Mit tegyek, ha gyakran elszégyellem magam valamin, amit mondtam, és utána még sokszor eszembe jut, és baromi rossz szégyenérzetet okoz?
Figyelt kérdés
Pl. mondok valamit, és a másik kijavít, vagy félreérti, vagy rájövök, hogy nem kellett volna mondanom. Pedig igazából nem reagálnak rosszul, csak én fújom fel, ráadásul valszeg ők már nem is emlékeznek rá.ápr. 17. 23:05
1/6 anonim 

válasza:

válasza:Mert alacsony az önértékelésed. Egyébként senki nem szereti, ha kijavítják, és mindenkiben van szégyenérzés, ha rájön, hogy hülyeséget mondott. Csak tudni kell a súlyának megfelelően kezelni, és 5 percnél tovább nem izgatni magunkat miatta.
2/6 anonim 

válasza:

válasza:Jusson eszedbe ilyenkor, hogy mindenki hibázik, az emberek 100%-a.
3/6 anonim 

válasza:

válasza:Szerintem is alacsony önértékelés, de kommunikációs nehézség is egyben. Hasonló cipőben járok. Amíg élt az édesanyám, ő sokat segített ebben nekem, azóta is mindig arra gondolok, hogy egy-egy helyzetre ő mit reagálna, nekem mit tanácsolna. A helyedben igyekeznék felkészülni a társas interakciókra. Előre végiggindolnék mondatokat, akár be is gyakorolnám, hogy egy -egy helyzetben mit mondanék, hogy kellene "helyesen" reagálnom. nekem ez sokat segített. Éles helyzetben, amikor egyébként leblokkoltam volna, elő tudok venni a "tarsolyomból" 1-2 választ.
4/6 anonim 

válasza:

válasza:#3-as vagyok. Pl. a munkehelyemen a fizetésükkel kapcsolatos elégedetlenségüket kifejező, netán emelést kérő dolgozókat mindig ugyanazzal a gúnyos megjegyzéssel igyekezett leszerelni a főnökünk. Nos, egyértelmű volt, hogy valamikor nekem is elsüti majd. Én erre felkészültem, kitaláltam egy csattanós választ, ami nagyon betalált, visszafordította a gúnyt, anélkül, hogy a főnökre sértő lett volna. Nos, az eredmény: tátva maradt a szája és többet nem szólt be senkinek.
5/6 anonim 

válasza:

válasza:Gondold át, mielőtt valamit kimondasz.
6/6 anonim 

válasza:

válasza:#4
akkor már megoszthatnád, hogy folyt le az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Annó még régen 1.osztályos koromban megütöttem a tanáromat mégis rendes ember lett belőlem, ez szép teljesítmény?
Többször ütöttem meg hivatalos személyt, mégse lettem gonosz rossz ember?
Egy olyan ember, aki több undorító dolgot is megtett, tehát ki lehet róla mondnai, hogy rossz ember, hogy tud úgy viselkedni, hogy közben nyájas és...
Mindig is bajban voltam ezzel, mikor mondják az emberek hogy ki a jó meg a rossz ember... eleve ezt is túlgondolom és abba is belemegyek hogy aki a legrosszabb bűnöket elköveti az miért teszi ezeket meg Hogy hogy nem érzi az erkölcsi határt. Hogy valami a...
A rossz előérzetek miért is vannak?
MI az oka annak,ha embernek rosz előérzete van mi lhet az indok?
Szerinted is rossz ötlet lenne felolvasni nekik?
Sziasztok. A munkahelyemen van két műszaki vezető. Az egyik kissé szigorú a másik engedékenyebb. A szigorúbb kiabál hogy csend legyen. Egyébként nagyon tisztelem és kedvelem őket! Az engedékenyebbel vagyunk többet mert a másik lent van a pincében a többiekkel ragaszt....
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!