Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen modern csoportba tartozol?

Milyen modern csoportba tartozol?

Figyelt kérdés
máj. 1. 16:33
A kérdező szavazást indított:
Feminizmus.
Genderizmus.
Veganizmus.
Body Positivity-izmus
BLM-izmus
Másik csoportba (írd le kommentben, ha akarod)
Egyszerre több csoportba is (írd le kommentben, hová)
Sehova sem tartozom.
20 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Modern? A feminizmus 100+ éves. :D
máj. 1. 16:39
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Alkoholizmus. Mondjuk az se túl modern :-)
máj. 1. 16:41
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
Mit nevezel "modern" csoportnak? Se a feminizmust, se a veganizmust nem sorolnám ide, mert már elég régóta léteznek. Egyébként én inkább feudálisnak, felvilágosultnak mondanám magam, amibe több minden belefér.
máj. 1. 16:41
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
Jól beszélsz kedves 1es,3as voltam :)
máj. 1. 16:42
 5/14 A kérdező kommentje:

A feminizmusnak több hulláma is van.

Ez már a többedik hullám.

máj. 1. 16:42
 6/14 A kérdező kommentje:

A veganizmust nem ismerem mélyen, de ami ma fut, az szerintem valami új.

Manapság trend, divat lett. Lényegében a Z generációs középosztály (vagy annál gazdagabbak szórakozása)

máj. 1. 16:45
 7/14 anonim ***** válasza:
75%
Amerikán kívül ezek csak a közösségi médiában léteznek.
máj. 1. 17:15
 8/14 anonim ***** válasza:

Konkrétan nem erzem azt hogy egyiknek is aktív tagja lennék. Viszont sok mindegyik tud hasznos lenni és tudnak hasznos dolgokat is képviselni.

Peldául az elfogadás. Környezet védelem a veganizmusnál.

Persze mindbe beletud kötni az ember ha akar és szerintem a vegleteg se jó ha valaki feminizmuson belül a végletegnél mozog ami átmegy férfiutálatba.

Szerintem fontos az elfogadás a body posivitinél is. Ha valaki például nem fogadja el a saját testét a jelenlegi állapotat akkor átmegy ilyen önveszélyes diétákba aztán falásrohamai lesznek mert nem tudja tartani mert nem egészséges a diéta. Első lépés ha valaki szeretne egészségesebb életet az az ha elfogadja a saját testét jelenlegi állapotát mert peldául a változás a fogyás vagy az izomnövelés is hosszú folyamat.

De bodypositivity az nem az hogy túlsúlyos embereket mentsük fel mert nyílván nekik változtatni kell ha nem akarnak súlyos betegségeket vagy ha ki szeretnének még mozdulni az ágyból gondolok itt az extrém túlsúlyra. De nyílvan náluk se az lesz a megoldás hogy bántsuk vagy lenézük őket meg az élet módjukat hanem hogy tamogassuk. És bodypositivitybe beletartoznak például a hegek a bőrön akár az extrém pattanásos bőr az arcán (nyílván a személy is általában valtoztatni akar csak ugye nem olyan egyszerű egyik pillanatról a masikra folyamat). Elfogadjuk a narancsbőrt (az ellen is lehet tenni de rohadt hosszú folyamat és nem egyszerű és elfogadas a lényeg hogy ne bántsuk emiatt) elfogadjuk ha nem teljesen lapos a pocak azt ha valaki szőrösebb. Azt ha valaki nem akar borotválkozni mert ilyen életet él.

Azok közül amiket felsoroltál a legtöbbnél már pont eleget teszünk az elfogadással. Ha valaki persze belelovalja magát valamibe és aktívan ügyköd a veganizmus területén vagy a feminizmus területén tök jó. Mindig jó ha valami hasznosat csinál az ember ahelyett hogy másokat nem fogadd el és bántja őket mert unatkozik

máj. 1. 17:42
 9/14 anonim ***** válasza:

Aki követi a nyájat az mindig csak seggeket lát.

Én inkább a saját eszemre hallgatok

máj. 1. 17:44
 10/14 petbooy ***** válasza:
40%

Hát én Y generációs vagyok. Én helyeslem a feministák gondolatait.

A genderizmus alatt nem tudom mire gondolsz, mert az a szó nem létezik.

A veganizmus az jó, mert kevesebb szeretetrevágyó, szeretnivaló állatka szenved.

A body positivizmussal is egyet értek, mert az önelfogadás senkinek sem árt. Sokak a társadalmi elvárások miatt rondának érzik magukat, úgy hogy nem azok.

A Black Lives Matterrel ki az aki nem ért egyet Hitleren kívül? Az, hogy ki mennyit ér, az nem attól függ, hogy mennyi a személy bőrében a pigment mennyisége.

máj. 3. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Milyen típusú házakat, bútorokat szereted? Inkább modern, régi típusú?

Meleg, hideg színek? Fa, műanyag, kő? Hogy nézzen ki?

Felismertétek már azt a mesterien beidomított játszmát, amit a feminizmus tanított a nőknek és amiben a férfi mindig veszít?

A nő az elején figyelmes, megértő, rád hangolódik. Te elkezdesz hinni benne, kinyílsz, fektetsz bele energiát ő pedig szépen lassan kivonul. Karrier, barátnők, „önmegvalósítás”, „fejlődés” miközben te egyre jobban ragaszkodsz, ő pedig egyre elérhetetlenebbé...

Szerintetek a modern feminizmus hozzájárulhatott ahhoz, hogy egyre több nő nárcisztikus viselkedésmintát vesz fel?

Úgy érzem, hogy a társadalmi és médiahatások sok nőt arra tanítanak, hogy minden körülmények között különlegesnek, hibátlannak, dicséretre méltónak tartsák magukat, miközben egyre kevesebb a valódi önreflexió vagy empátia mások iránt. Egyre gyakoribbak a következő...

Az ilyen emberre lehet alkalmazni a "proli" kifejezést a mai, modern értelmében?

Ha nem, akkor milyen más pejoratív jelző alkalmas az ilyen ember jellemzésére? Vagy még csak erre sincs szükség, ugyanis egy teljesen vállalható, kulturált, értelmes véleménnyel állunk szemben? Szóval az illető úgy véli, a kerékpáros öltözet (mez, és különösen a...

Más is van úgy, hogy idegennek, lélektelennek érzi az új építésű házakat, meg a modern autókat?

Pl. egy új építésű lakást//házat egyáltalán nem érzek otthonosnak, nem érzem azt, hogy de jó ott lenni benne. Pont házvásárlás előtt állok, és csomó ilyet megnézegettem, de olyan ridegnek, élettelennek hatnak a képeken. Nyaraláskor vagy ismerősöknél, ha ilyenbe megyek,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!