Veletek volt már így?
Én 7 éves depresszió alatt felvettem egy maszkot ami teljesen más, mint a valódi személyiségem, ez magától jött, gyorsan kialakult...
Pár napja elhatároztam, hogy a valódi kedves oldalamat megerősítem és újra olyasmi leszek, mint régen...én például kiraktam a szobámba egy "jelzést" magamnak, amiről én tudom, hogy mit jelent...
vegyél egy karkötőt, gyűrűt valamit...ami jelzi neked, ha ránézel eszedbe jut, hogy miét viseled...
magadtól elfeledkezel az ígéretről, legyen ami emlékeztet!
23F
Próbálj meg valahogy önuralmat gyakorolni. Amikor beugrik, hogy kötekedni kezdesz, ne válaszolj kapásból, hanem gondold át a mondanivalód.
Az előző jól írta, a karkötő és hasonlók is jó ötlet.
kiadsam333 milyen depressziód volt? Orvos is diagnosztizálta?
Képzeld el, hogy van egy társasjáték, aminek az egyik résztvevője vagy. S ezt a társasjátékot, annak szabályaival együtt valaki kitalálta nyilván, s ez a valaki, szeretné, ha a többi játékossal együtt te is, egymás segítése és a játékban való minél jobb boldogulásotok miatt, betartaná a játékszabályokat mindenki. Mert a játék készítője azt szeretné, hogy örömöd legyen a benne való részvételben, és mindenekelőtt sikeresen be tudd fejezni egyszer.
(a sikeres befejezés nyilván annak függvénye, hogy a játékszabályokat betartva, tekintettel a többi játékosra játszottál-e).
Van viszont valaki, aki felborította a játékszabályokat, ezért kiesett a játékból és nincs lehetősége már annak sikeres befejezésére; s ez a valaki azt akarja, hogy minél többen az ő sorsára jussanak, amelynek eszköze, saját magából kiindulva is az, hogy a résztvevők lehetőség szerint szabálytalanul, nem békében egymás mellett haladva, hanem a szabályokat figyelmen kívül hagyva, a többieket ellenségként tekintve és egymást elgáncsolva játszanak. S ez a rosszakaró bukott játékos rendelkezik némi hatalommal arra nézvést, hogy kívülről beleszoljon a játékmenetbe, olyan módon elsősorban, hogy rossz taktikákat és tanácsokat ad a résztvevő játékosoknak egymás ellen, amikkel lehetőség szerint a játékszabályoktól eltérő módon fognak akarva-akaratlanul is játszani.
Te egy olyan játékos vagy, aki valószínűleg sokszor a játékszabályokat felrúgva játszol, mert hallgatva a rossz tanácsokra úgy érzed, hogy olyan módon jobban tudod érvényesíteni az érdekeidet és az előrejutásodat a játékban.
De időnként érzed és rájössz arra, hogy ez nem jól van így és rájössz arra, hogy ez a fajta játékstílus nem adja meg a játéknak az igazi örömét és látod, hogy mások irányában is rossz hatással van a játékmenetre ennek a viselkedésnek. (Ez azért is lehetséges, mert a játékot a tervezője úgy tervezte meg, hogy a sikeres játékhoz szükséges szabályokat kódolta valamilyen formán a játékosokba, egyszersmind lehetőséget is hagyott számukra, hogy döntsenek a szabályos és/vagy a szabálytalan játék mellett).
Tehát egy ideig, illetve általában lehetséges, hogy nem szabályszerűen és nem jól játszol/játszottál. S azt veszed észre, hogy nem kerülsz ezen időszak alatt feltétlen egy bizonyos behatárolható időben konfliktusos szituációba, ami előhozhatná belőled a szokásos rossz döntést, hiszen amúgy is a rossz mellett döntenél rendesen, s nem döntötted el, hogy jobb leszel. Ekkor a játék készítője tudomásul veszi, hogy így (rosszul) élsz a döntési szabadságoddal, de nem kényszerít, hogy máshogy játsz. A bukott játékos, aki kívűlről próbálja manipulálni a dolgokat, pedig kvázi békén hagy, hiszen amúgy is az ő érdekei szerint veszel részt a játékban, s nem hoztál ezzel ellenkező értelmű döntést.
Amikor viszont megérzed, hogy nem jó úgy, és megbántad, hogy rosszul játszottál, majd eldöntötted, hogy mostantól máshogy fogod csinálni, akkor az irígykedő, kiesett manipulátor megpróbál foggal-körömmel belédkapaszkodva visszarántani a szabálytalankodó, ellenségeskedő, önző játékformába; olyan mód, hogy rögtön megpróbál neked olyan játékszituációt összehozni, ahol rendesen rosszul szoktál dönteni, bízva abban, hogy ezúttal is rosszul fogsz (ezzel a kis "segítséggel").
Ebben a történetben egyetlen egy dolgot lehet csinlni, ha az ember ki akar törni ebből a rossz körforgásból, amit te is -aki ezen a játékterepen egy ideje mozogsz-, észrevették; azt, hogy hozzáfordulsz a játék készítőjéhez és segítséget kérsz abban, hogy mindkettőtök céljának megfelelően, rendesen, a sikeres játék abszolválásának lehetőségére irányuló módon tudd a játékot játszani. S ehhez a jó elhatározáshoz, ha őszinte, akkor minden segítséget elkérhetsz és meg is kaphatsz a játékMestertől, s úgy sikerre viheted az elhatározásod, ellenállva a visszahúzó erőnek.
Ez az élet nevű játék.
A
Részletesebb játékleírást és szabályzatot, történeti áttekintést, segítségeket a Biblia -elsősorban- újszövetségi részében találsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!