Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Internetes rendelésnél a...

Internetes rendelésnél a futárnak szokás borravalót adni?

Figyelt kérdés

Ha igen, mennyit?

A futár előtte felhív egyeztetni, mikor jön?

2014. máj. 15. 19:12
 1/5 anonim ***** válasza:
73%
Persze. Ne komplikáld túl, úgy kell az egészet nézni, mintha egy pincér szolgálna ki. Amikor jön és hozza a pizzát, akkor odaadja a számlát, és te kifizeted. Ekkor gyorsan fejben a végösszeghez hozzáadsz valamennyit (én kb. 10%-ot szoktam adni, mert az a normál borravaló általában, de ha nincs sok pénzem, akkor csak pár forinttal többet) és ennyi az egész. :)
2014. máj. 15. 19:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Első kérdésedre: ki hogy. Én szoktam, max. 300 Ft (nekem sincs sok).

A másodikra: ez attól függ, honnan rendeltél. Vannak olyanok, ahol üzenetet is hagyhatsz a futárnak, pl. hogy ha nem lennél otthon, itt vagy itt leadhatja a cuccot. Olyan is van, ahol sms-t küldenek előtte nap és aznap is, megadva egy időintervallumot. Leggyakoribb, hogy 3-5 munkanapot mondanak. Ha nem vagy otthon, hagynak üzenetet, és másnap újrapróbálkoznak. Olyan is van, hogy a weboldalukon figyelemmel tudod kísérni a csomagodat. Ergo: cége válogatja.

2014. máj. 15. 19:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktam borravalót adni. Senkinek. Lehet megkövezi:D

Ez a MUNKÁJA, ergo kap érte fizetést. Ha te bemész mondjuk egy hivatalba papírokat intézni, adsz borravalót az ügyintézőnek? Vagy a bevásárlásnál adsz jattot? Persze, hogy nem.

Sőt, elárulom, hogy a gazdag, fejlett országokba egyáltalán nem divat a jattolás (pl. Finnországban). Igen, jöhet a válasz: de itt mindenki alig keres! Nade ez az, én is alig keresek, és az a pár száz forint is nagyon jól jöhet(étel, patika, stb.) Én is dolgozom, és nem kapok a két szép szememért jattot, EL SEM VÁROM. Amikor elvállaltam a munkám, tudtam mennyi a fizu, azzal kalkulálok, az elvégzett munkámért megkapom a fizetésem (igaz, minimálbér), és ezen felül nincs pofám pénzt elfogadni. De ugyanezen elven én sem adok senkinek borravalót. Ha már adakozni akarok, inkább veszek egy szendvicset, és odaadom egy hajléktalannak, vagy kóbor állatnak veszek belőle kaját.

2014. máj. 15. 19:41
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam, mert ha rendelek valamit, baromi sok pénzt otthagyok, ráadásul előre fizetek. Tehát az elég fura lenne, hogy 0 ft fizetés, aztána kezébe nyomok pénzt. Neki azért van munkája, mert az emberek rendelnek a cégtől.
2014. máj. 15. 20:44
 5/5 Alaque ***** válasza:
Interneten ha ételt rendeltem régebben és előre kifizettem, nem adtam borravalót, majd idővel a munkatársaim rászoktattak, aztán mostanában megint csak nem adok általában. Ha sok pénzem (és olyan kedvem) van, előfordul, hogy adok, ha kevés, nem adok. Ha nem fizettem ki előre, és 1120 forint a kaja, akkor ha 1200-at fizetek, nem várom vissza a nyolcvan forintot, de inkább azért nem, hogy ne kelljen a tárcájában keresgélnie a futárnak, és ne húzzuk egymás idejét.
2014. máj. 16. 03:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!