Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen típusú az olyan ember...

Milyen típusú az olyan ember aki nettó 500 felett keres, és egy zöldségre úgy tekint hogy drága?

Figyelt kérdés
Egyedülálló, fiatal huszonéves nőről van szó.
júl. 5. 23:44
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

~29.~

Mivel ismerek olcsóbb pékséget, így konkrétan igaza van 28.-nak! Úgyhogy lehet elgondolkodni beszólásokon!

~30.~

Nézőpont kérdése. Nekem 84-ezres lakbérrel isteni pénz lenne az 500-E és teljesen fix ez a lakás az életemben, de valaki beleugrik vele 220-ezres lakáshitelbe vagy SOS-ben csak 180-ezres albérletet talál egyedül. Esetleg 600-ezres fizetéssel volt lakáshitele és kénytelen munkát változtatnia kevesebb fizetéssel. Az életben rengeteg változási függvény van. Tehát önmagában a fizetés semmit sem jelent.

júl. 6. 15:37
 32/49 anonim ***** válasza:
20%
29 merre élsz és milyen végzettséged van hogy soknak gondolod az 500at? Normális végzettséggel ez nagyon nem sok
júl. 6. 16:35
 33/49 anonim ***** válasza:
70%

Bpn.

Gépész vagyok, de nem szerettem benne dolgozni.

Meg mi számít normális végzettségnek neked? Ezt a legkönnyebb ide beböfögni, hogy normális végzettség aha. Ja tudom szokásos programozó, meg orvos, meg ügyvéd és a társai...

De sok ember nem akar ez lenni, mert más érdekli vagy ha pályát módosít, akkor és elmegy máshova, akkor miért szúrják ki a szemét havi 300-al és még oda sem veszik fel?

Havi 500e forint igen is sok pénz, főleg ha rendesen 8 órára be van jelentve az ember.

júl. 6. 16:55
 34/49 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy milyen költségei vannak az 500e-s fizetés mellett (azért egy jobb albérlet mellett már nem tud nagyin ugrálni), ill. hogy mire mondja, hogy drága. Úgy általában minden zöldségre, ezért mondjuk nem is eszik rostot / egészségesen, vagy adott zöldségre. Én ennél többet keresek, de igyekszem az élelmiszerköltségeimet visszafogni és nézem az árakat, mert inkább költök élményekre. Pl. abban az időszakban nem vettem uborkát, amikor a hiány miatt 6-700 Ft volt egy darab. Meg nem veszem meg az 1500 Ft-os doboz koktélparadicsomot, amikor tudom, hogy 1000 Ft alatt is találok.
júl. 7. 08:22
 35/49 anonim ***** válasza:
69%
Hogy lenne már 500 ezer forint magas fizetés. Magas életszínvonalhoz legalább a duplája kell.
júl. 7. 08:45
 36/49 anonim ***** válasza:
100%

Sok minden tényleg elég drága, de úgy sejtem, itt nem pusztán ezen kijelentésről van szó, hanem arról a jelenségről, hogy az filléreskedik, akinek aztán bőven lenne lehetősége kényelmesebben vásárolni.

Nekem is van ilyen munkatársam. Kb. kétszer annyit keres, mint én, de múltkor belekötött, hogy én miért vettem 10%-os ecetet, miért nem 20-asat veszek, és azt higítom fel, vagy egyszerűen kevesebbet használok belőle? És nem esett le neki, hogy havi szinten átlag 50 forintról megy a vita...

Vagy múltkor munkahelyi kiránduláson vettem egy fél literes ásványvizet. Úgy nézett rám, mint aki ördögöt látott, hogy én miért fél litereset veszek? A másfeles sokkal jobban megéri. Jah igen, csak macerásabb is cipelni. Ugyanakkor meg ami a saját hobbiját és kedvteléseit illeti, simán kiad százezrekkel többet ugyanazért a termékért, teljesen szubjektív okok miatt.

És félreértés ne essék: semmi gond azzal, ha valaki így él. Mindenki úgy osztja be a pénzét, ahogy szeretné. Csak ne akarja ráerőltetni másokra a hozzáállását!

júl. 7. 08:46
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

Vicces, ahogy azon megy az iszapbirkózás, hogy sok, vagy kevés a havi 500k, mintha bármit számítana.

Aki nettó 300-ból, vagy még kevesebből él, annak az 500 60-70%-kal több elkölthető pénz lenne, az bizony elképesztő különbség.

Aki 500-ból, vagy ennél jóval többől él, szerintem hasznosabb lenne abból az irányból közelíteni, hogy bizony az én fizetésem feléből-kétharmadából is élnek emberek.

júl. 7. 10:13
 38/49 Metionin ***** válasza:
Realista. Sok cucc irreálisan drága akkor is ha milliókat keresel. Én se keresek szarul de amikor 600-800 ft egyetlen darab uborka vagy más zöldség/gyümölcs a boltban, hát elmennek a picsába. Nem az a lényeg, hogy telne-e rá hanem hogy a lófaxnak is van vége.
júl. 7. 12:34
 39/49 anonim ***** válasza:
Termeld meg (kapálj, gyomlálj, locsolj, szállíts, árusítsd bérelt helyen, adózzál) és megtudod...Meg amikor ellopják a termés javát.
júl. 7. 14:20
 40/49 anonim ***** válasza:
0%
Ha irodai munkára is jár a 600 ezer, akkor már a mezőgazdaságban dolgozó is megérdemli a milliót. "Kicsit" nehezebb munka.
júl. 7. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Van itt olyan, aki az elszállt ingatlanárak és/vagy a gyerekvállalás magas költségei miatt letett ezekről, és inkább hedonista lett, utazgat stb?

Családban gondolkodtam, de a folyamatosan emelkedő ingatlanárak és a gyerekvállalás magas idő-és pénzigénye miatt kezd teljesen megváltozni az életfelfogásom. Régen tervezős, spórolós, törtető voltam, most meg úgy látom, hogy nem lehet tervezni, a munkahelyek...

Vannak itt drága hobbit űzők?

Szeretnék űzni egy sportot/hobbit kicsit komolyabban, viszont elég sok pénzbe kerül. Nem mondom, hogy az utolsót áldoznám rá, vagy, hogy a kaján kellene spóroljak rá, de annyit azért nem keresek, hogy abszolút ne látszódjon meg a bankszámlámon. Érdemes így belefogni,...

Az USA-ban az egészséges élelmiszerek miért méregdrágák?

Sok helyen olvastam, és ismerőseim, akik jártak kint, is mesélték, hogy az egészségtelen, cukros/cornsyrup-os vackok nevetségesen olcsók, míg a normális gyümölcsök, zöldségek, egészséges(ebb) dolgok pedig nevetségesen drágák, sokkal drágábbak, mint Európában. De ennek...

Azok az emberek akik részletre vesznek ki mindenféle drága elektronikus cikkeket,telefonokat stb majd nem fizetik mert az jár nekik azok mit éreznke...

Nyilván itt nem arról van szó hogy az ember elveszti a munkahelyét,majd elmaradása lesz.Szomorú és sajnálom azokat az embereket.Hanem azokról akik kivesznek maguknak ,meg a haveroknak mindenféle telefonokat,drága elektronikus eszközöket majd nem fizeti mert miért...

El lehet dönteni kinek való a _vitorlázás_ (partoktól legfeljebb 200/300 km-ig) és ki másnak a _repülés_ ajánlott sokkal inkább? Nem anyagi...

Olyan értelemben, hogy aki még egyiket sem próbálta, illetve pontosítok: kisebb vitorlásokon volt már rendkívül ritkán, és repülni eddig csak nagy géppel, airlinerrel repült utasként (utas volt mindkét esetben, nem több, nem más.) Ilyen helyzetben el lehet dönteni,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!