Miért pont akkor feltételezte a környezetem, hogy transznemű vagyok, amikor a "fél órával hamarabb kelek, hogy sminkeljek" korszakomat éltem?
Megjegyzem, nő vagyok, biológiailag is.
Konkrétan gimis koromban volt ez, a családomból is többen feltételezték ezt, illetve osztálytársak is. Holott nem mondanám, hogy fiús voltam. Tény, hogy hordtam férfi ingeket, de mindig szoknyával, vagy póló felett pulcsi helyett, de mindig ilyen színes nagy sminkekbe mászkáltam napi szinten.

válasza:Férfias az arcod? A transzok ugye gyakran nagyon erős sminkkel próbálnak nőnek tűnni.
Bár őszintén, én biológiai nőt még nem gondoltam sose transznak, ha nem próbált szándékosan férfinek kinézni (öltözködéssel, viselkedéssel stb-vel).
#1 Nem férfias az arcom.
Nem az volt a feltételezés, hogy férfi vagyok és nő akarok lenni, hanem az, hogy faszi akarok lenni.
Meg nyilván az anyám, egyéb családtagok, a kollégiumi társak, osztálytársak tudták/tudják, hogy nőnemű vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Nincs semmi bajom azzal, ha valaki nőnek érzi magát, nem gyűlölködöm. Hogy mennyire egészséges vagy mennyire sem, mennyire jótékony, ha a testét faragjuk át és mennyire nem, azt meghagyom az orvosoknak, bár tény, hogy manapság van egy hatalmas lobbi ekörül nyugaton....
Ha igen, mit teszel? Hogyan hirdeted?
Egy ideig szép és jó az elfogadás,de van egy transz fiú vagy lány akinek jófejsegből azt mondja a világ hogy vágjon bele a "nemátalakításba",ami tulajdonképpen egyáltalán nem alakítja át az illető nemét,csak kb erőszakkal áthormonozza,átműti, hogy hasonlítson a másik...
Egy LMBTQ+-aktivista barátom mondta, hogy szerint egy jó szimbolikus gesztus lenne a társadalom felől, ha az iskolákban ugyanúgy kiírnák a meleg és transznemű múltbéli alakokról a szexuális orientációjukat a tankönyvekben, mint ahogy mondjuk a zsidókét, a feketékét...
Nem bantok senkit, sajnálom is őket amiért nem bírják elfogadni a fizikai valóságot,de ha meglatok egy transz nőt,meghallom a hangját, vagy kivillan a borosta (Amadea nevű tiktokos pl rendszeresen szándékosan borostasan jelenik meg) egyszerűen mintha pofán csapna a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!