Nagy vonalakban mi a különbség egy magyar, sváb, székely ember mentalitásában?
Figyelt kérdés
júl. 3. 18:52
1/4 anonim 

válasza:

válasza:Semmi. Az EGYES emberek között nagyobb a különbség, mint KÉT népcsoport között.
2/4 anonim 

válasza:

válasza:Én sváb vagyok, svábok ugyebár német származásúak, mentalitásuk is hasonló, dolgos, képzett, többnyire gazdagabb emberek, mint amilyennek mutatják magukat :D Nem szeretnek látványosan költekezni, csak ha már tényleg van mit a tejbe aprítani. Környezetükre nagyon igényesek (Magyarország legszebb, leggondozottabb településeinek a többsége sváb). Többnyire megbízhatóak, de kukacoskodóak is tudnak lenni, ez is tipikus németes adottság.
3/4 anonim 

válasza:

válasza:Szerintem ezt nem lehet általánosságban meg megmondani már, mert pl a svábok nagyon nagyrészt asszimilálódtak. Én is ilyen származású vagyok mindkét ágról, de pl a nyelvet senki se beszéli már generációk óta és a német családnév is egyik oldalon magyarosítva lett, másikon meg kihalt. Nem tartunk már semmilyen szokást, csak ismerjük a gyökereinket, de talán ez is elvész egyszer, mert nem mindenkit érdekel a családfa. Egyébként meg magyarnak érezzük magunkat, hiszen pl az anyai őseim már több, mint száz éve ugyanazon a telken laktak, mint mi most.
4/4 anonim 

válasza:

válasza:Hát a magyar mentalitás az olyan igazi steppei, a svábot leírták, a székely meg a legősibb legeredetibb, leghunosabb legtökösebb( saját maguk szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Van-e valami különbség a régebbi és a mai iskolás gyerekek gondolkodásmódja, mentalitása és viselkedése közt?
Itt inkább az általános és középiskolásokra gondolok. A régebbiek pedig akik 1900-tól 1990-ig. Tehát majdnem évszázados különbségekre gondolok. Sokszor tapasztalom hogy ahova jártam általános iskolába, ott mennyire kezd esni a színvonal meg már középiskolában is kezdődik ez a tendencia sajnos.
Milyen az élet Csehországban? Vannak e jelentős hasonlóságok és jelentős különbségek a magyar és cseh emberek mentalitása között? Olyan emberek...
Jártam Csehországba, a három prágai látogatásom alapján pozitiv a véleményem,azonban ezek az utazások alapján nem igazán tudtam jól megismerni az ottaniak mentalitását,ehhez kevés volt az idő.
Hogyan jellemezhetőek a munkás és az első vagy akár több generációs diplomás emberek mentalitásának, értékrendjének és viselkedésének különbségei?
Több statisztika is létezik a két réteg eltérő jövedelmekről életkorról stb. Viszont nem sikerűlt a kérdéssemmel kapcsolatos leírást találnom.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!