Milyen típusú az olyan ember aki nettó 500 felett keres, és egy zöldségre úgy tekint hogy drága?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Én sokkal többet keresek ennél (Svájcban dolgozom), de mikor most hazamentünk és megláttam, hogy 900 huf egy darab uborka, azért elkerekedett a szemem.
Szóval bocs, attól, mert valaki sokat keres kiakadhat az irreálisan magas élelmiszer árakon.

válasza:

válasza:45: attól, hogy nem veszek 1 hónapban uborkát, csak mert a fizetésekhez képest sőt még a saját fizetésemhez képest (pedig nem minimálbér) is irreálisan magasnak tartom az árát, mert 5xös az előző havihoz képest, az nem azt jelenti, hogy sajnálom bárkitől is a pénzt. De hülyének ne nézzen senki és ne rajtam akarja beverni azt, hogy egy olyan munkát választott ő saját magának, amiről az elejétől fogva tudja, hogy lutri az időjárás, és amiatt az, hogy milyen lesz a termés, aztán vinnyog, amikor szar az időjárás és szar a termés (no shit Sherlock, ezt vállaltad). Ha anyagi problémái vannak, menjen jótékonysági egyletekhez, ott tudnak segíteni, úgyis jön be hozzájuk sok adomány meg adó1%.
Ugyanúgy, a mezőgazdász sem fogja kisegíteni az értelmiségi dolgozót a legtöbbször, ha azt kirúgják az állásából vagy mondjuk az autista gyereke nevelése miatt fel kell mondania, nem fogja neki ő sem olcsóbban adni a paradicsomot.

válasza:

válasza:

válasza:#40 "Ha irodai munkára is jár a 600 ezer, akkor már a mezőgazdaságban dolgozó is megérdemli a milliót. "Kicsit" nehezebb munka."
Most tekintsünk el arról az apróságtól, hogy sok irodista örömtáncot járna a 600 nettótól...
Az, hogy egy munka milyen nehéz, az elég szubjektív. Nagyban függ az egyéni képességektől, és a hozzáállástól, illetve a konkrét munkától. És azért ne csak a fizikai erőkifejtést értsük nehézség alatt! Mert persze, ganajozni az állatok alól fárasztó. Egy bálát a helyére görgetni nehéz. De vajon neked mennyire lenne nehéz például bérszámfejteni? Mennyire menne könnyen vagy nehezen kimutatásokat készíteni?
Még informatika szakos hallgatóként randiztam egy cipőbolti eladó lánnyal. Finoman szólva sem volt számára megnyerő a továbbtanulási döntésem, és a leendő munkám, és ennek a randi során többször is hangot adott. Én meg megmondtam neki, hogy cseréljünk! Én megyek egy hétre a cipőboltba, ő meg bejárt helyettem órákra, és megírja a szükséges feladatokat és beadandókat. Aztán majd meglátjuk, hogy jobban megy-e neki C++-ban a programozás, meg a MySQL, mint nekem a cipőeladás. Az volt az utolsó, hogy beszéltünk. De egyébként bárkivel, aki szerint a munkám mennyire hú, de könnyű, meg tökvakarás az egész, és ezért még tízezret sem szabadna fizetni, azt szívesen várom, hogy élőben bebizonyítsa, hogy mennyire is könnyű az. De valahogy az ilyen viták soha nem azzal végződnek, hogy az illető tényleg leül, és megmutatja, hogy mennyire semmiség, amit én dolgozok.
Néhol bicskanyitogató, néhol meg egyenesen megmosolyogtató, amikor olyasvalaki becsmérli más munkáját, aki azt még el sem tudná kezdeni, nem hogy megcsinálni.
#42 "Gondolod, hogy a gazdálkodónak nem kell "beletenni", tanulni, tudást, tapasztalatot gyűjteni."
De. Gyakorlatilag nincs olyan munka, amihez nem kellene valamilyen mértékű tudás, képesség, tapasztalat. Csak nem mindegy ezek mértéke, nehézsége, és jellege. Nem mindegy, hogy mennyit kell tanulni ahhoz, hogy azzal dolgozni tudj, és nem mindegy, hogy milyen agyi képességek kellenek ahhoz, hogy esélyed legyen elsajátítani. Ha most egyik napról a másikra kidőlne a munkaügyesünk, elég nehéz lenne jövő hétre olyasvalakit szereznünk, aki tisztában van a munkajoggal, a munkaügyet érintő gazdasági jogszabályokkal, tud bérszámfejteni, ismeri az SAP rendszert, tud normálisan szöveget szerkeszteni, táblázatot kezelni, elvárható időn belül meg tud írni – a formai követelményeket szem előtt tartva – egy levelet, meg még vagy tucatnyi egyéb dolog. Ha a kecskefarmon dől ki az állatgondozó, jóval könnyebben fognak a helyére mást találni. Ha más szakterületről jött, akkor nyilván nem lesz az első napon vérprofi, de pár nap alatt el tudja sajátítani, hogy milyen takarmányból mennyit kell adni, melyik napszakban mit kell csinálni, stb.
"Amikor jön a meteor, vagy a vulkánkitörés és negyed évig nem lesz villany, akkor majd megtanulod, a kettő közül melyik az értékesebb tudás."
Te amúgy most mégis mi a frászfenéről beszélsz? Beütött a kannás?
Magyarországon mégis mi törne ki? A Tubes? 😂 Vagy a több, mint 3 millió éve kialudt Badacsony? 2 millió éve nincs aktív vulkán Magyarországon, de a teljes Kárpát-medencében is legutoljára időszámításunk előtt volt aktív vulkáni tevékenység. Egyszerűen hülyeség, és életszerűtlen, amit írsz.
Meteor? Mégis mire gondolsz? Túl sok amerikai katasztrófafilmet néztél? Mert túl azon, hogy legjobb tudásunk szerint a hasonló események valószínűsége a mi várható élettartamunkban kisebb, mint hogy kétszer egymás után lottóötösöd legyen; ha tényleg olyan pusztítás következne be, akkor te sem lennél előnyben a krumplikapálásban, és disznóganajozásban szerzett tudásoddal és tapasztalatoddal. A hirtelen megváltozott körülményekhez való alkalmazkodásban pedig pont, hogy az hatalmas előny, ha az embernek a gondolkodási képességei fejlettebbek.
(Zárójeles megjegyzés: rengeteg szellemi munkásnak van hobbikertje. Attól, hogy munkaidőben bérszámfejt, még egyáltalán nem ritka, hogy a kiskertjében meg nővényeket termeszt.)
(Zárójel kettő: azért elég cudar lehet arra alapozni egy életet, hogy hátha esetleg 0,0000001% valószínűséggel bekövetkezik valamikor egy nagyobbacska összeomlás.)
Kapcsolódó kérdések:
Családban gondolkodtam, de a folyamatosan emelkedő ingatlanárak és a gyerekvállalás magas idő-és pénzigénye miatt kezd teljesen megváltozni az életfelfogásom. Régen tervezős, spórolós, törtető voltam, most meg úgy látom, hogy nem lehet tervezni, a munkahelyek...
Szeretnék űzni egy sportot/hobbit kicsit komolyabban, viszont elég sok pénzbe kerül. Nem mondom, hogy az utolsót áldoznám rá, vagy, hogy a kaján kellene spóroljak rá, de annyit azért nem keresek, hogy abszolút ne látszódjon meg a bankszámlámon. Érdemes így belefogni,...
Sok helyen olvastam, és ismerőseim, akik jártak kint, is mesélték, hogy az egészségtelen, cukros/cornsyrup-os vackok nevetségesen olcsók, míg a normális gyümölcsök, zöldségek, egészséges(ebb) dolgok pedig nevetségesen drágák, sokkal drágábbak, mint Európában. De ennek...
Bejön vagy kizáró ok?
Nyilván itt nem arról van szó hogy az ember elveszti a munkahelyét,majd elmaradása lesz.Szomorú és sajnálom azokat az embereket.Hanem azokról akik kivesznek maguknak ,meg a haveroknak mindenféle telefonokat,drága elektronikus eszközöket majd nem fizeti mert miért...
Olyan értelemben, hogy aki még egyiket sem próbálta, illetve pontosítok: kisebb vitorlásokon volt már rendkívül ritkán, és repülni eddig csak nagy géppel, airlinerrel repült utasként (utas volt mindkét esetben, nem több, nem más.) Ilyen helyzetben el lehet dönteni,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!