Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Emberi tulajdonságok

A kérdés

Sokan csak muszájból csinálnak gyereket?

Vagy a divat kedvéért, h megmutassák az ismerőseiknek? Miért vállalnak be gyereket olyanok, akiknek halvány lila gőzük nincs arról, hogy kell fel nevelni? Illetve miért szrják le a gyereket, nem foglalkozva vele? Kíváncsi lennék az ilyen párok, emberekre, de most komolyan, h milyen ambícióból csinálnak gyereket? Ha pár év után ordibálnak esetleg a gyerekkel vagy lszarják mit csinálál. Én szerintem aki még önmagát sem ismeri annak rohadtul nem kéne egy új életet adni, egy szenvedő sorsot.

 2017. aug. 12. 23:52  Privát üzenet  

A válaszok
sotoro nevű felhasználó válasza:

Van, akinél ez nem elhivatottság, csak valahogy úgy érzik, hogy beleillik az életciklusukba, mert ezt így szokták csinálni. Mások pedig egyszerűen nem bírnak megbirkózni a feladattal, az első pár év során kiégnek, a könnyebb utat választják: meg akarják úszni a nevelést, a gyerekkel való minőségi időtöltést. Leültetik a tévé, a tablet, a pc elé, hogy akkor majd jól ellesz magában. Aztán persze a nevelés hiányát rá lehet kenni az óvodai nevelőkre, az iskolára, lehet bemenni balhézni, és magyarázkodni a beírások, a rossz jegyek miatt. Mostanában ez a tendencia, és valóban ez eredményezi az egyre elhanyagoltabb, ostobább generációkat

A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont 2017. aug. 12. 23:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A családi pótlék meg egyéb megélhetési pluszokért 😐 Vagy mert nem lássák át teljesen hogy, mire is vállalkoznak 😐

A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont 2017. aug. 13. 00:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Tudod, az esküvőkön általában minden pár boldog és örökkön-örökké. Aztán mégis sokan elválnak.

Amikor megszületik egy gyerek, a legtöbb szülő, család elolvad, úszik a boldogságban. Úgy érzik akkor, ők lesznek a világon a legjobb szülők.

Aztán jönnek a hétköznapok, gondok, meg a szülők életvitele, értékrendje.A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont 2017. aug. 13. 00:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Sokakat meg a családjuk piszkál, az anyukák megsértődnek, hogy miért nincs még gyerek.

A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont 2017. aug. 13. 00:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Másik kérdés ami megfogalmazódott, szerintetek az jó követendő példa lesz a gyereknek, ha az apa egy szétkokszolt izomagy Janika aki azthiszi mekkora keménylegény, közbe nincs tisztába értékekkel dolgokkal, még elég gyerek gondolkodású, csak adja magát, az anyuka meg egy fiatal kivágott ruhás szét tetovált műszempillás, aki hercegnőnek képzeli magát, és ezek ketten olyan elhatározásra jutnak hogy ők gyereket csinálnak. Szerintetek mi az amit átadhatnak ebből a gyereknek? Nem látok semmi pozitív példát. Az ilyen embereket szerintem börtönbe kéne csukni, hogy adnak egy új életet, és szószerint szenved az a gyerek, szenvedni fog egész életébe, elcseszik. Mert rohadtul nem azt adják amire egy gyereknek szüksége lenne.

# 5/10Időpont 2017. aug. 13. 00:10 Privát üzenet
Felelőtlenség, tudatlanság, pénzéhség az alapja az általad vázolt viselkedésmodellnek. Eléggé fura példát említek, de hirtelen nem jut eszembe jobb: Egy autóban akkor leled örömödet, ha fenn tudod tartani, kapsz hozzá szükség esetén alkaltrészeket, nem túl szervízigényes, és rendszeresen karbantartod! A gyerek bizonyos tekintetben hasonló: elvárható minimum, hogy ha már megcsinálom, akkor ne nélkülözzön! Legyen mit ennie, innia, legyen mit felvennie, és minden egyéb háttere meglegyen ahhoz, hogy teljesértékű emberré tudjam faragni, - beleértve az érzelmi hátteret is, aminél sok, magát embernek gondoló őslény - primitívségéből adódóan - leblokkol. Nem elég összetákolni akárhány gyereket, - ha nem nevelik, akkor minden lesz belőle, csak a társadalom egésze számára hasznos egyén nem. És ezt nem érti meg sok barom, mert nem lát tovább a "havi 117 forint családsegítésnél"! Tudod, - és nem érdekel, hogy 3000 ember 30 másodpercen belül megvádol azzal, hogy "demagóg" vagyok, - automatikusan megvonnám azoktól a támogatások minden formáját, akinek arra telik, hogy állandóan füstölgő cigaretta lógjon a pofájában, - mert ha arra, tellik, akkor nem is megy olyan rosszul az adott családnak. (Havi 60 rugó csak arra, hogy "gőzölöghessenek"...) Az nem járja, hogy a másoktól erőszakosan elvont adókból ezt finanszírozza a társadalom egésze úgy, hogy "hálából" még hátrányosan meg is különböztetik az élet összes területén azokat, akik nem csinálják orrba-szájba felelőtlenül a gyerekeket. Számos olyan oka lehet egy embernek, amiért nem akar, vagy nem tud gyereket vállalni - és NINCS KÖZE HOZZÁ azoknak, akik az országot éppen vezetgetik! Kiragadok egy egyszerű példát: Mi értelme van annak, hogy egy olyan ember utódot nemzzen, amelyik jól ismeri magát és tudja magáról, hogy egy pszichopata lenne a gyerek, amelyet ő nevel fel, - mert egyszerűen nincs türelme a gyerekekhez? Előrébb viszi ez egy olyan társadalom ügyét, ahol egyre több az éhes száj, - mert a leendő nyugdíjakat nem a szaporodó éhes szájak termelik már most sem, hanem a multik számítógépvezérelt gépsorai, amelyek a már megszületett emberek elöl is elveszik a munkát, - és a haszon megy ki feketén, ellenőrizetlenül, a legkülönfélébb fantázianeveken. De lehet meddőség, szegénység, családi ok, karrierépítés - és gyakorlatilag bármi - oka annak, hogy egy ember nemet mond a gyerekvállalásra. SENKINEK SEMMI KÖZE HOZZÁ! Érdekes módon, a kettős mércével behajtott adóikat szívesen elfogadja minden résztvevője a gépezetnek!

A válasz 64%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont 2017. aug. 13. 00:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem tudom, és nem is érdekel, hogy mások miért csinálnak gyereket. Arra viszont egyetlen példát sem látok, hogy hátrányos megkülönböztetés érné a gyerekteleneket.:-) Az ugyanis, hogy annak jár adókedvezmény, aki dolgozik ÉS gyereket nevel, nem az, ahogy a CSOK sem, aminek kemény kritériumai vannak, ugyanúgy kell hozzá önerő, és nem lehet akkora lukra igényelni, amiben még egy egyedülálló, vagy egy gyerektelen pár kényelmesen elfér. Egy emberültőn belül még annak is csak egy töredéke lesz automatizálva, amit lehet így működtetni, egyébként meg nemcsak robotizálható gyárak léteznek, mint munkahelyek.:D

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont 2017. aug. 13. 01:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ez lehet, hogy lenézően fog hangzani, de ezek az emberek szerintem nem elég öntudatosak ahhoz, hogy el tudják dönteni, hogy valójában kell-e nekik gyerek, vagy nem. Nem érik fel ésszel, hogy mivel jár ez az egész, csak spontán gyártják. Ha őszintén kellene válaszolniuk arra a kérdésre, hogy "Miért vállaltál gyereket?", akkor a válasz kb. ilyen szintű lenne, hogy "kanos voltam".


Valaki itt megemlítette, hogy amikor megszületik a gyerek, akkor minden happy és stb. Sokan csak ezt a részét látják a gyereknevelésnek, de azt már nem látják, hogy Pistikének majd 10 év múlva gondjai lesznek az iskolában, kamasz korában elkezd drogozni és még sorolhatnám. Én ezért nem szeretnék gyereket egyelőre, mert csak ezekre a negatív dolgokra tudok gondolni ezzel kapcsolatban.


Mondjuk az is igaz, hogy ha tényleg csak azok vállalnának gyereket, akik pszichológiailag alkalmasak rá, akkor már rég kihalt volna az emberiség. (Mindenki döntse el maga, hogy ez jó vagy rossz dolog. Ha ezt elkezdeném boncolgatni az nagyon messzire vezetne...)A válasz 60%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont 2017. aug. 13. 01:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
3 évig nem kell dolgozni, segély, támogatások, adományok miatt.

A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont 2017. aug. 13. 07:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ennél már csak az "nevetségesebb" ,amikor még muszájból sem....azaz,eltartani sem tudják.Hanem majd a nagyszüleik etetik,vagy felnevelik / esetleg az állam.Mivel földbuta szülőknek csak úgy becsúszott,és szarnak bele mi lesz szerencsétlennel...

A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont 2017. aug. 13. 08:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mért a hülyéknek van jó, sőt átlagon felüli jövedelmük, anyagi helyzetük? Mit csinálnak ezek az emberek, honnan van ennyi pénzük. Nem általánosítok de a környezetemben csak...
Miért csinálnak az emberek magukról meztelen képeket?
Ezek a srácok mit csinálnak jobban, egy dolgozó embernél?
Hány éves korig normális az, ha utcán sétálok valamerre akkor random csinálok olyan kézmozdulatokat amiket pl animékben karakterek csinálnak, pl Naruto ból, meg ilyenek?
Akik azt mondják, fejlesztik a személyiségüket, azok konkrétan mit csinálnak?
Sokan a többszöri köszönésemre se reagálnak, aztán ha máshol muszájból összetalálkozunk, pl. munka kapcsán, akkor úgy csinálnak mintha mi mindig haverok lettünk volna (közben meg levegönek néztek)?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések az Emberi tulajdonságok rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!