Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet kezdeni egy ilyen...

Mit lehet kezdeni egy ilyen anyával?

Figyelt kérdés

Én szégyellem a legjobban, hogy 26 évesen még itthon kell laknom (anyámmal osztozunk egy hatalmas családi házon), de sajnos nem keresek annyit, hogy lelépjek.

Anyámnak elég fura természete van. Az egyik nap kedves és normális, a másik nap meg rettegek tőle. Ilyeneket művel:

1. Ha elmegyek vásárolni, abból cirkusz lesz: ha van három hasonló termék, akkor ha a legolcsóbbat veszem meg, akkor az a baj, ha a középsőt vagy a drágábbat, akkor azon akad fent. Gyomoridegem van, hogy mit szól hozzá... Ha olcsót veszek, akkor miért nem jobb minőségűt vásároltam? Ha a drágát, akkor miért nem kerestem olcsóbbat?

b) imádja a macskámat, sokszor ő hívja be a házba, de lenyom egy hisztériát, ha macskaszőrös a ház és allergiás rohamot kap.

c) ma kifeküdt, mert lázas beteg. Délelőtt ki akartam takarítani, de azt mondta, hogy maradjak csendben, ne zavarjam. Aztán elmentem dolgozni. Ma hazajöttem, és azzal fogadott, hogy miért nincs kitakarítva? Mondom azért, mert te kértél meg rá, hogy ne keltsek zajt...

d) a cirkuszokat mindig akkorra időzíti, amikor el akarok menni itthonról és sietek...

e) szerinte nem csinálok semmit itthon, de kimosok magamra, sokszor megfőzök, takarítok, a ház udvarát én tartom rendben (ezt nem is akárhogyan).

Hogy lehet valaki ilyen? Az egyik nap kenyérre lehet kenni, a másik nap meg olyan, mint egy boszorkány.

2014. máj. 8. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
Haver tudom milyen az enyém is pont ilyen!Én kerestem albérletet,ami kereken hat négyzetméteres szoba,de az én birodalmam és olcsó!
2014. máj. 8. 21:01
 2/7 LiEli válasza:
65%

Szerintem édesanyád klimaxos, vagyis változó korban van. Ez ellen nincs mit tenni, el kell viselni. Maximum annyit tudsz, hogy elküldöd egy pszichiáterhez, aki felír neki hangulat javítót.

Még mielőtt elítéled anyukádat, te is ilyen leszel az ő korában a klimax idején.

Próbálj megértő lenni vele és türelmes addig is.

2014. máj. 8. 21:02
 3/7 anonim válasza:
Szerintem próbbálj őszinte lenni vele és mond meg neki hogy ez így nem jó...Meg aztán ha spórolsz meg plussz munka nemsokára talán már el is költözhetsz ;)
2014. máj. 8. 21:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát keress rá Feldmár András, Van élet a halál előtt? című dokumentum filmecskére. Talán tanulhatsz belőle valamit.
2014. máj. 8. 23:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Mert retteg, hogy otthagyod, és ezt nem tudja kezelni. Nem ártana neki egy jó pszichológus.
2014. máj. 9. 11:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nincs rá semmilyen módod, hogy elköltözhess, akkor nem sokat tudsz tenni.

Max. megbeszélni vele a problémákat.

Nem biztos, hogy klimax. Vagy alapból nehéz eset, vagy pszichés.

Ajánlom Neked a Susan Forward: Mérgező szülők, ill. Susan Jonas: Anyák és lányaik c. könyveket. Lélek kontroll-sorozat. Vannak bennük tanácsok, esettanulmányok.

Nem mindig jó a Mama Hotelben lakni. Én is ebben a cipőben járok, mint Te. De elköltözni én sem tudok, lévén, enyém a lakás és még van rajta némi hitel is.

Kitartás.

2014. máj. 9. 17:59
 7/7 anonim válasza:
Ez semmi több, pusztán az, hogy habár anyud nem tud róla, de nem szereti ha elmész otthonról és magára hagyod. Beszélgess vele, mert sajnos eddig csak így tudta kifejezni azt, hogy azt szeretné, ha maradnál :)
2014. máj. 9. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!