Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is szegte már meg az...

Más is szegte már meg az egyik nagy “elvét”? Milyen érzés volt?

Figyelt kérdés
Olyan elvek, amik fontosak számotokra és ha más olyat csinál akkor mélyen megvetitek őt is. És aztán ti is belecsúsztok. Jelenleg szembe tudnám köpni magam de ez a helyzet nem tudok mit csinálni sajnos. A múltat nem lehet megváltoztatni.

jún. 21. 14:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Mit csináltál?
jún. 21. 14:32
 2/20 anonim ***** válasza:
szégyen vagy bűntudat? nem mindegy.
jún. 21. 14:37
 3/20 MTamas2 ***** válasza:
100%
Egyszer én is elkövettem valamit, ami nem egyezett az elveimmel. Ennek 15 éve, de azóta sem tudom eldönteni hogy helyes volt-e. Megesik az ilyesmi a legjobb családban is.
jún. 21. 14:44
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Az első párkapcsolatomban a párom összejött valakivel és elköltözött.Fél évre rá, szomorúan visszajött és pedig visszafogadtam. Még két évet éltünk együtt, de nem volt az eredeti helyzet. És mi lett belőle?

Ismét valakivel összejött és elköltözött.

Ekkor mondtam azt, hogy soha senkinek nincs vissza - az ajtó csak kifelé nyílik. Ebből nekem azóta az életben csak előnyöm lett. Úgy látom,már az első páromat sem kellett volna visszaengedni.

F

jún. 21. 15:05
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az emberek folyamatosan változnak, így az elveik is. Van is erre egy jó idézet, amit nemrég hallottam, sajnos már nem tudom, ki mondta, a chatgpt is csak hasonlót dobott be, de a tartalma ugyanaz:

„Sosem késő megváltoztatni a véleményedet, ha új tényeket ismersz meg. Az elvek és a vélemények rugalmassága nem a gyengeség, hanem a növekedés jele.”

jún. 21. 15:24
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindanyian csináltunk már ilyet.
jún. 21. 15:26
 7/20 anonim ***** válasza:
78%
igen, rossz. Újabb tanulság, hogy soha többet ne csináljam meg.
jún. 21. 15:26
 8/20 anonim ***** válasza:
90%
Néha az ember ráébred, hogy a korlátok, amikhez tartja magát, lehet, hogy csak a fejében léteznek és egész egyszerűen csak át kell gondolni, hogy valóban ördögtől való dolog-e az, amit addig kizárt az életéből elvekre hivatkozva. Én voltam már így. Világ életemben azt vallottam, hogy én csak komoly kapcsolatban vagyok hajlandó testi kapcsolatot létesíteni. Míg nem egyszer úgy alakult, hogy pár randi után együtt töltöttem a sráccal két éjszakát, holott éreztem, hogy ebből nem lesz kapcsolat. Nekem sem volt senkim és neki sem, utólag sem érzem úgy, hogy rosszat tettem volna, holott az elveimmel teljesen ellentétes dolog volt.
jún. 21. 15:31
 9/20 anonim ***** válasza:
Én elég szabálykövető ember vagyok, és "elvhű". Viszont volt olyan, hogy feladtam, mert sajnos a "szükség törvényt bont". De nem éltem meg "tragédiaként". Akkor, abban a helyzetben azt láttam jó megoldásnak.
jún. 21. 15:44
 10/20 A kérdező kommentje:

8

Hasonló dologról van szó nálam is. De ez nem változó elv mert továbbra is megvetem minden értelemben. Nálam pont ellenkezőleg volt kiderült hogy nem tudom élvezni az ilyesmit.

Szóval nem semmiképp sem ismételnem meg soha mert undorító. Mert itt a másik félnek volt valakije. És megfogadtam hogy ilyet soha és az is undorító aki ilyet csinál. Továbbra is így gondolom csak most az lett belőlem ami miatt másokat megvetek.

Undorodom magamtól és szégyellem magam. Nemhogy megismételjem

jún. 21. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Kinek milyen érzés, hogy Musk ezermilliárdos lett dollárból, valakinek meg a hóvégi vajas zsömi megvétele is kihívást jelent?

Ennyivel jobban csinálna valamit? Persze, nyilván mondhattam volna szélsőségesebb példákat is, de ez is elég durva.

Mit tegyek, ha szégyellek mozogni az anyum előtt?

Pedig nem is közvetlen előtte vagyok, csak a szobán üvegtégláin keresztül látjuk egymást. Vagy csak a negatív érzéseim ellenére folytassam?

Milyen érzés ha valaki megmondja a jövődet, mi fog történni adott helyzetben? Pl. munkával, pároddal, terveddel. Pláne ha hiszel neki?

Sokszor kérdezik a véleményem, elég tömören, nyersen fogalmazok, de igazam lesz, tudom mi fog történni, aztán persze kiakadnak… majd bejön a jóslatom, és szintén rám akadnak ki… Mi lehet ennek az oka? Pl. -Haverom mondta milyen jó csajjal jött össze, tökéletes, stb....

Miért van bennem üres érzés egy sorozat befejezésés után?

Sok sorozat után olyan üres - hiány - érzetem van. Lehet azért mert napi rutinná vált hogy nézem és hirtelen abbamarad, vagy nemtudom. Van olyan amit egy nap alatt befejezek és ugyan ez az érzés. Hasonló érzés mint monjuk egy utazás után van: "Tegnap ilyenkor x helyen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!