Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért vállalnak...

Az emberek miért vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés
Mi az érv mellette? Szerintem sokkal több hátránya van, mint előnye.

júl. 14. 23:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/123 A kérdező kommentje:
Főleg a nőket nem értem amúgy.. A terhesség eléggé tönkrebaxxa a szervezetet, nem lesz ugyanolyan alakja utána, plusz 9 hónapig egy izé növekedik benne, mint egy alien.
júl. 14. 23:10
 2/123 anonim ***** válasza:
30%
Gyakorlatilag az élet egyetlen értelme. Minden egyéb eltörpül mellette.
júl. 14. 23:11
 3/123 A kérdező kommentje:
A szülés is extra megterhelő. És utána 18 évig nem szabadul a gyerektől. Felelősséggel van a gyereke után, etet, itat, ruháztat, ha csinál valami hülyeséget, neki kell elvinnie a balhét helyette. Lehet a gyerek viselkedési problémás lesz. Ebben mi a jó? Mondja már el nekem valaki.
júl. 14. 23:13
 4/123 anonim ***** válasza:
70%
“Hátha jobban sikerül, mint mi”
júl. 14. 23:14
 5/123 A kérdező kommentje:
Én pl nem tudnék felelősséget vállalni egy másik emberért, és egy másik ember döntéseiért.
júl. 14. 23:17
 6/123 anonim ***** válasza:
49%

Teljesen felesleges elmagyarázni, mert aki ennyire kisarkítottan látja a dolgokat, az úgysem fogja megérteni.

A kérdésed sem kérdés, pusztán szeretnél önigazolást találni, vagy ennek hiányában hangoztatni a torz ideológiádat.

júl. 14. 23:20
 7/123 A kérdező kommentje:
Az életben sok rossz dolog van, és ezt semennyi jó nem kompenzálja. Ha már valaki rosszat szólna a gyerekemre, vagy bántaná akár egyszer is, vagy mondjuk nélkülöznie kellene, akkor már inkább úgy lennék, ne legyen gyerekem.
júl. 14. 23:25
 8/123 A kérdező kommentje:
Én nagyon sok lelki bántást, abúzust szenvedtem el életem során, és ha bárki rosszat szólna a gyerekemre, vagy ordítozna vele, a belét taposnám ki annak.
júl. 14. 23:30
 9/123 anonim ***** válasza:
38%

1. Lesz aki (valószínűleg) feltétlen szeretetet nyújt. Nem fogod magányosnak érezni magad, (valószínűséggel) eltart és ápol idős korodban. De minimum segít.

2. Már 10-12 éven belül ingyen házimunka rabszolga. Lenyírja a füvet, kiviszi a szemetet, főz, mos, takarít.

3. Továbbviszi a neved, a gyerek sikere a te éremed is egyben, lehet dicsekedni és verni a melled. Nem leszel halálod után elfelejtve évekig, valakinek érzed magad ettől. Nárcisztikus embereknek tökéletes.

4. Fiatalkori álmaidat kiélheted rajta. Ráerőltetheted a hangszertanulást, az élsportolást, nyelvek elsajátítását. Valami olyat, amit mindig is akartál de buta voltál hozzá. Kicsit magad önmegvalósítása, csak mini változatodban.

júl. 14. 23:36
 10/123 anonim ***** válasza:
44%

De amúgy ezeken kívül sok értelme nincs gyereket vállalni. 15 éven belül Európa 80%-a élhetetlen lesz, de Afrika 99%-a, Óceánia 99%-a, Dél-Amerika 80%-a, Észak-Amerika 80%-a és Ázsia 70%-a is. Hogyan tud egész Európa elférni Skandináviában? Ázsia még oké, mert Szibéria elég nagy, meg Kanada is elég nagy Amerikának, de Dél-Amerika nem fog elférni Tűzföldön. És Afrika és Óceánia teljes lakossága hova megy?

Az emberiség teljesen szétcseszte a Földet, embernek nem való életkörülményeket teremtett. 15 éven belül a Mad Max és a Water World filmek dokumentumfilmek lesznek.

Oké, én meghalok mondjuk 2041 nyarán a 72 fokba itt Magyarországon a sivatagba, de nem szeretném, hogy mondjuk a 10-15 éves gyerekem élve gyulladjon fel, mert mondjuk nem engedték át a finn vagy norvég klímamenekült határon.

Ha át is jut egy élhetőbb klímára, a társadalom hogy nézne ki szerintetek? Maximum datolyát, kukoricát és burgonyát tudnának enni az emberek. Nyáron nem lehet majd kimozdulni 3-4 hónapig, ivóvíz nem sok lenne, középkori technológiával kell majd megoldani a mindennapokat mert olaj, benzin és áram tuti nem lesz már. Én nem szeretném, hogy a gyerekem meghaljon egy pestisjárványba, vagy éhenhaljon egy rosszabb időszakban. Arról nem is beszélve, hogy lehet elburgonyázik pár évig, de nem kap bizonyos dolgokat meg a szervezete, akkor mennyire beteg lesz tőle.

júl. 14. 23:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Az, hogy az emberek egyre későbbi életkorban vállalnak gyereket az választás vagy inkább kényszer?

Igazából ez egy nagyon nagy társadalmi probléma és sok mindennel összefügg, de egy kicsit beszéljünk róla, lássuk ki mit gondol. Én azt olvastam, hogy a termékenység az alapvetően mindkét nem esetében a huszonéves korban van a csúcson, szóval biológiailag akkor lenne...

Az olyan emberek miért vállalnak gyereket, akik nem törődnek vele?

Nagyon szomorúan hallom az olyan történeteket, ahol a gyerekek arról számolnak be, hogy a szüleik nem törődnek velük, testi vagy lelki terrorban élnek. Az ilyen szülők, akiknek belefér, hogy így bánjanak gyerekekkel, ráadásul a saját gyerekeikkel, azok miért vállalnak gyereket?

Miért vállalnak gyereket az emberek?

Először is életre szóló kötelezettség. Bármikor lehetsz munkanélküli, esetleg egyedülálló munkanélküli. A gyereket akkor is etetni kell, nevelni, ruházni, taníttatni és néha kiruccanni vele, meg foglalkozni. Aztán ott van az is, hogy a nők egy része meghízik a...

Gazdag emberek miért kevés gyereket vállalnak? A szegények miért sokat?

A tehetősebb emberek kevés gyereket vállalak általában,de a szegényeknek sokszor 4-5-6-7 gyerekük is van. Gondoljunk csak a hazánkban élő dakota indiánokra. Miért van ez? Biosz tanárom hozott fel erre egy példát. Éppen a fajok kialakulásáról beszélt és arról,hogy a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!