Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy léteznek ilyen emberek?...

Hogy léteznek ilyen emberek? Hogy tudnék én is ilyen lenni? Lehet, mondhatom rá, hogy bódhiszattva... Itt miért nincsenek hasonlók? Ki lehet ő?

Figyelt kérdés

Redditen találkoztam egy felhasználóval, akiről semmit nem tudok, még azt sem, hogy mi a neve, hogy fiú vagy lány vagy hogy melyik országból ír. Leginkább a vallás témakörében ír, kimondottan a buddhizmus területén, mind korai buddhista/théraváda, mind mahájána, mind tibeti buddhista szemszögből, bár felteszem, hogy a legutóbbit követi esetleg kiegészítésekkel (többször hivatkozott Lu Sheng-Yenre és mindhárom subReddit tagja), mivel hivatkozott többször a fogadalmaira és gyakorlataira mindhárom szinten. Néha ír más témáról is.

Volt, hogy kicsit agresszívan közelítettem felé, flegma voltam vele, mert elbeszéltünk egymás mellett. De ő mindvégig - akkor is, amikor én feldúlt voltam vele, s amikor kb. minden más ember visszaripakodott volna vagy elküldött volna a fenébe - nagyon kedves volt velem. Minden kommentje végére ilyeneket írt, hogy "Minden jót kívánok, és legyen tele fénnyel az utad! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻", "Kívánom, hogy az utad jóra forduljon! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻", "Végtelen együttérzéssel!", "Kívánom, hogy legyen a szívedben béke és szeretet!", "Sok sikert és nagyszerű eredményeket! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻". Volt, hogy sajnos olyat írtam neki, amivel lehet, hogy nem a leghelyesebb dolgot tettem. Itt végig olyan stílusban írt, hogy cseppet sem éreztem magam kioktatva vagy épp elítélve. Sőt, a soraiból szeretet áradt, s mégis elérte, hogy olyan szintű bűntudatom volt, hogy majdnem elsírtam magam. Azt írta, hogy a soraimból látja, hogy tele vagyok szenvedéssel (ami igaz is valamilyen formában), beszélgessek valakivel arról, amit aznap tettem, ha buddhista vagyok, akkor a lámámmal. Sőt, azt is felajánlotta, hogy segíthet nekem, ha gondolom. Akkor is ezt követi, amikor profán témákról beszélget, akár olyan feszült témákról mint a POLITIKA (!!!!). Alapvetően elfogadó mindenki felé, de mégis sugall egy erkölcsi elvet anélkül, hogy közvetlen éreznéd.

Mégis hogy lehet valaki ilyen ember? Miért nem tudtam felhúzni? Hogyhogy nem kezdett önvédelembe, mint sokan? Hogy lehetnék én is hasonló?

A Gyakori Kérdéseken miért nincsenek hasonlók? Még a legintellektuálisabb válaszolók is hajlamosak átcsapni más kritizálásába, ledegradálásába még a tudomány és egyéb hasonlókon belül is. Nemhogy a vallás- vagy a politikakategória.

Szerintem, bár buddhista, sokkal keresztényebb sok kereszténynél, sokkal hindubb sok hindunál és sokkal pacifistább sok pacifistánál a kommunikációja.

júl. 7. 00:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem ne akarj agymosott lenni.
júl. 7. 01:35
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak kiábrándítani de jó eséllyel valami bottal "beszélgettél"...
júl. 7. 02:13
 3/18 A kérdező kommentje:

#1.

Milyen értelemben? Pont akkor vagyok agymosott, ha az indulataim uralnak.

#2.

Redditen? Miért lenne bot? És sokszor irkál, különösen vallási témákban, de nem 0-24.

júl. 7. 04:21
 4/18 anonim ***** válasza:
58%
En pl a kétszer megvilagosult bodiszatva vagyok.
júl. 7. 04:32
 5/18 XXXBalazs ***** válasza:
100%

És az honnan tudod, hogy nem csak játszotta az eszét? Lehet, hogy miközben ezeket írta neked, dühében majd' szétrobbant a monitor mögött, de ezt nem mutatta ki, mert van egy elképzelése arról, hogy milyennek kell lennie egy bódhiszattvának, és ő ezt akarta mutatni magáról. Röviden képmutatásnak hívják az ilyet.

Sokszor még előben is nehéz felismerni a másik valódi érzelmeit, monitor mögül pedig egyenesen lehetetlen.

júl. 7. 05:43
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Sok a csalo. Ez neten nem derul ki
júl. 7. 06:54
 7/18 anonim ***** válasza:
Egy arctalan emberrel beszélgetsz. Ha egy imidzset kell fenntartani, akkor valszeg nem fog kiesni a szerepéből. Vagy tényleg egy AI-val beszelgettél. Vannak ilyenek, habár jelölni kell a profilban, hogy az, ezt nem mindenki teszi meg.
júl. 7. 07:21
 8/18 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok
júl. 7. 09:19
 9/18 anonim ***** válasza:
70%
Gondolom eljutott arra a felismerésre hogy minden ember projektál, ha te flegmázol az rólad szól nem róla, ezért nem fog belemenni, mert tudja hogy a legnagyobb tükör ha stabil marad es látod be is jött. Úgy tudsz ilyen lenni, ha őszintén megvizsgálod magad, mire miért reagálsz úgy ahogy , szembenézel a frusztrációddal és felül írod ezeket, így nem lesz kényszered arra hogy másokkal flegmázz.
júl. 7. 09:36
 10/18 anonim ***** válasza:
70%

"Mégis hogy lehet valaki ilyen ember? Miért nem tudtam felhúzni?"

Nem kell hozzá spiritualitás, meg bódiizévé válni.

Kell hozzá egy általános lelki egyensúly. A mentális értelemben jól karbantartott ember többet elbír.

Kell még érettség és önelfogadás, hogy megérts, a rád vetített frusztráció nem a te problémád, nem rólad szól.

Szintén fontos az empátia, hogy meglásd a viselkedési mögötti érzelmet.

És végül kell egy adag magabiztosság, hogy ne érezd szükségét megvédeni magad, hiszen nem vagy veszélyben.

júl. 7. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Milyen ország lenne Magyarország, ha egy bódhiszattva kaliberű ember lenne végre vezető a diktátor jelleműek helyett? Volt már ilyen politikus?

Hamvas Béla: Messianizmus és diktatúra című műve ezt a gondolatot fejti ki. Hamvas úgy gondolta, hogy ez a két fő minőség alapvetően egymás inverze. Míg a bódhiszattva és a Messiás (Jézus) valóban lelki és szellemi magasságot és magasztosságot képvisel, addig a...

Ha a buddhizmus szerint Jézus csak egy Bódhiszattva, akkor van az, hogy az egész buddhista és keleti hagyományban egyetlen mester sem volt, ami képes...

A buddhizmusban az elkövetett tetteket a dharma uralja, azaz mondok egy példát, ha én megölöm egy közeli rokonom, akkor vezekelhetek akármennyit, akkor is az avicii narakába, azaz a legmélyebb pokolba kerülök, buddha és más mesterek (de akár hindu guruk) sosem mondták...

Milarepa bódhiszattva, buddhista szent tényleg az életét gyilkolásként, meg paráznaként kezdte? Akkor mégis miért tisztelik ennyire?

De akkor a buddhizmus miért veszi ennyire komolyan a fogadalmakat, amelyek tiltják a paráznaságot (helytelen szexuális cselekedet) és a gyilkolást (élet szándékos kioltása)? Ez az ember gyilkos, parázna és fekete mágus volt. Bosszúvágytól vezérelve pusztító jégesőt...

Lehet valaki buddhista, ha nem hisz a nirvánában, reinkarnációban, karmában, dharmában, buddhákban, bódhiszattvákban, buddhista erkölcsiben?

Amerikában hallottam, hogy vannak ilyen emberek. Nem hisznek a megvilágosodásban, nirvánában, reinkarnációban, szamszárában/létforgatagban (tehát, hogy a földi lét szenvedésekkel teli), karmában, dharmában, buddhákban, bódhiszattvákban és hasonló természetfeletti...

Gyógyító Buddha meditációt akik szoktak végezni. Vagytok itt?

Írjatok légyszi' Jártok szanghába? Még valamit akartam kérdezni, csak most nem jut eszembe, de írjatok, addig hátha eszembe jut! 🙂

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!