Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A transzneműeket mi értelme...

A transzneműeket mi értelme arra bátorítani, hogy elhigyjek, hogy át lehet menni egyik nemből a másikba?

Figyelt kérdés
Egy ideig szép és jó az elfogadás,de van egy transz fiú vagy lány akinek jófejsegből azt mondja a világ hogy vágjon bele a "nemátalakításba",ami tulajdonképpen egyáltalán nem alakítja át az illető nemét,csak kb erőszakkal áthormonozza,átműti, hogy hasonlítson a másik nemhez, utána pedig kb 10/9 ellenkező nemű azt fogja mondani hogy köszi neki nem kell egy olyan lány/fiu aki masmilyen neműnek született. Akkor mi értelme ennek az álszent jófejkedésnek, mikor az emberek 99% egyáltalán nem validálja ezeknek az embereknek hogy ők tényleges nemet váltottak volna,hanem azt fogják nézni, hogy fiunak született, akkor az is, akkor nem lenne célszerűbb betiltani ezeknek az embereknek a fals nemváltásat, mint azt hazudni, hogy lehet belőle lány, akkor is ha fiúnak született,de persze nekem aztán nem kéne egy "ilyen"?

márc. 6. 18:37
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
25%
Nagyon mély mentális gödör a nemi diszfória. Aki ebben még bátorít valós segítség helyett, az kb. gyilkosságra bújt fel. Mert az ilyen életek nagy része gyilkossággal, nevezetesen öngyilkosság végzeődik statisztikai adatok szerint.
márc. 6. 18:45
 2/52 anonim ***** válasza:
88%
Mert a többségüknek megfelel az, amennyire lehet és a számukra megfelelő szint alá csökken a diszfóriájuk.
márc. 6. 19:10
 3/52 A kérdező kommentje:
1# a kérdést az ihlette, hogy valós transz ismerőseim vannak. Nem hogy nem lett jobb az eletük, hanem szembesültek azzal, hogy a világ egyáltalán nem fogadja be azt amit ők nemváltásnak neveznek. Egyik transznemű ismerősöm se boldog,mert a világ krva nem fogadja el hogy ők más neműek mint aminek születtek.. tényleg a legnagyobb jóindulatból mondom, hogy célszerűbb lett volna ezt az egész "nemváltás" hazugságot csírájában elfojtani,mint ilyen embereknek azt hazudni, hogy ez járható út, azért hogy utána ugyanezek az emberek elutasítsák őket mint potenciális partner pl pontosan azért, mert nem születtek annak akiknek akartak volna
márc. 6. 20:11
 4/52 anonim ***** válasza:
37%
3: Sose volt jó a pszichiátria helyzete, inkább nem tudják mit tesznek, mint igen. De most, hogy teljesen leépítették szinte, és mellette mások kifejlesztették, hogy lehet a kiszolgáltatott betegeket politikai céljaikra használni, szörnyű ami van. És ez csak egyik szelet az emberek mindenféle szándékos győtréséből.
márc. 6. 20:21
 5/52 anonim ***** válasza:
71%

A transzságnak nem az átalakítás a lényege, és nem is lehetett azzal kezdeni a régi szabályozás szerint. Ami jobb, és szakmaibb volt, mint a mostani dili, a: jóvanazúgyahogyvanna.

Annyi hozzáértéssel lett a szabályozás megváltoztatva, ahogy a beleegyezési kort levitték 12 évesre.

Szégyen.

márc. 6. 20:32
 6/52 anonim ***** válasza:
100%

A transzneműek többségének eleve pénze sincs erre.

Gondold el, ha a törvény engedné is, honnan szedne erre pénzt egy 18 év alatti gyerek?

Baromi ritka lehet, ahol a szülők ezt anyagilag akarják és tudják is támogatni.

Felnőtt korban pedig magának kell eldöntenie hogy ő hogyan akar élni, már ha van lehetősége választani.

A műtétek, átalakulás, ezzel járó procedúra baromi kemény lehet és utána sem egyszerű.

De sem könnyű, ha valaki nem megy ezeken át, de egész életében nem érzi jól magát abban a testben és így éli le az életét.

Ahhoz tudnám hasonlítani mikor valaki szüzen hal meg.

Te hogy éreznéd magad?

Mondjuk meg lenne mindened, anyagilag, de igazán sosem élnéd meg a vágyaidat?

Szerintem jobb nem okoskodni mások életéről, amiről fogalmad sincs, mert nem állított a sors ilyen helyzetbe!

márc. 6. 20:44
 7/52 Metionin ***** válasza:
69%
Lehet velem van a baj de a nemeket sosem 2 külön dobozként tekintettem, hanem inkább mint egy spektrum, aminek egyik pólusa az amit teljesen nőnek tartunk, a másik meg amit teljesen férfinak. És egy csomó ember van aki nem teljesen a 2 szélén van. Mármint nekem gyerekkoromban is ez volt az elképzelésem a nemekről és a mai napig nem gondolom, hogy teljesen hülyeség lenne. Van hogy a természet kicsesz az emberrel és olyan tulajdonságokkal áldja meg, amik nem azonosak azzal, amit az illető a magáénak érez. Ha mákunk van akkor ez olyan dologra korlátozódik amin tudunk változtatni. Ha nem, akkor elfogadjuk vagy szenvedünk vele életünk végéig. Ha sikerül változtatni, a nekünk tetszővé alakítani magunkat akkor végül is miért ne tennénk? Kinek ártunk vele? Főleg nemi diszfória esetén nem annyiból áll a dolog, hogy borzasztóan áll az eredeti hajszínem, ezért befestem olyanra amilyen tetszik. De ahogy azt sem felejtjük el hogy mi az eredeti hajszínünk és nem reménykedünk abban, hogy holnaptól hátha a festett szín fog kinőni, egy transz sem fogja elfelejteni hogy honnan indult, ha sikerül is neki a lehető legnagyobb mértékű átalakulás, tudni fogja hogy neki ezért szívni kellett, míg sokan úgy születnek hogy tök jó nekik ami van. (Tudom szar példa.) Nyilván senki nem ringatja őket abba a hitbe hogy újjászületnek a választott nemükbe de ha van rá lehetőségük, akkor hadd tegyék már meg magukért amit tudnak.
márc. 6. 21:33
 8/52 anonim ***** válasza:
84%

1.: Öngyilkosság el nem fogadásból, bullying-ból, és a lélek valódi szerepének meg nem éléséből lesz.

Ez egy úgynevezett leszületési "forrasztási" hiba, amire soha nem lesz magyarázat. Nem jól forr össze a nemi identitástudat a testtel.

márc. 6. 22:28
 9/52 anonim ***** válasza:
69%

Ha elég idős ahhoz, hogy meghozza a döntéseket, akkor nyugodtan.

Rövid az emberi élet és jelentéktelen ... ki vagyok, hogy másoknak megmondjak hogyan éljenek.

Nekem volt gimiben trans osztálytársam. Nőből akart férfi lenni. Picit sem érdekelt minket, soha sem beszéltük ki és nem tartottuk furcsának.

márc. 7. 00:54
 10/52 anonim ***** válasza:
58%

Azért, mert ha az esélyt megadják ezenek az embereknek, akkor legalább lehetőségük lesz rá, hogy jobban érezzék magukat és kiteljesedjenek valamilyen szinten.

Szerinted tényleg több transz lesz azért öngyilkos mert az átalakulása kevésbé lett sikeres, mint gondolta, vagy azok lennének többségben, akinek még csak godnolni sem szabadna erre a dologra és belülről kell feleméssze őket ez az egész?

márc. 8. 10:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Van-e értelme emlékiratot vezetni?

( Ami a lányoknak napló ) Vajon a halálom után valaki megtalálja, és elolvassa az unalmas életemet?

Van-e bármi értelme a vitatkozásnak?

Miért nincs? pl. holdraszállás tagadókkal vitatkozni, ufó hívőkkel, történelmi Jézus tagadókkal vitatkozni stb....

Ha rövid és hosszú időn belül sem fog érdemben változni az életszínvonalom semmilyen tekintetben, akkor mi értelme élnem?

Sem anyagi, sem érzelmi, sem semmilyen szempontból. Időm kb semmi nincs, csak futok utána, tervezni nem tudok, mert arra sincs idő. Gombokért gürizek nap, mint nap, érzelmi életem nulla, mert senkivel sem tudom igazán átbeszélni a lelkivilágomat, hogy mi az, ami...

Nem őrűlnétek bele abba a tudatba, hogy pont még az életetek utolsó maradék jó pár éve megy el a semmire és utána már úgysincs értelme annak sem amit...

Nyilvan beteg embernek nem lesz olyan élete amit szeretne, de legalább annyit akartam volna hogy amíg még nagyjából fiatal vagyok, addig utazhassak és legyen valaki akivel ezt megtehetem... ebből semmi nem jött össze Pont még az életem utolsó maradék pár jó...

3,778 MILLIÁRDOS lottónyeremény: Van értelme EGYETLEN emberre "ráömleszteni"?

Nekem például NEM KÉNE ennyi pénz! 300-350 millió bőven elég lenne.Ti hogyan gondolkodtok erről a kérdésről? Szerintem ha valakinek nincsenek "világmegváltó" tervei/például MARS meghódítása és egyéb baromságok/ vagy EXTRA igényei(például...

Mi értelme van annak, ha egy ember elvileg “nagyon okos”, mások véleménye alapján, de közben a szociális készségei a nullával egyenlőek? Egy okos...

Direkt írtam, hogy mások véleménye alapján, egyrészt magamról ciki ilyet írni, másrészt én nem feltétlenül tudom ezt megállapítani magamról Annyira sokszor éreztem már magam segghülyének átlagos szociális helyzetekben, hogy én nem értem miért mondtàk rám többször...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!