Mit tennél ha olyan helyen laknál ahhol rendszeresen csak az otthonodtól 5 perc sétára találnál parkolóhelyet?

válasza:

válasza:

válasza:31# Meton
Jól leírtad, és éppen ezekért kerülöm a nagyvárosokat, ezért választottam egy közepes méretű város melletti falut. Kocsival 10 perc alatt a városban vagyok, leparkolok a szélén, ahol még ingyenes parkolók, utcák vannak. Nem túl nagy város, 20 perc alatt gyalog elérek minden számomra fontos helyet, nincs közlekedési, parkolási rémálom. A faluban természet közeli helyen, tiszta levegőben, tisztán tartott környezetben élek. Nyugodt, biztonságos, csendes környezetben, baráti szomszédok között.
Nem értem meg azokat, akik a nagyvárosi közlekedési káoszban, emeletes épületek tömegnyomorában érzik jól magukat. Ráadásul egy kis kerti munka árán olcsóbban, vegyszermentes élelmiszereket fogyasztva.

válasza:Érdekes szemlélet, de ha mindenhova gyalog mennék, akkor megfontolnám a tömegközlekedést. A gyaloglás sincs ingyen, be lehet árazni, hogy mennyit ér mondjuk 100 méter gyaloglás. Ára van annak is, hogy nem kell a szabad ég alatt parkolni. Falun a saját garázsodba sem állsz be, mert macerás, városon meg alap, hogy eleve védett helyen állok meg. Máshol nem is lehet, mert nincs hely. Ha hosszabb időre állok meg, akkor még kedvezményes is a parkolás. A parkolóházban 1 napra 600 forintot fizetek, ezért tető és árnyék van a kocsi felett és van igyenes WC. Persze ez nagyon olcsó hely, de én megszoktam, hogy a jó dolgokért fizetni kell. És semmi sem megfizethetetlen.
De például Tenerifén figyelmeztettek, hogy a kikötő környékén ne álljak meg, mert nagyon drága a parkolás. Amúgy valóban drága, de nem megfizethetetlen. Minden más is drága lesz, szóval aki ide akar jönni, annak a pénz nem igazán probléma.

válasza:#34 Meton
A gyaloglás mindenkinek kellene az egészség megőrzés miatt. Ez falun a jó levegőn sokkal egészségesebb. És sokkal olcsóbb gyalogolni, kerti munkát végezni, mint az edzőterem.
Állításoddal ellentétben én beállok a saját garázsomba, egyetlen kényelmetlenség a kapu nyitogatása, de az is mozgás, amiből soha nem elég. Az immunrendszer működéséhez szükséges anyagok egy jó részét az izmok termelik, de csak használat közben.
Eddig 13-szor voltam Spanyolországba 10-10 napot, de eszembe sem jutott kocsival menni. Hogy még azzal is gondom legyen? Ott is tökéletesen megfelel a gyaloglás, és többet is látok gyalogolva. Spanyolországig busszal szeretek menni, mert több országon átvisz, megállunk például Monakóban, eltöltünk egy éjszakát Franciaországban, a buszon jól elbeszélgetünk az útitársakkal, nem kell sok órán át a vezetésre figyelni.
Nagyon eltérő a szemléletünk, de ez normális. Nem gépek vagyunk, azonos programkóddal!

válasza:Látszik, hogy nem nagyon szoktál gyalogolni. Nem hiszem, hogy valaha volt olyan, amikor 10km-nél többet gyalogoltál egy nap. Nekem 50km volt a legtöbb, szóval nagyjából azért tudom, mennyire megerőltető. Oké, hogy egészséges, de kikészíti a szervezeted. Meg aztán kérdés, hogy mennyi szabadidőd van, mert a gyaloglás a szabadidődet rabolja.
A buszozást megértem, hogy rengeteg az időd és nem sietsz, de Spanyolországba azért legalább 30 órával számolni kell irányonként, pihenő nélkül. De repülővel sokkal gyorsabb és olcsóbb. Mondjuk nem értem, miért nem inkább vonattal mentél?

válasza:36# Meton
Számomra egyáltalán nem fárasztó a gyaloglás. Falun élő embereknél ez elég természetes. A kerti munka, a falu másik végén, kb. másfél km-re lévő bolt segíti a jó fizikai állapot megtartását. Néhány km. gyaloglás nekem annyi, mintha átugranék a szomszédba, semmi megerőltetés.
Kiránduló (bérelt)busszal szoktunk menni Spanyolországba, ami ott is marad velünk, és helyi kirándulásokra is elvisz. Az út Oropesa-ig oda 29 óra, vissza 23 óra. Oda egy-két útba eső nevezetesség megtekintése miatt hosszabb. Esti indulással az út egy részét éjjel tesszük meg, aludni szoktunk. Vonattal drágább, és időben hosszabb a rossz csatlakozások miatt. Repülőre meg a feleségem nem hajlandó felszállni, de én is jobban szeretem a buszt az útközbeni látnivalók miatt. Mivel a kiránduló busz velünk marad, kirándulásokat lehet szervezni messzebbre is, például Valenciába, Barcelonába, de a közelebbi helyekre is elvisz, például Blanes-i arborétumba, vagy valamelyik nagyáruházba bevásárló körútra.
Az utat elég baráti áron utazási iroda szervezi, és nincs gondunk semmire, nem úgy mintha saját szervezésben, saját autóval mennénk. Ráadásul egy spanyolul beszélő idegenvezetőt is kapunk hozzá. Ennyi előny mellett szóba sem jöhet a vonat vagy a repülő. Ugyanilyen szervezett kirándulással jártam már Horvátországban és Olaszországban is, sokkal jobb pihenés, mint saját autóval. És nem mellékesen, jó borokat is kóstolgathatunk ha nem kell vezetni!
Egyszer jártam kocsival Kievben és Zsitomirban, és egyszer bérelt autóval Tizi Ouzou-ban (Algeria)- soha többet nem akarok ennyit vezetni idegen országban, idegen szokások mellett.

válasza:Most mit mondjak, másfél kilométer az semmi. A legtöbb embernek azért nem okoz problémát ennyit sétálni. Nálunk az első szupermarket 14 km-re van. Kisebb boltok persze vannak, csak isőm nincs ezeket végig járni.
A bérelt busz azért probléma, mert alkalmazkodni kell a többiekhez. A legidegesítőbb az, amikor valaki késik és 50 embernek kell várni miatta. Arról nem beszélve, hogy én sem szeretek kapkodni. Utálom, amikor még maradnék, de a többiek menni akarnak. Sokkal drágább a bérelt autó, de elmarad a stressz, ami a közös busszal jár.

válasza:Nekem nem derogálna tömegközlekedéssel járni.
Építetnék egy pár megállos metrot a lakás és a parkoló között.
Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
A munkaidő 7:30tól 16óráig tart, tehát 8.5 óra. Csak délben van szünet, de az is csak 5 perc, ha pedig valakinek nem sikerül 5 perc alatt befejeznie az evést, akkor a főnök már kiabál, hogy vissza dolgozni.
Hivatalos ugyeket meg tudunk jegyezni barmilyen pofat vag a barom ugyintezo. Plane ha kiderul hogy hulyeseget is mond/mondott. Ettol eltekintve reszletesebben visszaidezzuk az elmondottakat mintha jozanul beszeltunk volna a haverunkkal.
Mert az ismerőseim mindig ezt kamuzzák! Várok valakire régóta, felhívom, hogy mikor jön már, jön a szokásos válasz: "5 perc és ott vagyok!" és 15 perc múlva sincs ott! Én meg unom, nekem sincs időm mindenkire... Direkt hazudnak kevesebbet hogy várjam őket, ne...
Nem zavart titeket? Akiknek ilyen a fogsoruk, azoknak, hogy megy az ismerkedés az ellenkező nemmel?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!