Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A hol tartanak a fehérek és...

A hol tartanak a fehérek és hol a feketék genetikailag? Van különbség? Hogyan fog változni az emberiség?

Figyelt kérdés

Mivel a kezdetekben mindenkinek fekete/sötétebb barna volt a böre, és ez a fénytöl valo védelmet szolgálta anno, lehetséges, hogy a fehér ember ugymond genetikailag fejletebb a ma élö feketéknél?Egyszer a farkunk is visszafejlödött, lehetséges, hogy ugy, hogy az emberi testnek már nincs szüksége lényegében a bör feketeségére, mivel házakban lakunk, napvédett helyen töltjük az idönket, napvédö szerek is vannak...hogy majd pár ezer év mulva ugymond visszafejlödik?

Persze rengeteg nagyin intelligens fekete börü ember is van, ez nem minden személyre igaz, hisz ha a családfája már fejletebb területeken fejlödött, lehetséges, hogy genetikája pl 200-300 év alatt megváltozik?

Lehet, hogy irdatlan nagy baromság, nem tudom, csak eszembe jutott, mivel ahol az embereknek világosabb a böre, ott általában jobb a gazdaság, régebbi országokrol van szo, az afrikaiak amugy sem voltak a kezdetekben sem szerencsések a letelepedéssel, a fehéreknek elöbb sikerült...Szoval csak az érdekelne, hogy a feketék közelebb állnak-e még valamennyire genetikailag az ösünkhoz, vagy a majmokhoz, mint a mai fehér emberek, vagy ezt igy nem lehet mondani, ebböl szempontbol mindenki egyenlö, és csak a kulturális eltérések miatt vannak a különbségek???

Egyébként a föld olyan nagyon fiatal, szerintetek hogyan fog kinézni mondjuk 2000 év mulva?

Az emberek, a politika, a föld felosztása,az életvitel...


2015. okt. 31. 16:57
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Igen, irdatlan nagy baromsag. A fekete boru emberek semmivel sem allnak kozelebb a majomhoz, mint pl. te. Az emberi genom meglepoen egyseges, a vilag barmely ket pontjarol szarmazo emberpar kepes egeszseges, eletkepes gyermeket nemzeni.


'Persze rengeteg nagyin intelligens fekete börü ember is van, ez nem minden személyre igaz, hisz ha a családfája már fejletebb területeken fejlödött, lehetséges, hogy genetikája pl 200-300 év alatt megváltozik? '


Jezus... ezt a (valoban, a szo eredeti ertelmeben) rasszista baromsagot hol olvastad?


'ahol az embereknek világosabb a böre, ott általában jobb a gazdaság, régebbi országokrol van szo'


aha... az megvan, hogy az ember osei Afrikaban fejlodtek ki? 'regebbi orszagok' - mihez kepest? Mondjuk a maja, vagy a kinai civilizaciohoz kepest, hol volt akkor Europa? Megmondom, nomad felvad torzsek uraltak.


A kerdes tobbi resze annyira csapongo, hogy hagyok masnak is lehetosget valaszolni.

2015. okt. 31. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 Blade Bone ***** válasza:
Fejlettebbek a fehér emberek? Valószínűleg igen, mert tudják hogyan lehet lenyúzni még a bőrt is a másikról, inkább élnék olyan helyen ahol magamnak termelek és az állam nem üti bele a mocsk.s képét abba ami nem is az övé. .. Persze mondhatjuk, mindenhol van korrupció, de nem azokat kell visszamaradottnak tartani, akik kiállnak magukért és szó szerint, még a jég hátán is megélnek. Lehet hogy a többség nem tanúsít közülük, normális viselkedést, de hát én úgy gondolom, hogy ez még mindig jobb, mint a törvényes lopás és a másik emberek elnyomása. Mert itt nálunk is csak ehhez értenek. Gazdagság a szegénységgel szemben. Vagy mondhatnám úgy is, hogy gazdagsággal a föld ellen. Mivel nem az rombolja le a természetet, aki a megélhetésért kűzdd, hanem aki a pénzért. És nem úgy tűnik, hogy lesz valaha is változás ebben, mivel már a marsra küldik nemsoká az embereket.. Egyébként olvastam egy cikkben még pár hete, hogy milyennek írták le a jövő emberét, egy az egyben a mai földönkívüliekhez hasonlították őket, ami meglepő, de ha belegondolunk, akkor talán mégsem, mivel a technika előrehaladtával folyamatosan felfelé ívelővé vált a kényelmünk, ami a jövőre nézve lehetségesen ilyen kinézetté fog átalakulni. És ha ez mellé vesszük az időutazást, evidens hogy kik lehetnek a mai földönkívűliek. Bár én nem hiszek az időutazásban, de ki tudja. :/
2015. okt. 31. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem lelki fejlettség van, és ez északabbra haladva valóban magasabbnak tűnik - de vannak kivételek.

Nem bontanám le rasszra, mert a sötétebb bőrűek között is vannak rendkívül fejlett emberek, és a világosabb bőrűek között is "fejletlenebbek".


2000 év múlva szerintem hasonlóan fog kinézni a Föld, mert hasonló fejlettségi felosztást gondolok, mint most. Könnyen lehet, hogy most még fejletlen országok, kultúrák helyet cserélnek a mostanában fejlettebbekkel. Az összkép azonban szerintem hasonló lesz.


Nagy kérdés viszont a túlnépesedés és a környezetszennyezés problémája, hogy azt meg tudja-e oldani az emberiség.

2015. okt. 31. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Sunshinedoll ***** válasza:

A civilizáció Afrikából indult ki, és a fehér bőrszín a dravidiai albínókból származik, vagyis genetikailag a fehér bőr mutáció, a humán ekvivalense a ráknak pl.

Nem lehetséges, hogy fejlettebb a feketéknél, mivel max az éghajlati viszonyokhoz alkalmazkodott. Az hülyeség, hgy nincs szükséged melaninra, a melanin természetes védekezőszer a napfény ellen, egyenlítői népeknél ez a mai napig kell, függetlenül attól, hogy te európai vagy. A fehér bőr sokkal hamarabb ráncosodik, öregszik, egy 45 éves fekete nő simán elmegy 23-nak, míg sok fehér nő 40 éves kora után szétesik.

Azért jobb a gazdaság Európában, mert Európa szétigázta az egész világot, Észak-Amerikát, Dl-amerikát, Ázsiát, Dél-Ázsiát, meg Afrikát (gyarmatok, hahó), és ezeket kihasználva, kizsákmányolva, népirtással és rabszolgasággal (Lást É-Amerika) építette fel magát.

Afrika hihetetlenül gazdag ország lenne, csak a mai napig fizetik a gyarmatosítás árát, és a vagyon Nyugatra áramlik (egyébként baromság az Afrikai sztereotípia, hogy mindenki kunyhókban lakik, Afrikában rengeteg gyönyörű város van, keress rá az interneten, ezen kívül kb 3000 különböző nép él ott saját, gazdag kultúrával, elég primitív dolog őket egy kalap alá venni.

Az sem igaz, hogy az afrikaiak ne lettek volna sikeres hódítók, a mórok a 7. században megszállták Spanyolországot, ahol 800 évig uralkodtak.

Az ember genetikája 200-300 év alatt nem változik annyit, hogy intelligensebb legyen valaki??? Ez annyira ostoba rasszista elgondolás egyébként, azért, mert valaki fejlettebb országban él (Afrikában is vannak nagyon fejlett országok, amúgy....), nem lesz okosabb, maximum több eszköz és lehetőség áll a rendelkezésére, hogy a tehetségét kamatoztatni tudja, persze mindehhez szükséges a szorgalom, és ha valamit a történelem megtanított az az, hogy a fehérek rohadtul utálnak dolgozni (Amerikát kínai vasúti munkásokkal és fekete rabszolgákkal építették meg, míg ők a s-ggükön ültek és nőket erőszakoltak).

Szóval nem, a rasszista elméleteket se a genetika se a valós történelem nem igazolja, statisztikák szerint egyébként Amerikában a legtanultabb népcsoport (illetve a felsőoktatásban részt vevők többsége) a fekete nők csoportja.

Kultúrális eltérések vannak, és mindig is lesznek, a kultúrákat meg kell őrizni, de a kultúrális különbség az társadalmi jellegű dolog, semmi köz a genetikához, éppen ezért tök mindegy, milyen kultúrában vagy, nem az határozza meg, milyen a genetikád (jó, nem pont igaz, mert vannak beltenyészetek, meg minden, de most ebbe ne menjünk bele... egyébként a beltenyészet is a fehér nemesek szokása volt....)

2015. okt. 31. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

"Szóval nem, a rasszista elméleteket se a genetika se a valós történelem nem igazolja, statisztikák szerint egyébként Amerikában a legtanultabb népcsoport (illetve a felsőoktatásban részt vevők többsége) a fekete nők csoportja."


Statisztikák szerint intelligenciahányadosban (bár tény, nem ez a fejlettség netovábbja, de azért árulkodó adat) Afrika eléggé hátul kullog. És valljuk be, ott található a legtöbb széthullott, diktatúrába vagy anarchiába süllyedt - tehát nem működő - társadalom is.


De ezek a nagy átlagok, mindenhol vannak kivételek. Ezért (és nem polkorrektség okán) nem lehet és szabad kijelenteni azt, hogy "A Fehér Ember" ilyen, "A Fekete Ember" pedig olyan. Sok helyen a társadalom sem éppen megengedő a kibontakozás terén, gondoljunk az arab társadalmakra, ahol hiába születik egy nő intelligensnek, fejlettnek, semmiképpen sem lesz annyi lehetősége, mint Európában vagy az USA-ban.

2015. okt. 31. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindegyik nagyon hasznos volt!


Sajnálom már, hogy pont ugy irtam, hogy feketék, meg fehérek, nem csak erröl a két csoportrol szolna a kérdésem.

Persze nem az afrikai országok tehetnek rolla, hogy elnyomásban éltek, és természetesen, ezt oda is irtam, hogy nem minden afrikai vagy arab származásu ember butább v agresszivabb v ilyesmi, hanem csak nem értem, hogy miért van az, hogy pl abban az országban ahol élek rengeteg a bevándorlo, igy elég sok pl törököt,sziriait,libanonit, kurdot...ismerek, és nem értem, hogy miért van az, hogy pl ismerek 20 arab származásu embert, akikkel együtt dolgoztam egy étteremben, és közülük, kb 7et megvádoltak, v kiderült, h loptak a kasszábol, vagy a raktárbol, 4-5 meglehetösen agresszivan lép fel a többi dolgozovl/van hogy vendéggel is , és csak nem értem, hogy náluk miért nagyobb az ilyen esetek száma, mikor a 20 föböl 17 már második generácios bevándorlo, azaz itt ebben az országban szocializálodott, és nem tudtam megfejteni, azt hittem, hogy pl mint valamely betegség, a belsö tulajdonság is örökölhetö.

Sok indiairol pedig az a véleményem, hogy nagyon intellignesek, és az angol tudosok is kimutatták, hogy az indiai embereknek a legmagasabb az intelligencia hányadosuk, szoval ezekböl kombináltam össze azt, amit nem tudtam rendesen megfogalmazni, mert nem tudom, hogy van-e benne valami...

Szoval kapcsolodhatnak a származásunkhoz tulajdonságok, hogy az öseink milyen körülmények között éltek?

Pl ha csak két faj lenne a földön, a piros és a zöld, a piros angliában a zöld pedig ausztráliában élne,távol egymástol, és sosem találkoznának valamely csodának köszönhetöen. A pirosnál a bünözést nem büntetnék, az eröszakot sem, teljesen mindennapos lenne,tanitás nem lenne, a zöldeknél, pl egy nemi eröszkért halálbüntetés járna, sok lenne a szellemi teljesitö képességet megkövetelö foglalkozás(két teljesen fiktiv faj egyik sem vetithetö a földn ma élö emberekre,de képzeljünk el két ilyen szélsöséges fajt...)...ha mindkét nép 3000 éves lenne, és mindkettöböl kivennénk 5-5 gyereket és egy teljesen semleges helyen felnevelnénk, kitünne, hogy melyik honnan jött, a pirosak lazábban gyakorrolnák az agresszivitást, és a zöldek jobban teljesitenének az iskolában, vagy észre sem lehetne venni, pirosak és zöldek(csak a fantázianév, valojában pl karamell szinü lenne mind...) testileg és szellemileg is ugyan ugyan olyanok lennének?

Nem akarok senkit sem megbántani, csak azért van a gyakori kérdések, h olyan hülyeségekröl beszélgessünk, amikröl másokkkal nem merek:))

2015. nov. 1. 16:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem, szerintem nem volnának egyformák.

Más kérdés, hogy nem gondolom azt sem, hogy a belső tulajdonságokat kizárólag a nevelés, a genetikai vagy a kulturális háttér adja meg. Van valami más is, olyan plusz, amit jelenleg nem tudunk megfogni tudományos szinten.


Hiszen akkor a kultúrák sohasem változnának (csak külső behatásra), talán nem volnának "lázadó" (adott szabályokkal egyet nem értő) emberek sem.

2015. nov. 1. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!