Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ad mindenki igazat a...

Miért ad mindenki igazat a nárcisztikus szülőknek?

Figyelt kérdés
Most rossz kedve van, rossz napja, ne idegesítsd, de ő felé meg semmi kritika, folyamatosan felmentik őt az emberek, biztos a gyerek a rossz, megérdemli stb... Miért menti fel mindenki ezeket az embereket?

ápr. 17. 11:43
 1/10 A kérdező kommentje:
Közben meg senki sem látja azt a pusztítást, amit csinálnak.
ápr. 17. 11:44
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Jól látod a dolgot: a szülő sosem hibás, mindig csak mindenki más. Megoldás az együttműködés lenne a megfelelő iskolákkal, szakemberekkel, csa, hát sok szülőt ez nem érdekli, így el van a dolog könyvelve, hogy a társadalom tűr. A másik probléma az, hogy a mai szülők sem nagyon láttak már a saját szüleik által jó mintát, így a jelenlegi szülők csak vesződnek az egész témában, de a gyerek azért kell...
ápr. 17. 11:47
 3/10 anonim ***** válasza:
44%

Mert nagyon divat lett manapság nárcisztikusozni csak azért, mert a gyerek nem tehet meg bármit, amit csak akar.

Egészen konkrétan milyen szituációban és kik adtak igazat a szüleidnek, és mitől lennének nárcisztikusok?

ápr. 17. 11:54
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt érzem, nincs semmi kedvem élni. Rohadt igazságtalannak érzem az egész helyzetet. Ebben telt el az életem.
ápr. 17. 11:57
 5/10 anonim ***** válasza:
51%
Te vagy az a kérdező, aki állandóan arról ír ki kérdéseket, hogy milyen jogon csinálták meg őt a szülei a megkérdezése nélkül?
ápr. 17. 12:11
 6/10 A kérdező kommentje:
5# Nem csináltam meg senkit, húzzál már innen.
ápr. 17. 12:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Le kell válnod róla mert magad nehezíted meg ezzel az eleted
ápr. 17. 14:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nincs annyi fizetésem, amiből le tudnék válni. Másik városba mennék, az biztos.
ápr. 17. 14:54
 9/10 anonim ***** válasza:
48%
Valószínűleg ugyanolyan képmutató trógerek.Ezért is szakítottam meg a család egyik tagjával a kapcsolatot mert gusztustalanul védte a toxikus viselkedését a szüleimnek.
ápr. 17. 17:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Melyek azok a problémák veled a szüleid szerint?

Melyek azok a válaszok amik miatt toxikusnak tartod a szüleidet?

Te mit vársz el a szüleidtől, amit ők nem hajlandóak megtenni?

ápr. 17. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Van nárcisztikus ember a környezetedben? Hogyan tudtad megszüntetni vele a kapcsolatot?

Milyen értelemben fejtett rád ki negatív hatást? Ki volt az a személy?

Te mit tennél ebben a helyzetben a nárcisztikus sorsát illetően?

Adott egy nárcisztikus, aki folyamatosan tevékenykedett, hogy tönkre tegyen téged. A csavar: végül ő esett bele a csapdájába, ami önmagában is hatalmas bosszú. Viszont jelenleg úgy áll a helyzet, hogy szivességet kell tenned, különben tönkre mehet az egész karrierje. Szavazást indítottam:

Jó ötlet nárcisztikustól bocsánatot kérni?

Úgy érzem túl messzire mentem.

Nárcisztikus visszaédesgetés és gázlángolás!?

Betartottam a szabályt, összeírtam miket tett. Ennek ellenére próbálja vissza édesgetni magát a nárcisztikusokhoz hű technikával. Már nem állok vele szóba. Viszont elindult bűntudatkeltés bennem, hogy talán “csak” nem egy okos ember. Hatalmas kárt okozott, ezért no...

Előfordulhat szerintetek, hogy valaki erősen hoz nárcisztikus jegyeket és magatartásformát, de közben mégsem lehet elmondnai hogy nárcisztikus...

Hallottam már párszor, hogy “mindenkiben vannak nárcisztikus vonások”, de attól mèg nem lesz nárcisztikus személyiségzavaros. Kérdezem én laikusan, hogyha valaki egyértelműen hozza a jegyeket, akkor már nem mindegy, hogy lehet e magával a személyiségzavarral...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!