Manapság 30 évesnek lenni olyan, mint régen volt 20 évesnek?
Sok 30 körülit ismerek, akik elég gyerekesek, házasságon, családalapításon nem gondolkodnak.
De ilyen vagyok én is, 28 vagyok de inkább 18-nak érzem magam és úgy döntöttem hogy a 30-40 közé berakok még 10 évet. Én nem érzem magam felnőttnek. Megrémít a gondolat hogy közeleg a 30.
Vannak volt osztálytársaim, évfolyamtársaim akik már rég megházasodtak, van aki családot alapított, engem megrémít ez is. Én inkább nézem az animéket, játszok a számitógépen hogy ilyesmikkel foglalkozzak.

válasza:

válasza:Valószínűleg nem váltál le a szüleidről, ez lehet a fő oka. Másrészt nem kell magadnak gondoskodni a megélhetésedről. Önmagában az animék nézésétől lehet felnőtt valaki, de a felelősségvállalás hiánya és az önállótlanság okozhat olyat, hogy nem igazán tud felnőni valaki.
Ettől függetlenül nem véletlen, hogy eltolódtak az életszakaszok. Egyrészt hosszabb a várható élettartam, másrészt nehezebb anyagilag önállósodni, sokan a felsőoktatás miatt tovább maradnak függőségben. Régen egy 30 körüli ember már kb. az élete felén tartott, amikor az emberek többsége már 60-70 évesen meghalt, akkor többnek tűnt a 30 év, mint ma, amikor sokan 80-90 felett halnak meg. A munkaerőpiacra való kései kilépés, valamint a szülőktől való hosszabb függés olyan érzést kelt a fiatalban, mintha pl. 23 évesen még kamasz lenne, mert sokszor kábé ugyanúgy él, mint 16 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Tehát ha egy mai ember visszakerülne ezer évvel ezelőtte akkor is látna szép nőket? Nem az öltözködésre hanem az arcra és testalkatra gondolok elsősorban esetleg ápoltságra.
Gyakran szóba se állnak egymással. Pedig közös a szüleik, együtt nevelkedtek. Sok esetben mégis utálják egymást. Miért?
Hogy tudnak visító nyávogó perverz anime sorozatokat nézni, ahelyett, hogy művelődnének? Meg az utcán is pokémonokat keresnek a telefonon. Kártyákat és figurákat vesznek. Nem provokáció a kérdés hanem rossz így ismerkedni ha belefut állandóan az ember leánya ilyen kisgyerekes “férfiakba”.
21. században ilyen - hogy kiszakadjon egy repülőgép oldala - fel nem fogható abszurd számomra miközben millió szabvány és előírás van.Évtizedekig repült tökéletes megbízhatósággal a Jumbo Jet erre itt van egy pár éves csilivilinek bemondott de amúgy full...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!