakolom rá a véleményem senkire kéretlenül, ha nem kérdeznek, ha nem kérik ki a véleményem. Igyekszem reflektálni a történetre, könnyíteni a másikon, empatizálni, de mostanában egyszerűen azt érzem, hogy minden embernek valami baja van.

Két éve váltam és gondoltam elkezdek újra ismerkedni. Voltam pár randin január óta és mást sem hallok 2-3 randi után, csak hogy:

- a kiskutyájának / kismacskájának mennyi baja van, mennyibe kerül

- beteg, itt fáj, ott fáj, amott fáj, orvosnál persze senki sem járt

- erre nincs pénze, arra nincs pénze

- hülye testvér / sógor / anya / apa, bezzeg őt soha nem fogadják el

- nem aludt, nem tud aludni, borzalmasan alszik, sírva ébred

- nem tud fogyni / nem tud hízni

És órákon keresztül csak ez megy. Esküszöm, tényleg igyekszem figyelni, kedves lenni, de ez több különböző lány.

Mindenkinek megvannak a problémái, pláne 30 felett (nekem is), de tényleg ennyi mártír rohangál az utcákon? És tényleg rá kell borítani az emberre az egészet és sajnálatot kell kicsikarni? Ez elkeserítő és kimerítő

márc. 3. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Általános jelenség, hisz emberek vagyunk, akik sokszor a rosszat látják mindenben, negatívan állunk mindenhez. Itt a kérdésed példának, te is panaszkodsz, neked is van problémád, amit most ráborítottál más emberekre. 🙂
márc. 3. 21:21
 2/4 anonim ***** válasza:
82%
Valahogy te sem a szép oldalát domborítottad ki az ismerkedésnek, csak a nyűgöket.
márc. 3. 21:33
 3/4 anonim ***** válasza:
56%

Én az elmúlt években tudatosan figyelek arra, hogy panaszkodjak és minimalizáljam a sikerem, mert különben "toxic positivity"-vel jellemeznek. És szerintem is fárasztó lehetek, ha állandóan valami szuper hírt közlök (pl kaptam 30% fizuemelést, tanulás nélkül tökéletes lett a záróvizsgám, vettem egyedül egy lakást Pesten 25 alattiként, idén 2-szer voltam síelni stb) Magamtól amúgy sok kis jó dologról beszélnék (pl végre sikerült a régóta vágyott koris ugrás, vagy megtanultam zongorán azt a bonyolult darabot annyira magabiztosan, hogy bármilyen hangnemben el tudom játszani, horgoltam egy sapkát és elsőre sikerült) és be nem állna a szám, végig vigyorognék stb.

Ezzel nehéz kapcsolódni. Az emberek könnyebben azonosulnak a negatív dolgokkal és a hibákkal. Így azt fogom megosztani, hogy lekéstem a villamost, pont akkor kezdett el szakadni az eső, amikor elindultam biciklizni, kizártam magam a lakásból, leszart egy galamb stb.

márc. 4. 00:22
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet belenyúlsz ezekbe valahogy, mert az empaták vonzzák az energiavámpírokat. Muszáj határokat húzni az ilyen emberek felé, mert hosszútávon kizsigerelnek. Egyébként ha ennyire belenyúltál most 2-3X is ugyanebbe, akkor a sémakémián sem ártana elgondolkodnod, mert eléggé mintázat hogy a sok emberből ennyire pont őket választod. Mert oké tudom én hogy a magyarok imádnak panaszkodni, meg nálunk van is mire, de azért randin mégsem ez az általános, meg főleg nem ennyire.
márc. 4. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!