Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jó alvó emberek! Mi a franc a...

Jó alvó emberek! Mi a franc a titkotok?

Figyelt kérdés
Ti miért tudtok befeküdni az ágyba és már alszotok, más meg forgolódik 1 óráig? Engem rettentően bosszant hogy rosszul alszom. De aki tud jól, annak mi a titka elárulná? Amúgy utálok is aludni, mert az ember legnagyobb gyengeségének tekintem, hogy aludnia kell, mert azt a 10 órát tölthetné pl. fejlődéssel, az állatoknak is nagy hátránya, különben az éjjel vadászók kipusztulnának, a többiek tudnának fejlődni 24 ben. De valamiért az evolúció ilyen bután alakult, hogy aggyal rendelkezőknek kötelező, pedig semmilyen törvény sem írja elő, és állítólag azért kell hogy az új információk beépüljenek a memóriába pedig nappal is lehet tanulni dolgokat amit 2 alvás között nem fejelt el az illető szóval szerintem tök illogikus, hogy van.
2016. júl. 2. 10:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%
#Kérdező, szerintem felesleges hülyeségeken töröd a fejed. Nem vagyunk és nem is leszünk gyíkok, ahogy az agyunk sem lesz vasból.
2016. júl. 2. 12:01
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is felesleges azon gondolkodni, hogy mi lenne ha...ha vasból lenne az agy vagy bármi.

Nincs abból és egy jó darabig nem is lesz.

Egyébként meg élőlényekkel "kezdődött" az evolúció, nem kiborgokkal és hasonlókkal.

A szervezetnek szüksége van alvásra és kész.

Amíg alszol, akkor is fejlődsz, gyógyulsz, pihensz, ami muszáj.

Ha gépek lennénk, akkor nem kellene pihenni, de mivel nem vagyunk, kell.

Egyébként anno volt -azt hiszem az oroszoknál- egy olyan kísérlet, hogy embereket zártak össze és olyan gázt adagoltak be, amitől nem aludtak.

Pár héttel később az emberek bekattantak és egymást/önmagukat marcangolták szét -szó szerint.

2016. júl. 2. 12:45
 13/19 anonim ***** válasza:

Most nem azért, de a gépem ki fog kapcsolni, ha túlmelegszik, neki is kell a pihenés. A telefonomat meg ki-be kell kapcsolni, hogy letöltse az új frissítéseket. Ez is egy "alvás", ha úgy vesszük.

De az agyad sem alszik soha. A szíved sem. Alvás közben is fejlődsz.

2016. júl. 2. 13:17
 14/19 A kérdező kommentje:
13: Az agy alszik. A gép meg ha van hűtője, akkor tud menni, gondolj a szervergépekre. Egy 10 éves ócskavas persze, hogy tönkremegy. :)
2016. júl. 2. 13:19
 15/19 anonim ***** válasza:
De te minden vagy, csak gép nem.
2016. júl. 2. 13:22
 16/19 anonim ***** válasza:
Az agy nem alszik. Ha leáll az agyműködésed, zöldség vagy.
2016. júl. 2. 13:24
 17/19 A kérdező kommentje:
16: Szerintem tudod hogy értjük az alvást. Amiről te beszélsz, az az agyhalál.
2016. júl. 2. 13:41
 18/19 anonim ***** válasza:

Bizony. De amíg te fekszel és szart se csinálsz alvás közben, az agyad ugyanúgy dolgozik. Az, hogy közben nem vagy ébren, nem jelent semmit.

Nem alszik az agy. Neked kéne a bioszkönyv.

2016. júl. 2. 13:57
 19/19 anonim ***** válasza:

A jó alvók általában nem agyalnak, nincs, ami elvonja a figyelmük. Ha nem stresszelnek dolgokon, könnyebben nyugalmi állapotba kerülnek, amitől könnyebben megy az alvás. Nem árt, ha az ember fizikailag és szellemileg is elfárad. Éjszakai monitor/tv/mobil is nehezítheti az elalvást.

(Nem akarok senkit megsérteni, de észrevettem, hogy az ismerősi körömben a jó alvók általában nem túl eszesek. De ez csak saját észrevétel, nem jelentem ki általánosan.)

Az evolúciós része meg a dolognak annyi, hogy így alakult. Én is örülnék, ha lenne olyan fa, ami sört teremne, de nincs. Nekem tök kényelmes lenne, de az evolúció nem tartja szükségszerűnek. Így van az alvással is. Számodra haszontalannak tűnik és veszélyesnek, mégsem halt ki az évezredek során egy faj sem az alvás miatt.

Ha mindenképp számítógépekben akarsz gondolkodni, akkor tekintsd üzletnek. Van 20 ezer forintod, amit elkölthetsz videó kártyára és játszhatsz, vagy elköltheted hangfalra és mikrofonra. Ha gémer vagy, vennél egy videó kártyát és játszanál teljesen egyedül. Ha veszel hangfalat és mikrofont, ugyan nem tudsz játszani, de tudsz beszélni a többi számítógépessel, ami új lehetőségeket nyit meg.

2016. júl. 3. 03:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!