Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Számodra mit jelent szabad...

Számodra mit jelent szabad embernek lenni?

Figyelt kérdés

márc. 29. 09:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hogy nem függök anyagilag és érzelmileg sem senkitől és meg tudok állni a magam lábán egyedül is.
márc. 29. 09:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Sohasem éreztem magam szabadnak.
márc. 29. 09:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
#2 Az elég nagy baj, ha még elképzelésed sincs arról, hogy mit jelentene számodra a szabadság.
márc. 29. 09:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
El tudom magamat látni, van hajlékom, ételem, a társadalmilag kötelező feladatokon kívül azt teszem, amit szeretnék a törvényi szabályokon belül.
márc. 29. 09:51
 5/11 anonim ***** válasza:
66%
Nem parancsol senki. Úgy élek ahogy akarok.
márc. 29. 11:15
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

Elsősorban személyes autonómiát: arra terelem az életemet az adott keretek között, amerre jónak látom.

Másodsorban polgári létet: olyan társadalmi kereteket, amelyek megteremtik a lehetőséget az élni és élni hagyni elv szerinti élethez.

Harmadszor szabad véleménykifejezési lehetőséget, és befolyást a közügyekre.

márc. 29. 11:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Hogy azt teszem amit akarok és amit akarok, persze nem bűncselekményeket. Nem függök anyagilag, érzelmileg senkitől.

De én nem vagyok szabad, mert csaláfom van, rengeteg kötelezettséggel. Bár szabadulhatnák innen!

márc. 29. 11:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Minél inkább te választhattad azt a helyzetet, amiben vagy, annál inkább szabad embernek fogod érezni magad.
márc. 29. 15:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Sem anyagilag sem érzelmileg nem függök senkitől, és nem akarok megfelelni az embereknek, merek önmagam lenni.
márc. 29. 22:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Van annyi pénze, hogy soha semmi miatt nem kell aggódnia, max azért, hogy van-e x betegségre hatékony gyógyszer.
márc. 30. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Számodra mi az, ami red flag egy embernél?

Barátság, kapcsolat, bármilyen szempontból.

Számodra ki számít gyenge jellemű embernek, kit tartasz annak?

Te erős, vagy gyenge jellemnek tartod magad? Mennyire tudod tolerálni a másik hibáit?

Számodra honnantol számít valaki "rossz embernek"?

Milyen típusú embereket tartasz rossz embereknek? Milyen tulajdonsagokkal "kell rendelkezniük" hogy kiérdemeljék nálad ezt a címkét?

Melyik a rosszabb?

Önmagadban csalódni, vagy ha egy számodra fontos embernek okozol csalódást?

Mit jelent számodra a szabadság?

Te szabad embernek tartod magad?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!