Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberiség egyszer eljut...

Az emberiség egyszer eljut arra a szintre, hogy a szépség ne kiváltság/erény legyen hanem állapot?

Figyelt kérdés

[link]

170 centis pasiként hányingerem van attól, hogy mai világban is az az értékes ember aki magas, csinos/sportos, jóképű/szép.

Aki meg messze van ettől annak nem is kis túlzással kb azt diktálja a társadalom, hogy végezzen magával, mert selejt/értéktelen.

Vajon mikor jutunk el arra a felvilágosodott, erkölcsi magaslatra, hogy azt embert ne a külseje alapján ítéljék meg?

júl. 12. 01:08
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
80%

Akkor ha az illetőnek van egyéb értéke ami túlmutat a külsőn.

Albert Einsten szerintem semennyire nem volt jó pasi mégis tisztelik meg becsülik. Mert olyat adott a világnak, ami ezen túlmutat. + felismerte azt, hogy ő nem a külsejével tud érvényesülni. Innentől kezdve nem érdekelte és elindult más irányba.

Nem azt mondom, hogy te legyél a következő Albi, de szerintem érted a lényegét.

Ha semmi más egyéb értéket nem tudsz képviselni ÉS közvetíteni (!) marad a külső.

Az egyéb érték meg lehet bármi. Jó barát, jó apuka, elismert a saját szakmádban bármi, amivel hozzájárulsz a társadalomhoz és ezen keresztül tudsz kapcsolódni, értéket adni más embereknek. És ezzel nem leszel kevesebb, hogy megosztod amid van és amit képviselsz.

júl. 12. 02:41
 2/24 anonim ***** válasza:
71%

170 cm az olyan semleges magasság.

Ápolt külső alapvetően nem kerül pénzbe, nem függ a kinézettől sem.

Jól öltözött/csinos megjelenés szintén nem pénz függő. Ehhez nincs szükség drága ruhákra.

Sportos/fitt/izmos alkat, az akaraton és kitartáson múlik. Sőt még sok pénz sem kell hozzá!!! TRX 6000 ft évekig használható, hozzá telo appos edzésterv első évre évi 5-8000 ft. Futás ingyen van. Kondi bérlet 12-15000 között, edzéstervet neten is össze lehet kukázni.

Szóval alapvetően, csak igényesség és kitartás kérdése, hogy milyen az átlagos hétköznapi megjelenésed, és a fizikumod. Ezekhez nincs szükség szép fejre.

Volt nekem mesterdiplomás zseni munkatársam, aki ígénytelenül vastagon zsíros hajjal, büdösen, koszos ruhákba járt dolgozni. A hányinger kerülgetett mikor beszélnem kellett vele. Kocsiba nem voltunk hajlandóak beülni mellé. Egyszer még dicsekedett is, hogy egész télen nem mosta ki a pulóverjét... Szerencsékre a covid alatt elküldték, azóta nem kell nyitva lennie több ablaknak állandóan az irodában.

júl. 12. 07:49
 3/24 anonim ***** válasza:
75%

Nem jut el soha odáig az emberiség.

Az emberek felszínesek.

Ez azt jelenti, hogy azok alapján az információk alapján ítélnek meg valamit vagy valakit, amik az erzekszerveiken keresztül a tudatukba jut.

Csak az érett személyiségű emberek képesek arra, hogy ne a felszín alapján formáljanak véleményt.

júl. 12. 07:58
 4/24 anonim ***** válasza:
89%

1-nek

Albert Einstein egyrészt a kora szépség idealja szerint egy átlagon felül "jóképű" férfi volt.

Másrészt végletesen bántalmazó személyiség volt a saját párkapcsolatában.

júl. 12. 08:01
 5/24 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, te nem azért vagy értéktelen selejt, mert 170 centi vagy, hanem mert azt hiszed, hogy 15 centi kéne ahhoz, hogy értékes legyél.

Üdv, egy 160 centis férfi 😉

júl. 12. 08:47
 6/24 anonim ***** válasza:
48%

Az igaz, hogy egy kevésbé vonzó, alacsony férfinak sokkal többet kell letenni az asztalra. De hiszek abban, hogy talán jobban kifejlődnek a belső értékek. Nálam legalábbis 178 centisként, manapság szintén alacsonynak számítva, ez történt. Nyilván kegyelem is kell hozzá.

De én is igazságtalannak tartom és sokszor elkeserít.

Láthattuk is mindnyájan, h ki volt népszerű gimiben. Hát nem az okos, előnytelen külsejű, hanem a tahó jóképű. És a munkahelyen ugyanez.

Ahogy a csinos nők is addig nagy független, erős nők, amíg nem a jóképű csődör alázza meg őket. Akkor mindent megengednek neki. Ennyire visszás ez a dolog.

És ezek a saját életem tapasztalatai nem kitalált dolgok.

Viszont semmiképp sem szabad feladni az életet.

júl. 12. 10:57
 7/24 anonim ***** válasza:
66%
De mi a gond? Ha neked ennyire nem számítanak a külsőségek, akkor beéred azzal ami épp van, akár a 152 cm magas, 90 kg-os Juliskával is, ugye? Problema solved...
júl. 12. 12:22
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Amint fel tudsz mutatni valami emberi értéket a fizikai adottságaidon kívül is.
júl. 12. 13:49
 9/24 A kérdező kommentje:
#7: Na képzeld, nemrég volt vele egy randim. Igényesen felöltöztem, parfüm, meghívtam egy helyre, közvetlen és mosolygós volta, de a legelején éreztem rajta, hogy hányingere van tőlem.
júl. 12. 16:22
 10/24 anonim ***** válasza:
68%
dobd ki a parfümödet. Ha már eljutottál vele a randiig, akkor eddig a pontig nem volt hányingere tőled.
júl. 12. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan érintett meg lelkileg az epstein akták felfedése? Volt olyan rész ami lesokkolt?

Melyik rész volt neked a legmekhökkentőbb? A gyerekek tömeges nemi erőszaka, olyan gyerekek teherbe ejtése és szűlésre kényszerítése akik azt sem tudták hogy mi történik velük, a gyilkosságok illetve csecsmőgyilkosságok, a kínzások, a kannibalizmus, a csonkítások vagy...

2020-ban tönkretették a Emberiséget?

Többször gondolkodtam már ilyen nagyobb dolgokról... sajnos úgy látom hogy 2020-ban rossz irányt vettek a dolgok a,kkor haverom szerint választás kérdése, én most voltam szavazni is, nem működött sajnos. Akkor mégsem választás kérdése?

Honnan ered ez a mostanában elterjedt Stephen Hawking gyalázó mém és AI őrület? Ennyire mélyre süllyedt erkölcsileg az emberiség?

Ez nem meríti ki a kegyeletsértés büntetőjogi fogalmát?Ezek szerint holnap valaki leszed pár képet a neten még aktív elhunyt hozzátartozómról beadja az AI-nak kreál mindenféle undorító videót és semmi következménye nem lesz?Tényleg ennyire lezüllödt az emberi...

Az emberiség mikor ér el arra a szintre hogy visszább szorul az ego?

Hogy nem mindenki azt hiszi,ő a szabályt erősítő kivétel.. hogy nem magát hiszi annak ha egy videó valami különleges emberről szól..hogy nem hisszük azt hogy mi,na MI igazán jók vagyunk,bezzeg mások!... mikor jutunk el idáig?

Vajon mikor reális, hogy kihal az emberiség? Vagy legalábbis nagyon megcsappan a létszáma.

Gondolok itt az egyre durvább háborúkra, vízhiányra, gazdasági és szociális problémákra stb.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!