Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Imádok másoknak, másokon...

Imádok másoknak, másokon segíteni akkor jó ember vagyok?

Figyelt kérdés
Nem itelkezek. Nem hiszek pletykáknak előbb meggyőzödök róla valóban úgy van e. Akkor okos vagyok igaz?

ápr. 28. 09:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy jó tulajdonság, de magában kevés ahhoz hogy egyértelműen jó/okos ember legyél.
ápr. 28. 09:59
 2/18 anonim ***** válasza:
85%
Hogy győződsz meg róla, hogy Pirike tényleg azt mondta-e tegnap Pistinek, amiről pletyiznek? Vagy hogy Tomi tenyleg megcsalta-e Marival Erikat?
ápr. 28. 10:08
 3/18 anonim ***** válasza:
33%
A nagy jóság általában a szeretni tudásra való képtelenség megnyilvánulása. Pótcselekvés.
ápr. 28. 10:18
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy másokon segítesz neked is jó érzés, ráadásul még van, hogy meg is dicsérnek. Általában akik ilyen buzgón segítenek másokon a gyerekkorukat akarják megjavítani. (A szüleidnek nem tudtál megfelelni, nem figyeltek rád, csak ha valami olyat csináltál, ami jó.) Így figyelnek rád, fontos vagy, létezel.Igaz, hogy lehet csak addig amíg segítesz. De ezzel egy belső igényt elégítesz ki. Itt is visszaigazolást keresel, arra hogy okos vagy és jó, mert kívülről várod a megerősítést. Nincs rendes önbecsülésed. Szóval döntsd el te ezekután, hogy az vagy vagy sem. De lehet tévedek.
ápr. 28. 10:41
 5/18 Kései Sirató ***** válasza:
32%

Pont fordítva.

Aki sok szeretetet kapott, az tud szeretni, az tud másoknak is adni.

ápr. 28. 10:42
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint, aki hangoztatja magáról, hogy ő mennyire jó ember, mennyire nem ítélkező az pont az ellentéte.
ápr. 28. 11:05
 7/18 anonim ***** válasza:
0%

Lehetsz jó és okos is. Ennyiből nem tudom megmondani.

A tapasztalatom az, hogy a túl jó emberek, egyszer csak kifakadnak, és a leggonoszabbak lesznek. Azért mert nem őszintén jók, csak annak akarnak látszani valami belső problémájuk miatt.

ápr. 28. 12:35
 8/18 anonim ***** válasza:
69%
Ez nagyon szép és jó tulajdonság, de ezt csak te állítod magadról, és közben pszichopata tömeggyilkos is lehetsz amit nem lehet ellensúlyozni azzal, hogy segítőkész vagy, és empatikus, kedves stb. Az egész személyiségedet kell nézni, nem csak egy részét.
ápr. 28. 12:45
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Jaa, és az okosságodra nem is utalsz ebből.
ápr. 28. 12:47
 10/18 anonim ***** válasza:
82%
Inkább öntelt vagy. Okos semmiképp sem.
ápr. 28. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Lehet jó ember az, aki kipöccinti a csikket az autója ablakán menet közben?

Ti mit gondoltok? Szerintem elítélendő dolog. Ráadásul felelőtlenség is, hiszen nem egy olyan esetet hallani így okozott tűzről.

Miért legyek jóember ha eddigi életemben összességébe csak csalódtam az emberekben?

persze nem fogok szándékosan ártani senkinek de a segitőszándékot is inkább letekerem meg kerülöm az interakciót másokkal és ha árt valaki azt minden eszközömmel megtorlom, pl ha valaki bunkó vagy rosszindulatu velem

Melyik országokban van a legtöbb jó ember és hol a legjobbak?

Tudom, hogy minden országban vannak rendes emberek. Csak nem mindegy, hogy hol milyen létszámban. És az is számít, hogy az adott emberek tényleg lelkileg ott legyenek. Tehát számomra egy jó ember ilyen tulajdonságokkal rendelkezik, olyan emberek érdekelnek akik:...

Tényleg van olyan aki pszichopata de mégis jó ember?

Egy pszichopata elvileg nem érez empátiát és nem is tudja mi az talán. De a kutatások bebizonyították, hogy mégis van olyan aki köztük jó ember, sosem bánt meg másokat. És tudja mikor mit kell mondani, hogy még olyan helyzetben is minél kevésbé okozzon fájdalmat. És...

Egy rasszista lehet jó ember?

Te annak tartod magad?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!