Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Alacsony keresetűek! Nektek...

Alacsony keresetűek! Nektek hogy jut nyaralásra, házfelújításra, váratlan kiadásokra?

Figyelt kérdés

jún. 8. 11:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi számít szerinted alacsony keresetnek?
jún. 8. 11:25
 2/21 A kérdező kommentje:
Kb nettó 250-300 ezer. Vagy ez alatt. Gondolom ez nem számít magas fizetésnek.
jún. 8. 11:32
 3/21 anonim ***** válasza:
53%

Nem nyaralnak.

Felújítás csak nagyon ritkán, legszükségesebbek pár évente pl egy festés, azt összegyűjtik, váratlan kiadás, mondjuk egy új hűtő, mosógép, tv hitelre.

jún. 8. 11:44
 4/21 anonim ***** válasza:
78%
Úgyhogy együtt élsz egy hasonló keresetűvel és úgy könnyebb.
jún. 8. 11:46
 5/21 anonim ***** válasza:
79%
Rokonaim élnek vidéken ennyiből. Mindketten 250-300 körül keresnek. Takarékosan élnek, semmi pazarlás, mindent maguk csinálnak, egyszerű háztartást vezetnek, kertet művelnek, sehova nem járnak. Így minden hónapban 50-100 körül félre tesznek. Van megtakarításuk.
jún. 8. 12:15
 6/21 anonim ***** válasza:
72%
Az alacsony keresetnek pont az a lényege, hogy nem jut ilyen dolgokra vagy csak hosszas gyűjtögetés után. És akkor sem kell semmi fancy dologra gondolni.
jún. 8. 12:22
 7/21 anonim ***** válasza:
75%

Váratlan kiadásra nehezen, ugyanis 310-ezerből utazásokra költöm a spórolt pénzemet. Általában négyszer üdülök belföldön. Átlaghoz viszonyítva olcsóbb lakbérem van és ketten voltunk, csak éppen szakítottam. 40-ezres hitelem van temetések miatt és PC miatt. Úgy számolom, hogy zéróra fogok kijönni a béremelésemig. Exem pedig még nem tud hová menni. Most bonyolult az életem.

Éppenséggel december óta rossz a buditartályom, de ebben az ügyben a vízügy is hibás és azóta nem jön ki a házba - konkrétan így. Mondjuk: 15-ezres buditartály még nem lenne komoly. Közben viszont decemberben PC meghibásodás után benyeltem egy rossz W11 bypass-olt gépet, háromszor vittem szervízbe, vehetek újat újra, most ez az ügy áll nálam júniusi nyaralás miatt.

jún. 8. 12:29
 8/21 anonim ***** válasza:
60%

7+

Budapesti vagyok.

jún. 8. 12:29
 9/21 anonim ***** válasza:
60%

7+ #2

S kéne új kanapé valamikor... Ezekkel bajban vagyok. V.sz.l. nem lesz 4 üdülés az évben, ez a nyaralás a második lesz.

jún. 8. 12:30
 10/21 anonim ***** válasza:
69%

Azért 300-ból már ha úgy van, félre lehet tenni. Nem mondom, hogy sokat, nem mondom, hogy nagy lábon lehetne így élni, de azért nem is az a kategória, amikor az ember nyomorog, meg azon agyal, hogy hány napig ne egyen, hogy a villanyszámlát be tudja fizetni.

Ha pedig ketten vannak, akkor azért 600 ezerből már el lehet éldegélni.

A nyaralás meg olyan dolog, hogy ha az ember nem a létező legdrágább helyeket nézte ki magának, akkor azért össze lehet spórolni annyit, amennyiből már elmondhatja magáról az ember, hogy volt nyaralni.

Felújítani meg nem kell párhavonta. Igazából magán a házon/lakáson a festésen kívül nincs olyan dolog, amit rendszeresen fel kellene újítani. Hűtő azért elég ritkán szokott elromolni, és simán bírja több évtizedig. A mosógép is azért jobb esetben 10+ évig bírja. A tévé is jellemzően olyan 10-15 éves életciklusú. Ami gyakrabban igényel kiadást, az a bojler, 2-3 évente azért szükséges egy nagyobbacska karbantartás, meg pár alkatrész cseréje. A tűzhely meg "örök életű". Ha van mikrosütő, az is simán kibír 20+ évet. Még ha mindent együtt nézünk is, az jön ki, hogy – a bojlert leszámítva – kb. 5 évente kell valamit cserélni. Azt meg azért össze lehet valahogy dobni, de igazából a sokak által sátánként beállított áruhitel is bőven megfelelő opció, havi párezerrel kurtítja csak meg a költségvetést.

jún. 8. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Mennyi pénz szükséges egy ekkora házfelújításhoz?

Adott egy 2 szintes családi ház, illetve erre még egy tetőtér, ami akár kimaradhat. -Tető teljes cseréje -Fűtés és elektromos vezetékek teljes felújítása -Szobák festése (4 db) -Konyha és 2 db fürdő felújítás -Kerítés lecserélése. Mekkora tőkével érdemes...

Hogyan viszonyultok azokhoz a szomszédokhoz akiknek ilyenkor jut eszébe nagy házfelújításokat végezni?

A kérdésemet az ihlette, hogy a szomszéd 1 órával ezelőtt neki esett a falat szétbontani, hogy ő a nappalit kibővítse. Folyamatos dörömbölés, fúrás és csattogás ami nagyon át hallatszik mivel sorházban élünk így egybe érnek a lakások. Baromira zavaró mert a mai...

Rossz barát vagyok attól, hogy a legjobb barátomat csak a macskája nélkül engedném a házfelújítása idejére ideiglenesen hozzám költözni?

Közel 10 éve tart a barátságunk és most ő építkezik, és a háza még csak részben lakható, a hideg idő pedig beköszöntött. Mondtam neki, hogy ő nyugodtan jöhetne hozzám, egyetlen kikötésem van, mégpedig az, hogy kizárólag a macskája nélkül lakhatna nálam. Eleve nem...

Facebookon hogy lehet blokkolni valakit?

Elegem van abból, hogy az anyám mindig beszól nekem, hogy ezt miért osztotam meg, ezt miért like-oltam, ehhez miért szóltam hozzá, stb... hogy lehet valakit úgymond blokkolni, hogy ne lássa a cuccaimat? Tiltólistára nem akarom tenni, mert chat-elnem kell vele, meg...

Ilyen nincs! Bővebben lent (? )

A házam felújítás alatt... 25 munkás dolgozik, mivel nem szeretném, hogy bejárjanak az illemhelyiségbe ill. mosdóba rendeltem két darab ToiToi VIP mobil WC-t. Ennek már egy hete... egy hét alatt mind a két WC fullra megtelt. Tele bélsározták, hugyozták... az udvaromon...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!