Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nektek hogy sikerült leválni...

Nektek hogy sikerült leválni a bántalmazó szüleitekről, 0 kontaktot tartani?

Figyelt kérdés

ápr. 17. 11:08
 1/6 Metionin ***** válasza:
85%
Kb. alsós koromtól kezdve azért tanultam, mert tudtam hogy az az egyetlen mód a kilépésre ha másik városba megyek gimibe, majd felvesznek egyetemre ahol koliban lakhatok. Ezt betartottam, gimiben 1 évig voltam kolis de aztán bezárt a koli, így másképp oldottam meg hogy kb csak aludni járjak haza. Érettségi után meg húztam el 100+ km-re egyetemre és eltartottam magam.
ápr. 17. 12:15
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

Elköltöztem mikor lett munkánk a párommal és össze tudtunk költözni. Fél évre rá férjhez is mentem hozzá.

Nekem csak apám hulladék, vele nem tartom a kapcsolatot, most már lassan 15 éve. Se a telefonszámom, se a címem nem tudja.

ápr. 17. 20:47
 3/6 anonim válasza:
53%

Én 2 pofon vagy beszólás között tanultam, hogy minél messzebb tudjak menni egyetemre (gimnázium elején kezdődtek a gondok), de mivel a szerencsétlenek nem tudták finanszírozni a cigi és a pia mellett a tanulmányaimat, így muszáj volt hamar munkát találni, ami nagyon jó volt, mert volt pénzem kondiba járni és thaibox edzésre. Így 3-4 évvel később 35 kg plusz testsúly után, én vertem apámat, nem ő a családot...

Azóta béke van, mert ha nagy a szája kap 1-2 tockost, meg kizavarom az udvarra éjszakára. Ez talán édesanyámnak a legjobb, hogy van egy kis nyugta.

ápr. 21. 05:30
 4/6 SimánSimon ***** válasza:
100%
A totális elszakadást sokan csak hitegetésnek tartják pedig az egyetlen járható út a mentális épséghez. Felesleges érzelmi rágódás helyett egyszerűen fel kell égetni minden hidat mert a bántalmazó dinamika sosem változik meg magától. Én radikális lépésemmel minden csatornát lezártam és nem dőltem be a bűntudatkeltő próbálkozásoknak sem. Gyenge kifogás a vérségi kötelékre hivatkozni amikor a méreg lassan öl meg minden egyéni törekvést. Sikerült végleg kilépnem a romboló körforgásból és ezerszer többet értem el egyedül mint bárki aki a mérgező családi fészekben ragadt. Aki képtelen a teljes szakításra az valójában még mindig a saját függőségének a foglya marad.
ápr. 21. 10:03
 5/6 lewega ***** válasza:
Amint tudtam, elköltöztem otthonról, és teljesen megszakítottam velük a kapcsolatot. De a gyermekkorom még most is kísért, pedig már 76 éves vagyok.
ápr. 21. 17:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Amit írok nem válasz. Soha nem voltam bántalmazó szülő, most mégis 0 a kapcsolatom, az egykor imádott gyerekeimmel.Na ilyenkor mi az okosság?
ápr. 24. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Akik megszakítottátok a kapcsolatot bántalmazó szüleitekkel: nektek nem okozott fizikai tüneteket a lépés megtétele? ( szorongás miatti rosszullét stb.)

Én hétvégén átéltem egy durva többórás vitát, ahol persze szokás szerint mindennek el voltam mondva, remegtem közben végig, de végre kimondtam mindent amit gondolok, és eldöntöttem itt a vége ennek a kapcsolatnak, és nem hagyom többet anyám terrorizálását. Hát ez...

Volt már veletek olyan, hogy megszakítottátok a kapcsolatot a szüleitekkel?

Azok érdekelnének igazán, akik amúgy szerették a szüleiket nagyon, csak az egyik vagy mindkét szülő viselkedése igényelte ezt a lépést (pl verbálisan bántalmazó édesanya vagy tapadós szülők). Mi lett a következménye? Szerinted megérte?

Titeket vertek a szüleitek? (Többi kérdés lent)

Milyen gyakran fordult ez elő? Hány éves korotokig? Nevelési célzattal vagy csak úgy is? Indulatból tették? Kialakult-e nálad valamilyen pszichés gond? Kort és nemet is kérnék. Köszönöm a válaszokat!

Ha 16-17-18 évesek lennétek, vagy e között, és bántalmazó párkapcsolatban élnétek, szólnátok róla a szüleiteknek?

Nem éltek együtt a pasival életvitelszerűen, mindenki a saját szüleivel, otthon, de jártok. A srác bántalmazó, nem fizikailag, hanem lelkileg, verbálisan. Mi(k) az oka(i) annak, ha egy lány nem beszél erről a szüleinek? Nem kér segítséget, nem mondja el, mi van.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!