Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A feministák mit gondolnak...

A feministák mit gondolnak arról, hogy egy nő nem lehet pápa?

Figyelt kérdés

Úgy látom, a feministák nèhol kifejezetten harciasak, amikor a nők helyzetèről van szó, de ebben a kèrdèsben nem láttam mèg egy feminista tekintèlyt sem nyilatkozni.

Pedig a kèrdès számos olyan nőt èrinthet, aki nagy tudású, mèlyen vallásos, ès örömmel lenne a Katolikus Egyház vezetője, de nem lehet az, mert nő.

Tavaly egyèbkènt ismèt pápaválasztás volt, ès fel sem merült, hogy egy nőt válasszanak meg. Nem hallottam arról, hogy feministák tiltakoztak volna.

márc. 11. 12:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
A vallásnak van a legkisebb szerepe és fontossága a világban, lassan kihal a templomba járó generáció is, utána elsorvad az egész.
márc. 11. 12:16
 2/16 A kérdező kommentje:

Nem hinnèm, hogy így van, de ez most másodlagos.

Az a helyzet ugyanis, hogy így elèggè kilóg a lóláb. Ha a feministák tènyleg a NŐK jogaièrt állnak ki, akkor elvárható lenne, hogy az Egyházzal valamilyen párbeszèdet kezdemènyezzenek ez ügyben.

Az viszont, hogy a karrier kapcsán simán hangoztatják, hogy legyen női vezető, az inkább arra enged következtetni, hogy a feminista csoportok előnyt akarnak maguknak kovácsolni, ès a feminizmus leple alatt akarnak jobb karriert felèpíteni.

Szóval elèggè kilóg a lóláb.

márc. 11. 12:20
 3/16 anonim ***** válasza:
94%

Nálad jobban kilóg, hogy egy random szerda délben honnan jön a motiváció, hogy feljössz a netre, és célzottan provokálni kezdesz másokat, hátha harapnak a csalira.

Volt már egy pár ilyen balra dőlő ékezetes feminista provokátortól kérdés az oldalon, általában tiltás volt a vége. Felesleges belemenni a parttalan vitába, aminek majd törlés lesz a vége.

Te meg kezdj valamit az életeddel, van értelmesebb és hasznosabb ennél.

márc. 11. 12:24
 4/16 anonim ***** válasza:
15%

"Az viszont, hogy a karrier kapcsán simán hangoztatják, hogy legyen női vezető, az inkább arra enged következtetni, hogy a feminista csoportok előnyt akarnak maguknak kovácsolni, ès a feminizmus leple alatt akarnak jobb karriert felèpíteni."

Női kvóták már most is vannak. Szóval igen, az elvárás már az lenne, hogy nem is feltétlen rátermettség, hanem pusztán nemi alapon lehessen valaki vezető.

Meg ugye a szokásos rinya a nem egyenlő bérekről, ami abban a formában egyszerűen nem igaz. Mert manipulatív módon valahogy sosem teszik hozzá, hogy az átlagos kockázatkerülős, vagy lógós munkaköreik vannak sokszor gyengébben fizetve. De ezeket a munkahelyeket ők válasszák maguknak, és élvezik az előnyeit. Aztán megy a hőbörgés, hogy micsoda gazság hogy a nők kevesebbet kapnak bért a férfiak miatt. A pofátlanabb még azt is odateszi, hogy azonos munkakörben is. Ami gyakorlatilag nonszensz, mert csomó országban fix bértábla van. És nincs ilyen, hogy nő automatikusan a neme miatt kevesebb bért kapjon ugyanabban a munkakörben. Csak ócska, manipulatív hazugság, hogy még te érezd magad rosszul "elnyomó" férfiként. És hogy nekik jár a több bér, még a bénább és rosszabbul fizetett munkakörökért is, pusztán csak mert nők.

márc. 11. 12:26
 5/16 A kérdező kommentje:

Èn nem vitatkozni akartam, csak egy kèrdèst tettem fel.

De ismèt itt a szokásos liberális hozzáállás, hogy nem lehet egy kritikus kèrdèst sem feltenni, mert rögtön megbotránkoznak rajta. Úgy látszik, ezen a tèrfèlen azt kedvelik, akik nem kèrdeznek semmit, csak hisznek. Pedig pont az lenne a lènyeg, hogy az emberek kèrdezzenek, kutassanak, kètelkedjenek, mielőtt csatlakoznak egy ilyesmi csoporthoz!

Örülök, hogy èszrevetted, hogy az èkezetek máshogy dőlnek a szövegemben, ennek is megvan az oka (semmi közöm a provokátorokhoz). De legalább a helyesírásra figyelek, hogy olvasható legyen, amit írok.

Amúgy elengedem a tèmát, szóval nem várok válaszokat. Helloka.

márc. 11. 12:32
 6/16 A kérdező kommentje:
#3-nak ment az előző válaszom.
márc. 11. 12:33
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, megvan e, hogy pápa püspökből lehet, püspök meg papból, női pap meg nincs a katolikus egyházban. Olyan nincs, hogy random besétál egy nő (vagy férfi az utcáról), hogy ő szeretne pápa lenni.

Egymás között választanak az egyház rangidős püspökei között, ezek az emberek már 40-50 éve papok, nem az utcáről estek be a Vatikánba. Tehát 50 évvel ezelőtt kellett volna hozzá egy reform, hogy mára mondjuk lehessen női pápa. Ennek fuss neki még egyszer.

márc. 11. 12:36
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"de ebben a kèrdèsben nem láttam mèg egy feminista tekintèlyt sem nyilatkozni"

Oka egyszerű: az egyház a nőt a férfi alárendeltjének tekinti. A feministák meg nem olyan rendszert akarnak, ahol a nő alárendelt. Így meg nem is akadnak ki azon, hogy egy nő nincs vezető pozícióban ott, ahol alaptétel, hogy a nő alárendelt.

márc. 11. 12:39
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Én (agnosztikus feminista) azt gondolom, szíve joga a katolikus egyháznak eldönteni, milyen vezetőt akar. Más közösséghez sem megyek nyavalyogni, aminek nem vagyok a tagja, hogy miért olyanok a szabályai, amilyenek, mi alapján döntenek (pl. a nemi kvótát ellenzem munkahelyeken, csak nőknek fenntartott fitnesztermeknél sem őrjöngök, hogy miért nem mehet be férfi) . Az más kérdés, mint hogy társadalmi kérdésekben egy társadalomban, aminek a nők is tagjai, felszólalok a nők jogaiért.
márc. 11. 12:42
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

7

Plusz azt is számoljuk bele, hogy ha lenne is a püspökök között most egy nő, a többi még akkor sem választana egy nőt pápának, ha ő lenne a legalkalmassabb a pozicióra.

márc. 11. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

A 60+ os férfiak zöme miért hiszi azt, hogy mindenki az ő gyerekük, és nekik kell nevelni mindenkit?

Az összes embertípus, nem, korosztály szerint ővelük van a legtöbb problémám, ha már összefutok eggyel valahol, fix, hogy valami konfliktus lesz a vége. Most is bementem egy hivatalba, öregúr ott ült, köszönés nélkül rámröffen szinte üvöltve, ma zárva vannak, és csak...

Puzsérnak igaza van Majkával szemben? Majka miért akar verekedni?

Puzsérnak igaza van Majkával szemben? Majka miért akar verekedni?Újságcikk:

Van itt olyan, akinek az élő nagyapja kegyetlen menő figura?

Gondolok itt arra, hogy mondjuk az öreg egy cégvezető, vezérigazgató, vagy simán csak baromi jó formába van, stílusos és laza, talán konditerembe is jár, vagy futni, stb. De igazából bárki kiszűrheti a szerinte menő tulajdonságot a saját szemszögén keresztül, ezek is érdekelnének.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!