Milyen típusú az olyan ember aki nettó 500 felett keres, és egy zöldségre úgy tekint hogy drága?

válasza:~29.~
Mivel ismerek olcsóbb pékséget, így konkrétan igaza van 28.-nak! Úgyhogy lehet elgondolkodni beszólásokon!
~30.~
Nézőpont kérdése. Nekem 84-ezres lakbérrel isteni pénz lenne az 500-E és teljesen fix ez a lakás az életemben, de valaki beleugrik vele 220-ezres lakáshitelbe vagy SOS-ben csak 180-ezres albérletet talál egyedül. Esetleg 600-ezres fizetéssel volt lakáshitele és kénytelen munkát változtatnia kevesebb fizetéssel. Az életben rengeteg változási függvény van. Tehát önmagában a fizetés semmit sem jelent.

válasza:

válasza:#32
Bpn.
Gépész vagyok, de nem szerettem benne dolgozni.
Meg mi számít normális végzettségnek neked? Ezt a legkönnyebb ide beböfögni, hogy normális végzettség aha. Ja tudom szokásos programozó, meg orvos, meg ügyvéd és a társai...
De sok ember nem akar ez lenni, mert más érdekli vagy ha pályát módosít, akkor és elmegy máshova, akkor miért szúrják ki a szemét havi 300-al és még oda sem veszik fel?
Havi 500e forint igen is sok pénz, főleg ha rendesen 8 órára be van jelentve az ember.

válasza:

válasza:

válasza:Sok minden tényleg elég drága, de úgy sejtem, itt nem pusztán ezen kijelentésről van szó, hanem arról a jelenségről, hogy az filléreskedik, akinek aztán bőven lenne lehetősége kényelmesebben vásárolni.
Nekem is van ilyen munkatársam. Kb. kétszer annyit keres, mint én, de múltkor belekötött, hogy én miért vettem 10%-os ecetet, miért nem 20-asat veszek, és azt higítom fel, vagy egyszerűen kevesebbet használok belőle? És nem esett le neki, hogy havi szinten átlag 50 forintról megy a vita...
Vagy múltkor munkahelyi kiránduláson vettem egy fél literes ásványvizet. Úgy nézett rám, mint aki ördögöt látott, hogy én miért fél litereset veszek? A másfeles sokkal jobban megéri. Jah igen, csak macerásabb is cipelni. Ugyanakkor meg ami a saját hobbiját és kedvteléseit illeti, simán kiad százezrekkel többet ugyanazért a termékért, teljesen szubjektív okok miatt.
És félreértés ne essék: semmi gond azzal, ha valaki így él. Mindenki úgy osztja be a pénzét, ahogy szeretné. Csak ne akarja ráerőltetni másokra a hozzáállását!

válasza:Vicces, ahogy azon megy az iszapbirkózás, hogy sok, vagy kevés a havi 500k, mintha bármit számítana.
Aki nettó 300-ból, vagy még kevesebből él, annak az 500 60-70%-kal több elkölthető pénz lenne, az bizony elképesztő különbség.
Aki 500-ból, vagy ennél jóval többől él, szerintem hasznosabb lenne abból az irányból közelíteni, hogy bizony az én fizetésem feléből-kétharmadából is élnek emberek.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Családban gondolkodtam, de a folyamatosan emelkedő ingatlanárak és a gyerekvállalás magas idő-és pénzigénye miatt kezd teljesen megváltozni az életfelfogásom. Régen tervezős, spórolós, törtető voltam, most meg úgy látom, hogy nem lehet tervezni, a munkahelyek...
Szeretnék űzni egy sportot/hobbit kicsit komolyabban, viszont elég sok pénzbe kerül. Nem mondom, hogy az utolsót áldoznám rá, vagy, hogy a kaján kellene spóroljak rá, de annyit azért nem keresek, hogy abszolút ne látszódjon meg a bankszámlámon. Érdemes így belefogni,...
Sok helyen olvastam, és ismerőseim, akik jártak kint, is mesélték, hogy az egészségtelen, cukros/cornsyrup-os vackok nevetségesen olcsók, míg a normális gyümölcsök, zöldségek, egészséges(ebb) dolgok pedig nevetségesen drágák, sokkal drágábbak, mint Európában. De ennek...
Bejön vagy kizáró ok?
Nyilván itt nem arról van szó hogy az ember elveszti a munkahelyét,majd elmaradása lesz.Szomorú és sajnálom azokat az embereket.Hanem azokról akik kivesznek maguknak ,meg a haveroknak mindenféle telefonokat,drága elektronikus eszközöket majd nem fizeti mert miért...
Olyan értelemben, hogy aki még egyiket sem próbálta, illetve pontosítok: kisebb vitorlásokon volt már rendkívül ritkán, és repülni eddig csak nagy géppel, airlinerrel repült utasként (utas volt mindkét esetben, nem több, nem más.) Ilyen helyzetben el lehet dönteni,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!