Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Te miért nem tudsz önmagad lenni?

Te miért nem tudsz önmagad lenni?

Figyelt kérdés
Mi akadályoz benne?

júl. 30. 22:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Saját magam. Önmagam vagyok olyan helyzetekben, amikor ezt jónak látom. Bizonyos helyzetekben viszont kell a szerep, pl. munkahely nem az, ahol önmagadnak kell lenni.
júl. 30. 22:48
 2/14 anonim ***** válasza:
66%
Szorongás, sebek, állandó, nehéz terhek. Egyszerűen már nem tudom, mit kéne tennem, hogy vissza találjak régi önmagamhoz.
júl. 30. 22:53
 3/14 anonim ***** válasza:
66%
Önismeret kell ahhoz, hogy az ember önmaga lehessen (enélkül ugyebár...). De ez nem elég. Kell egy bizonyos érettség is (vagy tapasztalat), hogy az ember levetkőzze a szégyenlősségét, meg azt, hogy "úristen, mit szólnak hozzá mások..."
júl. 30. 23:08
 4/14 Gézu5 ***** válasza:
68%
A többi ember.
júl. 30. 23:48
 5/14 anonim ***** válasza:
53%

"...tán szívük mélyén ők is szeretnék

és megtennék, boldogan!..."

A legtöbben félnek önmaguk lenni, mert a társadalom azt várja el, legyen bankkártyát, aktívan használd a közösségi oldalakat, legyen okostelód... Megmondja a társadalom, miről hogyan gondolkodj, hogy cselekedj és ugye...

...ami az embertől különböző, korábban nem tapasztalt, az fura, ami fura, az félelmetes, ami félelmetes, attól fél, amitől fél, azt ellöki magától.

Tehát minden, ami különbözik (mindegy, miért), azt a társadalom kilöki magából és dobja perifériára. A legtöbben azért nem önmaguk, mert ebben a kényszerhálóban vannak, mert fontosabb nekik a szexuális együttlét férfivel/nővel, a "menő lét" stb., fontosabb a megalkuvás, semmint, hogy önmaguk lehessenek.

Ez persze individuálisan más-más képet ölt, de a lényeg ez.

júl. 31. 07:07
 6/14 anonim ***** válasza:
Van egy alapbetegségem.
júl. 31. 08:13
 7/14 anonim ***** válasza:
Önmagam vagyok, bizonyos helyeken és helyzetekben :D Mindenki az a 4 fal közt, amikor nem látja, hallja senki.
júl. 31. 08:30
 8/14 A kérdező kommentje:
Ha valaki nem tud önmaga lenni, akkor mi értelme az életnek?
júl. 31. 08:31
 9/14 anonim ***** válasza:
50%
kérdezd meg azt a 6 milliárd embert, aki így tesz nap, mint nap.
júl. 31. 09:54
 10/14 anonim ***** válasza:
Mert azt se tudom ki vagyok
júl. 31. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi a fontosabb, hogy elfogadjanak, kedveljenek az emberek, vagy önmagad légy akkor is, ha mások ezért nem annyira kedvelnek, és külső szemlélőként te...

Alapjáraton egy rendkívül csendes, nyugodt, kiegyensúlyozott és unalmas embernek tűnök. Valójában ezek totális ellentéte vagyok, azonban ezt csak mély bizalmi kapcsolatban tudom megmutatni, legyen ez kapcsolatbeli vagy baráti. Szeretem a nyitott, kedves, laza...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!