Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell a nőket az egekig...

Miért kell a nőket az egekig magasztalni, és nagyon "elkapatni" az egójukat?

Figyelt kérdés

Persze tisztelet a kivételnek!

Fiú létemre az itt felsoroltakat már mind hallottam/láttam/olvastam/tapasztaltam, és ráadásul nem is egyszer!

Mikre értem:

"Akármilyen vagy, gyönyörű vagy, mert nő vagy!"

"Hibátlan vagy, tökéletes vagy, mert nő vagy!

"Hercegnő vagy, ha a pasid nem kezel hercegnőként, nem hordoz a tenyerén, dobd ki a francba, hagyd el, légy boldog mással!"

"Egy nőt csak azért tisztelni kell, mert nőnek született!"

"Törékeny és tökéletes vagy, mert nő vagy." --> Aztán ha ordenáré módon bánik egy férfival, vagy ütlegeli, akkor sem szabad visszaütni sok ember szerint, mert ő egy nő, ő tökéletes és sérülékeny.

stb.

A fiúknál meg pont az ellenkezőjét tapasztalom. Ha valaki nem illik bele a "tökéletes félisten álompasi" képbe, akkor ő mindjárt egy jelentéktelen senki, egy lúzer, stb.

Manapság egyre többször szembesülök azzal, hogy rengeteg lánynak iszonyat el van szállva az egója, és szerintem ezért pont az efféle mentalitás a felelős! Vagy én gondolom rosszul?

Magyarországon is elég sok fiú/férfi vallja azt a baromságot, hogy egy nőnek csak azért kijár a nagyobb tisztelet, mert lukkal a lába között született.

De miért gondolkodik valaki így? Normális az ilyen?

Nem provokálásnak szánom a kérdést, csak kíváncsi vagyok, kinek mi a véleménye az efféle mentalitásról. A női magazinok is hasonlókat sugallnak és sulykolnak a nőkbe.

ide tartozik az a mentalitás is, hogy egy nő akármit csinál, neki mindig mindent sokkal jobban elnéznek, mint egy férfinak. És ezt a mentalitást itt GYK-n is lehet tapasztalni. Ha egy megcsalásban vagy akármilyen súlyosabb ügyben a nő a hunyó, akkor egyből megy a mosdatás, meg "biztos a lelki világa miatt", effektíve mártírt csinálnak a nőből, ha férfi a bűnös, akkor meg el van intézve azzal, hogy egy mocskos állat, dögöljön meg.

Miért van ez?

Nem vagyok frusztrált, csak tényleg kíváncsi vagyok ezeknek a miértjére. És szerintem itt egyáltalán nem játszik már az, hogy a nők voltak az eltartottak, mert ez már kb 100 éve nem igaz.

2016. júl. 3. 20:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

A tiszteletet kiérdemelni lehet, kikövetelni nem.

2016. júl. 3. 22:06
 12/15 anonim ***** válasza:
94%
Az alapvető tisztelet mindenkinek kijár. Pl hogy nem szólok közbe, ha beszél.
2016. júl. 3. 22:10
 13/15 anonim ***** válasza:
91%
11# A tisztelet normalis esetben mindenkinek kijar alapjogon. Ha az utcan egy ismeretlen leszolit alap hogy normalisan valaszolsz es nem bunkozol azonnal. Es nem koveteltem soha semmit, sot magasrol teszek ra hogy netes noname alakok mit gondolnak vagy hogy vergodnek.
2016. júl. 3. 22:20
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

12-13

Összekeveritek az alapvető viselkedési normákat a tisztelettel.

2016. júl. 3. 22:27
 15/15 Sunshinedoll ***** válasza:
17%

Miért, mi bajod azzal, ha valaki arra biztatja az embereket (ne adj isten nőket), hogy bcsüljék meg magukat és ne álljanak le olyanokkal, akik kihasználják, zaklatják, csúfolják őket? Elég sok önbizalomhiányos nő van, szerintem jobban járunk erős önbecsülésű nőkkel, mint egy halom kisebbségi komplexusos rabszolgával. Ez téged miért tesz mérgessé?

Mi a baj? Frusztráltnak tűnsz pedig.

A női magazinok a nőket célozzák meg, szerinem logikus, hogy nem a férfiakat fogja dicsérni. Ha pasikat magasztaló szónoklatokra vagy kíváncsi, akkor ne ott keresd, hanem menj be a parlamentbe :D

2016. júl. 4. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!