Ti ha láttok valami szépet, mondjuk egy szép tájat, akkor mennyire tud-játok beleélni magatokat, ha az adott percben tudatosan figyeltek rá, hogy most élsz, ezt most élvezd a sok rossz dolog mellett, amikor halott leszel ez már nem lesz?
Ma láttam egy nagyon szép panorámás kilátást és köv érzés volt, de kicsit mindig olyan, mintha nem 3D-Ben, hanem 2d-ben látnám és haragszom magamra, mert olyan mintha nem tudnám rendesen megélni...
Azért mantrazom ezt néha mert sok mentális gondom van és rengeteg mindent elfelejtek, folyton az a bajom at életben hogy véges és semmi sem maradandó ezért sokszor még rosszabbul vagyok attól hogy semminek nincs értelme
Már annak sem látom értelmét ha látok valami szépet mert rögtön jön hogy úgy is meghalok, ezt nem látja senki, ez semmit nem változtat...
Viszont ma mikor véletlenül megláttam azt a szép tájat, direkt kimondtam magamban hogy érezd hogy élsz és ennyi elég
És mennyire jó a friss levegő meg mennyire szereted ha elmész egy fa mellett aminek a virága nagyon jó illatú, az az egyik kedvenc apró dolgod.
És valóban gyönyörű hely volt, valóban érzem hogy valamiért az ember ezt szépnek látja és próbáltam meggyőzni magam hogy nem gond ha 5 perc múlva már nem fogsz erre emlékezni mert csak a MOST számít hogy ez szép
Elég ennyi vagy baj ha erőltetni kell, más jobban átéli és gond e ha továbbra is letompulva éltem meg?

válasza:Ez de szép, hol van?
Én úgy szoktam járni, hogy látok valami ilyen dolgot és megállok megnézni, ha olyan akkor megérinteni stb. de ha van velem más is akkor ők siettetnek tovább. Nyilván nem órákig bámulok egy látványt de szeretem észrevenni a részleteket pl. egy tájon, egy festményen, egy növényen stb. ha meg másokkal vagyok akkor ők max csinálnak 1-2 képet és mennek tovább. Nekem a kép sosem adja vissza az eredetit. Gyerekkoromban is egész nap elvoltam ilyesmikkel pl. nyári szünetben hogy néztem a bogarakat.

válasza:Ez a bükk melletti egyik random szőlős
Több ilyen van körülötte
Van ennél még szebb is, ami már Toszkánára hasonlít
Kicsit az a bajom hogy túl rágörcsölök és emiatt nem élem meg eléggé
Most is már szinte semmit nem érzek abból hogy tegnap milyen volt
Pedig a szép táj plusz a jó levegő az egyik kedvencem.
Valahogy azt szeretném elérni hogy az adott pillanatban megértsem hogy igen ez most történik és mennyire jó
Lehet hogy a mentális gondok miatt már sosem fogok teljesen a jelenben lenni és azt ott megélni

válasza:Hársfa itt van kb 30 db az ablakom melletti kis parkban
Valóban csodás illata van de valamiért idén nem éreztem.
Tavaly nagyon
Nem is az a gond hogy nem vagyok a valóságban, most eléggé itt vagyok, volt amikor már magamat nem ismertem meg
Hanem amikor ott vagyok, akkor úgy érzem valami még hiányzik
Vagy pl utazásokon is, bár már évek óta nincs sem kedvem sem erőm, de ha visszagondolok már szinte semmilyen valós emlékem nincs róla, a jelenben meg hiányzik valami....
Így meg kevésbé van értelme mindennek
Kapcsolódó kérdések:
Tudom sok mindentől függ, de kíváncsi vagyok, más milyen anyagi helyzet mellett merte bevállalni az első babát. Nekünk egy 60 ezres lakáshitelünk van, azontúl van egy saját hitelmentes autónk. A bejövő nettónk 400 ezer. Ti mennyiből jöttök ki kényelmesen?
Azt hiszi a 2 bites jobbos Orbán utazással tömegeket nyerhet meg?
Dögöljek meg ha értem! Nem ad emelést, régi embere elmegy, de az új már oda se jön annyiért így kénytelen neki még többet adni! Akkor nem megérte volna a régit megtartani emelt bérért akár ha az új ember még többért jön oda?
Mert egyre másra mennek el az emberek az emelés hiánya miatt
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!