Miért lesz mindenki csupa ideg, ha véletlenül egyetemet mondok főiskola helyett?
Fel nem tudom fogni, hogy miért akar mindenki rögtön baseball-ütővel a földbe döngölni, amikor véletlenül azt mondom, hogy szeretnék majd főiskolára menni, és utána egy egyetem nevét mondom.
Aztán van, amikor lehetetlen megoldani az ügyet, mert megkérdezi valami kevésbé ismerős ismerős, hogy 'nővéred melyik főiskolára jár?' és én az ELTE-t mondom, akkor nyomorék vagyok, mert az egy egyetem, de ha kijavítom, hogy ő amúgy egyetemre jár, nem nyomorék főiskolára, akkor meg azt hiszi az illető, hogy én menőzni szeretnék ezzel.. Ilyenre már volt példa, nem most találtam ki..
- A nővéred milyen főiskolára jár?
- Az eltére jár.
Ez a korrekt válasz, az hogy ő nem tudta, hogy egyetemre jár, az ő baja. Azt nem javítanám ki, hogy nem főiskola, hanem EGYETEM, mert az nagyon ovis, és nincs is a kettő között nagy különbség.
"véletlenül azt mondom, hogy szeretnék majd főiskolára menni, és utána egy egyetem nevét mondom" Ezt viszont nem értem, én az eltére jártam, de szerintem az csak egyetem, sőt én már úgy gondoltam, hogy nincs is főiskola a BA, MA megkülönböztetés miatt. Mondjuk ezt simán lehet, hogy rosszul tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!