Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az alkohol megváltoztatja az...

Az alkohol megváltoztatja az embereket vagy csak előhozza az igazi énjüket amit még józanul nem mernek felvállalni?

Figyelt kérdés

Tehát nem mentek végig olyan minőségi életszakaszon amely által akár józanul is ''mocskosabbak'' lehetnek. Köpve arra mit mondanak mások.

Hiszen az alkoholt rengetegen afféle kibúvónak használják, mondván: ''Áhh, az nem én voltam. Nem én voltam a hibás, az alkohol tette velem...''

De van egy olyan vélemény erről, hogy de igen is meg akartad tenni, csak az alkohol nélkül nem merted mert tapasztalatlanságból adódóan még nem mered elfogadni az igazi önmagad. (és egyéb szerek)

Ebből adódóan az emberek jobban megijednek attól aki józanul is képes bele menni olyan szituációkba amikbe mások nem? Azért amiért képesek elismerni tiszta állapotban is, hogy ''Igen. Ez kell nekem. Erre vágyom. Ez elégíti ki az igényeimet.''

És nincs szükségük arra a bizonyos ''ugródeszkára'' amit ezek a szerek adnak. Nem mutogatnak senkire és semmire.

júl. 7. 17:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Előhozza az igazi énjüket. Aki bunkó paraszt, az alkohol nélkül is az, max még jobban felerősíti.
júl. 7. 17:39
 2/14 anonim ***** válasza:
14%
a miskolci máv igazgatóságban a mávosok eleve olyanok józanul is mintha be lennének b@szva. beszólogatnak a 30-as jól képzett munkaerőnek. utána persze csodálkoznak ha nem kapnak tiszteletet érte. 40-es, 50-es f@szik úgy viselkednek mintha lélekben kiskamaszok lennének. pl Zsoltika mindig mindenkinek lenyúlja a munkáját és pofátlanul sajátjának valja mindig másét. mindig mindenkinek ezzel a kis cigány fizikai munkással kell foglalkoznia, mert ő Zsoltika. a másik hülyét postás Bercinek csúfolják. onnan ismered meg hogy mindenkit a háta mögött kibeszél. rosszindulatúan mindenféle fogyatékosnak, autistának, bolondnak elmond mást. gondolom nyilván magából indul ki..egyébként egy dagadt 50-es foghíjas f@szi..szóval nincs éppen mire büszkének lennie...ezeknek inniuk se kell mégis hülyék..
júl. 7. 17:47
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
Az alkohol levetkőzteti a filtereket, szóval az igazi énjüket. Mondjuk lehet vele vitatkozni hogy hogy a filterek az ember részei-e, mert ha igen akkor megváltoztat.
júl. 7. 17:50
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

Változó, mert van, akinél előhoz ideiglenesen egyfajta személyiségzavart.

Másrészt hamis dilemma ez, mert a kérdés azt sugallja, a tanult szabályok nem az "igazi énünk" részei.

júl. 7. 17:53
 5/14 anonim ***** válasza:
32%
Megváltoztatja az embert.
júl. 7. 18:52
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mint minden drog az alkohol is a személyiségtől függően hat. Általánosságban olyan tulajdonságokat hoz felszínre amit próbál az ember elnyomni a hétköznapokban, de a set&setting(lelkiállapot+környezet) is nagyban befolyásolja a hatását.
júl. 7. 19:39
 7/14 anonim ***** válasza:
77%
megváltoztatja a személlyiséget de csak hosszútávon, folyamatos használatnál. ez a kiből mit vált ki aktuálisan dolog elég megosztó
júl. 7. 22:51
 8/14 anonim válasza:
0%
cssak elmossa a határokat... és már minden mindegy lesz :)
júl. 8. 09:56
 9/14 anonim ***** válasza:
9%
Az alkohol, főleg a függőség fogyatékossá teszi az embert.
júl. 8. 10:05
 10/14 anonim ***** válasza:

Azokat a határokat, amik szerint éljük a hétköznapjainkat nagyrészt megszünteti az alkohol. Ha valaki pl.: nagyon szomorú egy adott dolog miatt, feltudja venni a maszkot, hogy mások ne lássák rajta, de az alkohol képes ezt a maszkot megszüntetni. Ezért van, hogy vannak olyan emberek, akik az alkohol hatására sírni kezdenek vagy hosszú lelkizős monológokba kezdenek.

Úgy szintén: Ha valaki dühös személyiség, de megtanulta kontrollálni, elvesztheti a kontrollt az alkoholtól, és emiatt válhat erőszakossá.

Valamilyen szinten előhozza az igazi énjüket, de megeshet az is, hogy valaki csak egy átmeneti időszak miatt viselkedik úgy, ahogy.

júl. 8. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mitől lettem ilyen nemtörődöm? Hirtelen eléggé megváltoztam.24/F

Ha lecsesznek a munkahelyen, ha elbukok mondjuk tízezer forintot egy fogadáson, ha belémkötnek az utcán, vagy valami kínos történik velem, már abszolút nem hoz lázba. Nem történt velem semmi amitől így meg kellene változnom, nem vagyok magam alatt, nem vagyok...

A generációkon átívelő alkoholfogyasztás megváltoztatja a géneket?

Hajlamossá tehet mentális és egyéb betegségekre?

Teljesen megváltoztam és ezért mindenki elmenekült előlem?

Sziasztok 16 éves lány vagyok és nagyon nem vagyok büszke magamra kezdjük a legelején tudjátok minden barátsági körben megjelenik az alkohol a tini bulik stb... Az a baj ezzel, hogy én ezt tulzásba vittem és odáig jutottam, hogy mostmár mindig bulizni akarok ezzel nem...

Párom nagyon szereti az alkoholt, ezt egy gyermek születése megváltoztathatja?

Nagyon szeretem a párom, és úgy érzem, hogy szívesen szúlnék is neki gyereket. Ő elvált, nincs gyereke, 45 éves. Egy problémám van, hogy ő nagyon szereti az alkoholt, legfőként a pálinkát,sokat meg is iszik belőle sajnos. Én egyáltalán nem iszom alkoholt. Sokat van...

Hogyan tudnám megváltoztatni az életemet?

A gondjaim régre nyúlnak vissza,megpróbálom tömören elmondani. Alkoholista vagyok 22 évesen. A családi gondok,az iskola elől menekültem az alkoholba. Rátaláltam életem nagy szerelmére és sajnos Őt is sikerült belevinnem a rosszba és már Ő is velem iszik. Szinte naponta...

Bor élesztő megváltoztatja a forrás intenzitását?

Azt tudom hogy arra való a borélesztő hogy hamarabb kiforrjon a bor, de ezzel együtt jobban is fog habzani tőle a forrás ideje alatt, vagy éppen hogy csendesebbé teszi. Várom az ÉRTELMES válaszokat.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!