Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan ne legyen dögunalmas...

Hogyan ne legyen dögunalmas sablonízlésem?

Figyelt kérdés
Férfiakból a nálam magasabb, lehetőleg 180 cm+ sportos/izmos férfiak jönnek be. Az olvasandó könyvekről a Libri toplistájáról inspirálódok. Filmekből a multiplexek és a Netflix aktuális kínálata kelti fel az érdeklődésem. Ha nyaralás/kirándulás, akkor Balaton, Horvátország, Dobogókő. Stb., az élet szinte minden területén ez a jellemző. Finoman megkaptam már ismerkedés során, de barátnőtől is, hogy kissé unalmas vagyok. Hogy tudnék változtatni? Nem feltétlenül az előbb kiemelt területeken, hanem úgy általában.
júl. 31. 00:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Nem látom miért kéne kitalálnod valami egzotikusabb ízlést. Olyannal ismerkedj, akinek nem igénye, hogy a másik a világ legmisztikusabb, legizgalmasabb lénye legyél. Elég sokan csak egy normális párra vágynak.
júl. 31. 00:27
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene változtatni? Semmi gond nincs ezzel. De ha csak azért van sablonízlésed, mert mondjuk nem szánsz időt a dolgokra, nem nézel utána, csak ami eléd kerül, abból válogatsz, azon könnyen lehet változtatni, egyszerűen szánsz rá egy kis időt, hogy kutass, milyen könyvek vannak a toplistán kívül, filmek, zenék, stb. De ha nem tetszik, amit találsz, akkor nem, nem kell erőltetni. Szerintem sokkal gázabb, ha valaki másoknak akar megfelelni és görcsösen "egyedi" akar lenni, mint az, hogy szimplán őszintén élvez olyan dolgokat, amiket sok más ember is.
júl. 31. 00:50
 3/11 anonim ***** válasza:
34%
Az ezektől nagyon eltérő embereknek pont ez lesz a különleges.
júl. 31. 03:42
 4/11 Noren1989 ***** válasza:
100%
Ha màs nem érdekel, minek tennél úgy, mintha igen?
júl. 31. 05:26
 5/11 anonim ***** válasza:
27%
Megfelelő identitástudat, ami az emberek 99%-ából hiányzik.
júl. 31. 07:01
 6/11 anonim ***** válasza:
39%

Talán nem veszed a fáradságot arra, hogy utánajárj, milyen dolgok vannak ezeken a sablon dolgokon túl? Vagy azt érzed, hogy követned kell a tömeget, különben kilógsz a sorból? Pl. én Horvátországban, Balatonon vagy 10 éve nem jártam, ellenben sok más európai, amerikai országban igen. És azon belül sem feltétlen a legfelkapottabb helyeken. Vagy nekem pl. TikTokom sincs, social mediára évek óta nem posztolok semmit, pedig még a szakmámban is nyomatják, hogy ez fontos lenne, de nekem anélkül is jól megy a szekér. Akkor minek? Ja és amúgy én népszerű meg csinos nő vagyok, simán merek szembemenni trendekkel. Lehet neked nincs meg ehhez az önbizalmad.

Kezdj el felülbírálgatni dolgokat, hogy neked az biztos kell-e/érdekes-e, amit a tömeg csinál vagy inkább más érdekel.

júl. 31. 08:25
 7/11 anonim ***** válasza:
Keress unalmas faszikat a megadott paraméterek alapján. Magadtól nem leszel érdekes, ha olyan hobbit erőltetsz, ami nem is érdekel.
júl. 31. 08:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanaz az időtöltés teljesen más szerepet tölthet be különböző embereknél. Az egyiknek identitás és életforma, a másiknak egyszerű eszköz.

Nekem az olvasás az egyik fő hobbim, inspirációforrásom, és identitásképző elem. A nagynénémnek kikapcsolódás, ami elalváskor segít letenni a stresszt. Mindketten sokat olvasunk, csak az én repertoárom az orosz klasszikusoktól az angol nyelvű szakkönyvekig terjed, az övé pedig Lőrinc L. Lászlóval indul és Danielle Steele-lel véget is ér.

Egyik sem rosszabb a másiknál, nem ettől lesz a nagynéném izgi, vagy uncsi. Akkor lenne uncsi, ha az élete minden területéhez ilyen felszínesen állna. Sokan sajnos így vannak ezzel.

De önmagában ez nem tragédia, az igazi unalmasság az, amikor nincs markáns véleményed arról, amit fogyasztasz. Blockbustereket nézel, bestsellereket olvasol és slágereket hallgatsz, na és? Inkább az a kérdés, hogy van amelyikért lelkesedsz, esetleg rajongsz? Van amelyiket megveted? Ha igen, meg tudod indokolni, hogy miért?

Összegezve: ha érdekesebb akarsz lenni, akkor ne az ízlésedet változtasd meg, hanem

1) mélyedj el valamiben

2) legyen véleményed

júl. 31. 09:19
 9/11 anonim ***** válasza:
45%

Így van, mélyedj el egyes dolgokban - de csak azokban, amik valóban érdekelnek (igaz, ha felületesen sem mélyedsz el bennük, nem fogod felismerni, érdekelnek-e...).

Pl. filmek esetében nézegess Letterboxdon vagy imdbn tematikus listákat. Hoolywood aranykorának legjobb filmjei. Vagy Victor Rebengiuc 10 legjobb alakítása. Netflixen csoportosítsd országok szerint a filmeket és válassz ki valami egyedibbet. Könyveknél kb. ugyanez. Borok terén terjedjen túl az ismereted azon, hogy van édes meg száraz, illetve fehér, rozé, vörös. Ismerkedj meg az egyes szőlőfajtákkal, a magyar borvidékekkel és sajátosságaikkal, külföldi borokkal. Nem kell a Tokaj-Hegyaljai Egyetem szőlész-borász mérnök szakját elvégezni, csak olvass, kóstolj, vegyél részt tematikus borkóstoló esteken. Legyél a futás sportágának teljeskörű szakértője, kend A-tól Z-ig a futócipőket, a sportórákat, egyéb kiegészítőket, technikákat.

Ezek persze csak kiragadott példák, de tényleg csak olyannal foglalkozz, amiben megtalálod önmagad. Én pl. a divat témakörében olyan szinten vagyok, hogy némi erőlködés árán fel tudok sorolni öt darab plázás ruhaboltot, meg hogy ezekben kb. mit és mennyiért találok. Nem érzem, hogy műveltebb akarok lenni e téren. De az is igaz, ha valaki mindenhez így áll hozzá, akkor nem alaptalanul kapja meg az unalmas jelzőt.

júl. 31. 09:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdés az, hogy próbáltál-e ebből a komfortzónából kilépni többfelé, és azok nem tetszettek, vagy meg sem próbáltál. Mert ha igen, és mittudomén, filmekből próbáltál nézni művészfilmeket, dokumentumfilmeket, külföldi, nem felkapott filmeket, rétegfilmeket is, többet, de abból nem kötött egyik sem, akkor egyszerűen csak ilyen az ízlésed. Dettó könyvek - olvastál mást is, vagy egyből csak a toplistát nézed, másnak felé sem szagolsz?
júl. 31. 10:03
1 2

További kérdések:

Az ilyenek mit képzelnek magukról?

Sokszor látom hogy pl kéregetnek és aztán ha nem ad nekik valaki akkor elküldi a k urva anyjukba.De más helyzetekben is van ilyen feljogosítottság vagy nem tudom milyen arrogancia pl,ha valaki nem csinál meg ismeretlenül nekik meg valamit akkor megy a k urva anyázás pl.

Mi a legjobb módszer arra hogy kitöröljek valakit a fejemből? Akinek meghal a párja az mit csinál, hogy viseli el?

Életemben csak egyszer szerettem volna megtapasztalni, hogy milyen egy ilyen rózsaszín felhős kapcsolat És meg is van hozzá az alany, de nem fog összejönni Pedig még azt is elérte nálam, hogy összehangoljam a szerelmet a szexel. Nálam ez a két dolog külön van...

Elmondaná nekem valaki, hogy néznek ki a Nyugat-Európai fiatal nők/lányok?

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az őshonos Francia, Belga, Ír, Svájci, Spanyol, Osztrák, Máltai lányok, hogy néznek ki. És miben különböznek a vonásaik más országok nő személyeitől. Mert ugyebár a baj azzal van, hogy ezen országok őslakosait nem igazán látjuk. Ugye...

Néhány kérdésben itt miért szoktak köszönni?

Pl. Jó Napot Kívánok! Kérdésem lenne...

A dohányosoknak ebben a dög melegben is jólesik a füstölés, pöfékelés?

Látom a fejeiket, ahogyan vezetik az autójaikat és közben meg dohányoznak, miközben közel 40°C a hőmérséklet.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!